Brrr!!

I natt lär det bli kallt om rumpan ( andra delar me så klart). Vår värmepanna gick sönder i kväll. A ringde till jobbet och sa att det läckte olja och att det rök lite från pannan.. Kul tänkte jag. O när jag kom hem var halva grannskapet här o kollade på pannan. Men den är nog tyvärr sönder o det kan dröja ett tag ,typ 1 månad innan vi får en ny. Så kallt lär det bli som sagt.
A är nu på en grannens jobb och lånar några värmeelement som vi kan ha i natt.. Ska bli skönt o krypa ner i sängen för jag har ju dumtäcke, värre är det med barnen o A. Barnen sparkar ju av sig täckena varje natt så de lär ju frysa en del.

God kall natt!!!

Alla kan ha fel!!

Jag måste nog erkänna att det känns bättre och bättre på "jobbet" nu.. Börjar känna mig ganska varm i kläderna. Kan deras namn och lite av deras behov och rutiner, vad de vill ha till frukost, när de ska vila och hur lyftar o dylikt fungerar..
Men det är inte lätt med alla moment..

Slutar idag halv nio, hinner då hem och se Maria Wärn på tv, förhoppningsvis sover barnen så jag kan få mysa lite med min kära sambo om han kan tänkas vilja det...

Vi hörs..

Kram kram

Låter som en stor rökare!

Vaknade idag av att jag lät som Bengt Magnusson på tv4.. Som att jag rökt i 28 år.. Det gör inte särskilt ont men känns konstigt i halsen.. O jag som trodde att jag var på väg att bli frisk!! Så var det alltså inte, nu börjar det om...

Lunch mums!

  

Glömde berätta om min goda lunch som jag slängde ihop idag.. Jag gjorde en jättegod soppa på Alpnaerings grönsaksbuljong, potatis, morot o lök. Gick jättesnabbt och barnen älskade den.. Emilia sa: -mamma den här soppan smakar utsökt!!
Ganska bra betyg va??

Stekte för säkerhets skull några pannkakor oxå ifall de inte skulle gilla soppan,  men de tog vi till efterrätt..

Båtfix!

På eftermiddan kom min kära sambo hem skapligt och i samma veva kom mamsen på besök.. Vi packade fikakorgen och åkte ner till vår båt för att fixa till den inför vintern.. Tog hem motorn och la på en presening.. Mamma och tjejerna gick och kastade sten i vattnet. När A och jag var klara fikade vi i solen och kollade på vattnet!! Vi hade verkligen en riktigt härlig stund i värmen.. När mamma precis tagit av sig sin tjocka tröja kom regnet.. Det kom bara några droppar men vi packade ihop och åkte hem..

Hemma väntade en härlig gulaschgryta med ris o sallad!!

Kramis!

   

Ny sänggavel..

Andreas har kommit på att nu ska vi ha en ny sänggavel i vårt nya sovrum.. Han kollade runt lite på nätet och fann denna..

Vad sägs?


Blöjfri?!

Lilla Moa håller nu på att sluta med blöjan. Kompisen Tuva kom hit idag utan blöja och hon är bara två år precis. När Moa fick veta det slet hon av sig blöjan och har än så länge (peppar peppar) inte kissat på sig än..

Hoppas vi kan slippa den där dyra dumma läskiga blöjan nu!!



Puss!

Alpnaering, det sunda alternativet!!

Igår var ett härligt gäng "tanter" här (Emilias ord) på kryddparty. Det var mycket trevligt måste jag säga. Det var kära svägerskan Anna Panna med kompis Jenny, Anna Granne med mor och syster Tina, Tina och hennes vän Laila, Grannen Gunilla och så jag.. Jag handlade lite nya saker, har sedan tidigare vitlökskryddan, grönsaksbuljong och havsörtsalt. Kompleterade med sallads mix, citronpeppar, pizzamix och löksoppa. Citronpepparen ska jag dela med Anna och pizzamixen med Tina. Blir ganska bra då, men allt gick väl på ca 400 kr, så gratis är det inte. Fick oxå köpa en handkräm för halva priset och som värdinnegåva fick jag någon "superbra" kastrull..

Idag väntar lite lek med Tina och hennes döttrar, vi ses knappt längre för att tiden inte räcker till som vi vill. Men idag tar vi en liten tfäff innan Filippa o Tuva ska till dagis.
Jag är ledig idag eftersom jag jobbat helg. Och i morgon börjar jag halv ett!

Hörs!




Ganska....

Idag är det faktiskt ok att jobba, börjar se en ljusning i detta!! Börjar kunna namnen på de "små" liven och även känna till deras vanor o rutiner, det är inte lätt ska ni veta, de är väldigt många brukare! Och snart lider denna dag mot sitt slut! Slutar straxt efter nio, då väntar lite mat och sen sängen!!

Hade!

Hemma en stund!

Ja ha då var man hemma en stund för att sedan vid 16.00 åka tillbaka igen. Så kallad delad tur! Väl hemma väntade bak och bak o bak! Äppelpaj ggr 2 och bondkakor. Det får räcka. Jag hinner helt enkelt inte mer.

Jag har faktiskt hunnit med att sova en liten stund nu för annars blir jag nog aldrig av med min förskylning, känner mig fortfarande tung i huvudet och snorig, i morgon är det två v sen jag blev "sjuk".

Barnen sitter med deras far o kollar på Mio min Mio och äter lördagsgodis.. Jag själv åt en liten bit av bondkaks degen. Den är så himla god..

På återseende!!

Härmar Hanna!!

 Vår dotter Emilia som nyfödd!!! -03.. Varför hade A keps?? Ingen som vet! (Bilden är visst av dålig kvalitét)

 Moa liten plutt -06


Visst är vi snygga,, Inte?
Andreas leende är inte alls tillgjort? Inte heller Emilias? Och jag ser ut som S K I T!!

Lite väl trött!!

Det är statusen för idag.. Moa vaknade sex fast vi hade sovmorgon.. Så himla typiskt.

Har precis lagt in räkningarna för denna månad och det var inte så kul.. Hatar att allt kostar så förjävla mycket.. Och nu när man studerar blir man ju inte rik direkt. Tur att jag ibland kan jobba i frukosten på Vildis för att tjäna lite extra!!

Jaha då var det fredag igen och det hade ju varit mysigt om jag inte hade jobbat hela helgen, men det går väl det oxå..


Ska försöka orka städa lite nu.

Kramis!

En underbar eftermiddag!!

Jag fullkomligt älskar SOLEN!!! jag blir så glad och varm inombords.. När halva dagen förflutit ok ringde jag min bror och fråga om han vill komma och leka i fina vädret. De ville han såklart. Han tog med sig fru och son och kom hit. Vi gick till lekparken och hade en mysig stund innan alla knott och mygg jävlar anföll oss.. Till slut blev vi galna och gick hem.
Nu äter kidsen lite kvällsmat och när våra barn somnat blir det Tacos!! Mums. I morgon är jag ledig, då vankas det städ, tvätt och bak.. På söndag ska jag ju som tidigare nämts ha kryddparty. I nuläget är det inte så många som kommer tyvärr men det blir nog bra ändå..

Lite bilder från idag!!

   
 Min älskling!!!
  
  Så fina så fina!!!!

Sover så bra!!

Gud vad jag sover bra i mitt nya sovrum.. Vaknar inte en enda gång om inte något barn väcker en.. Somnar direkt och vaknar faktiskt ganska pigg! Underbart. Det är mörkt och svalt och tyst i rummet!!

Och det verkar som om E oxå sover väldigt bra i sitt nya rum.

Nu slåss mina "prinsessor" så jag måste sära på dem. Ha det bra!!

Puss!

Lindex I love you!!

Idag har jag fyndat, jag älskar verkligen Lindex barnkläder.. Som jag nämde behövde M kläder och jag hittade flera fina tröjor och ett par orange thigts.. Alla tröjor gick i tonerna brunt och orange, älskar de färgerna ihop o var för sig. Det blev oxå två tröjor till mig och två par fingervantar till min nya jacka. Nu fattas bara mössa o halsduk.. Allt ihop gick på bara 440 kr.. Inte farligt tycker jag!!
E fick oxå en fin tröja med en hund på magen oxå i samma färger som M.. Hon har mycket i de tonerna oxå. Passar ju nu i höst!

De var bara E och jag som åkte buss till stan, M fick vara hemma med pappa. Vi träffade mormor och myste lite, Anna och Harry kom oxå förbi. Nu är vi hemma igen och ska kolla på Idol. I morgon väntar gamlingarna igen, KUL...

Tack Madde för stödet!! (pratade med madde på väg hem från stan, delade våra uppfattningar om hemtjänsten)

Puss!!

  Bland annat!!

  


  Emilias egna fynd, hon fick välja och stack in i provhytten som ett skott. Hon vet nu hur man ska göra..



Mina fina vantar, det var ett par svarta oxå!

En vanlig svart och sen en till röd och svart randig, basic tröjor..

Jag vill inte!

JAG VILL INTE!!

Det känns så svårt att se det roliga med att ta hand om svårt sjuka, ensamma, oroliga människor. "Tyskan" 103 år både blind och döv, sitter ensam på sin övervåning med ett brutet ben. Kan inte förflytta sig, inte se något och inte höra något. Det enda hon kan göra är att äta godis.. Vi var där igår och skulle tvätta hennes tunna grå hår. Hon bor i ett grosse stort hus alldeles ensam. Trivs hon med det?? Mår hon bra?? Har hon någon livskvalitet?? Många frågor men inga svar!!

Jag skulle inte vilja!!

Mors!

Saknar!!

Saknar oxå Åsa med familj.. Min kära svägerska med man Granen och barn.. Alfons, Tyra, Goliat och lille Agaton och sist men inte minst Nadja, deras odrägliga tonåring!! :) (skoja bara)

Vi såg ofta förut och hördes i telefonen men nu finns visst inte tiden. Tråkigt!


Måste skärpa oss eller???

:(


Ledig..

Idag är jag ledig, man kan säga att jag mjukstarta lite, men riktigt så kul är det inte för jag ska jobba i helgen. På lördag 07-12 och sen ledig fyra tim sen 16-21.. Mysig lördag va?? Och sen jobbar jag ju på söndag oxå 7-16.

På söndag kväll ska jag har ett kryddparty Alpnering med min kära arbetskollega Gittan från Vildmarken. Hon är så mysig så jag kände att jag gärna har ett aprty för hennes skulll. Hoppas att det kommer några, änsålänge är vi uppe i 7 st. Om någon vill komma får Ni göra det. det är hemma hos mig kl 18.00. Hör gärna av er om ni vill komma!!

Idag väntar utelek med Tindra och Tuva!! Vi ska besöka en lekpark efter lunch..Hoppas då solen behagar vara framme. Allt blir så mycket roligare då.
Ikväll ska mammsen o jag träfffas på stan och gå i affärer, har ju en 25% rabattcheck på Lindex..(Är man småbarnsmamma och går i skolan måste man ju ta tillfället i akt!!) Det kan ju inte låtas bli att använda. Jag behöver trosor och en kjol mm och M behöver mysbyxor och långärmade tröjor. Trodde inte hon behövde något men när jag kolla i hennes garderob idag fanns inget!! Bara kortärmat och jeans. Jeans är ju jätte bra ute men inne på dagis tycker jag att de ska ha mjuka byxor som de kan leka bra i.
Min staus för dagen är tämligen oförändrad.. Mår inte särskilt bra faktiskt. Huvudet värker och näsan är verkligen överfull med snor. Snyter mig hela tiden men det bara fylls på.. Men så här har det ju varit i över en vecka nu så jag har börjat vänja mig..

I morgon väntar Hemtjänsten igen och en konstig arbetstid. Jag börjar halv fyra så barnen får gå mellan tre och halv fem på dagis. Skapligt lång tid va?

Måste oxå säga att jag saknar skolan.. Vill hellre vara där än praktisera.. Saknar Madde x 2 , Carla, Emelie och Linda, plus många andra tex Annika.

Nu är det dags att fräsa näsan IGEN!! hörs

NR 122!!

Jag är nr 122 på "Astrids" lista! Den 122 :e tjejen som varit inom hemtjänsten hos henne. Sen 2003, så på fem år har det varit så många hos henne, ganska dumt "kan jag tycka" att man inte på något sätt kan försöka ha samma tjejer hos sig när man blir gammal. Någon speciell att ty sig till, att känna trygghet hos. Det är en sak som jag funderat över idag. Det flesta jag besökt idag har väldigt många nya hela tiden. Det är verkligen något som jag hoppas man fixat tills jag blir gammal. Tänk dig själv att man ska bli duschad och tvättad av okända människor hela tiden, varje dag! Inte roligt alls!

Jag tror oxå att jag sett mitt första Lex Maria fall redan första dagen.. En stackars kvinna som verkligen inte mår bra hemma, hon bor med sin "överbeskyddande" dotter. Inte alls någon trevlig historia.. Fallet är visst anmält flera ggr av personalen men inget görs... Usch usch!!

Nu lagar A värsta gourmet maten
, makaroner o korv, men han gör oxå en äppelpaj till efterrätt.. Äpplen från kära farfars tomt.. Mums!!

Kramis!!

Första dagen avklarad!!

Och det var inte så himla kul.. Tyvärr.. Fick en supermysig handledare som verkar klippt och skuren för att göra det hon gör. Men usch för att se alla gamla som inte kan varken stå eller gå eller sitta, inte heller se, höra eller prata.. Vad är det för liv? Eller de kanske inte tycker att det är jobbig men jag tyckter det är piss jobbigt att se.. Jag vill vara med när livet börjar inte när det håller på att rinna ut i sanden..

Skriver mer senare! Ska nu vila en stund!

Kram

Hunnit med mycket denna helg!!

Vi har verkligen hunnit med en del denna helg.. Igår började det med att vi fick lite sovmorgon, vaknade halv åtta. Sen åt vi frukost och stack iväg till Tycketorp och hjälpte farmor med diverse trädgårdsarbete som avslutade med grillad korv. Åkte då vidare till Bauhaus och inhandlade lite småsaker.. Det resulterade i en upphängd lampa i vardagsrummet som jag fyndade på Nordik för 125 kr (hade kostat över 600 kr). Det blev mycket fint..

Kollade oxå på golv och tapeter till vårt nya sovrum som ska till.. Vi ska byta med Emilia.
Sen åkte vi hem och åt mat och godis.. Somnade sedan som en stock..

Och i morse bar det iväg till Vildmarkshotellet för att jobba lite i frukosten.. Och väl hemma började vi med det stora projektet att byta rum.. Har hållt på med det hela dagen, är nyss klara men det återstår såklart att tapetsera och byta golv i vårt rum samt att måla om i E´s rum men det tar vi vart efter!

Resultatet blev kanon..

   Emilias rum..

 Vardagsrummet..

  Vårt rum.Vi ska dock inte ha rosa väggar!!

Det blir superfint bara man byter golv .. Och så känns det lite mer ordentligt gjort om man tapetserar!! Återkommer med bilder när det är färdigt!!  Nu ska sambon o jag se en film.. Sen sova för i morgon väntar Kolmårdens Hemtjänst och allt vad det innebär!!

God natt!!

Fy!!

Idag mår jag inte alls bra!! Har en sådan skallebank att man inte vill ha ögonen öppna. Och så var jag tvungen att klippa gräset för annars kanske kossorna kommer hit och tror att det är deras hage!!
Sedan glömde jag bort att jag hade tvättstugan igår så den var jag tvungen att ta idag.. Så nu har jag verkligen gjort allt jag ska idag, resten av dagen blir lugn!!

I går var jag med mamma på stan för att inhandla en jacka till hösten/vintern (blir ju aldrig riktigt kallt i svergie nu för tiden). Hade hittat en på Wear It men den var för liten. Gick då till Kappahl, då jag hade en kupong med 25 % rabatt.. Hittade en fin mörkgrå jacka som jag nu med eftertanke tycker jätte mycket om, Tack mamma för att du stod på dig!!
Och på 1000 kr blir 25 % ganska mycket rabatt nämligen 250 kr! Måste nu komplettera med en halsduk,  mössa och vantar till den sen är jag redo för hösten!!

Nu väntar jag på att A ska komma hem så jag kan sova en liten stund!

Trevlig fredag på er!!

Fototajm..

    Hon e fin min stora tjej!!

   

Emilia tar kort på mamma..

   

Moa larv.. suger på tummen..


De tre Wicksell/Laurellarna!!!
Söta va??

Nu är det snart sjukhuset på tv.. Måste se och hålla mig a jour nu när jag ska vara borta så länge från studierna...:)

Puss och kram!

Gud så skönt!!

Jag är ledig idag och i morgon, lärarna ska åka till Tranås badhotell och "konferera".. Det vet vi ju hur det brukar bli med det! Mycket bad och SPA och lite dricka kanske.. Mén det skulle jag oxå gör om jag skulle dit.
Själv ska jag förhoppningsvis hinna med att träffa min fina bror med bihang :)    (Gillar dig massor Anna!)
Ska träffas på stan vid två, sen när A har slutat ska vi storhandla. Passar på innan barnbidraget kommer i morgon, då lär ju Maxi som vanligt vara överfullt.. Sen ska jag hem o städa lite innan helgen. Det har blivit lite av en tradition här hemma. I morgon skulle mamma försöka vara ledig och umgås med sina favvo tjejer. På kvällen kommer Camilla hit och äter fredags mys mat!! Känns skönt att hon finns i mitt liv igen..
Lördag är fullbokad som vanligt. Första ska vi till farmor och fixa lite inne och ute och polera farfars bil så vi kan sälja den, grilla till lunch, sen hem och ta emot A´s syster som kommer med deras dator som har fått virus. A skulle kunna öppna dataservice ställe så mycket som han fixar och trixar, inte bara till andra utan även hans egna saker! Han är väldigt duktig.

Nu ska vi mysa lite!!

E och M hälsar!!
Puss

Det andra MVG:t..

Dataprovet gick oxå väldigt bra... 47 poäng av 50 möjliga...
Känns oxå bra.. Igår hade vi oxå samtal med etik läraren "Klara" och det tyckte jag oxå gick över förväntan. Hon undrade var jag tyckte jag befann mig på betygsskalan och jag svarade att jag hoppades att jag iallafall hade VG och det sa hon att jag väl hade men jag var tvungen att försöka tänka lite bredare, och byta diskussionsgrupper lite oftare. Ska väl inte vara så svårt eller?

Vill passa på att tacka alla för era fina kommentarer ang min mattesvaghet. Jag tar gärna emot hjälp..

Har dataletion och får nu lära mig kopiera en text och bild från internet..

Här kommer en bild vi skulle kopiera..



Liten ful kisse!!

Kram

Sjuksköterska here I come!!

Har haft ett samtal med min medicin lärare om hur det gick på provet och hur jag ligger till i kursen. Provet visste jag ju redan att jag fick alla rätt på men hon sa oxå att jag har MVG i hela kursen och att jag säkerligen kommer få det om jag fortsätter som nu.. Annika tyckte att jag skulle läsa vidare till sjuksköterska, måste bara bli lite bättre på matte hur nu det ska gå till...
På måndag väntar praktiken som sagt, pratade oxå lite om det, hur det känns och vad som förväntas. Det ska nog gå bra tror jag..

Nu ska Hannah lämnas in, usch...

Mår heller inte alls bra idag, hade vi inte haft inlämningsuppgifter och lyft och förflynnings kurs så hade jag stannat hemma, men som sagt jag sattsar ju helhjärtat på skolan nu så det är bara att bita ihop. Det är ju i regel alltid jobbigast när man precis sa gå upp sen känns det ju ok..

Har egentligen en dejt med Camilla idag men jag får se om jag orkar med den eller om sängen får besök..

Hej hopp...

Snart slut..

I dag har jag haft det sista provet, i vård och omsorg. provet var på hygien och lagar inom sjukvården. Måste erkänna att jag pluggat lite sämre på det här provet men jag hoppas att det gick bra. Jag svarade i alla fall på alla frågor. Hade oxå en inlämningsuppgift som vi lämnade in, det var grupparbetet. Det blev oxå bra tror jag. Kändes välskrivet.
I morgon är det sista inlämningsuppgiften innan APU n. Den börjar på måndag och jag ska vara i kolmården på hemtjänsten. Har lite fördommar om hemtjänst men jag hoppas att jag ska ändra åsikt.

Just nu sitter jag och skriver en "uppsats" om en kvinna som heter Hannah och jobbar på onkologen som sjuksköterska. Får följa en dag på jobbet med allt vad det innebär med svårt sjuka och cytostatikabehandlingar.. En hemsk berättelse som vi ska skriva egna reflektioner om och väva in etiska begrepp och koppla ihop med lagtext. Ingen lätt uppgift kan jag lova..
Ett litet utdrag på vad jag skrivit:
"Maj behöver det för att hon nu både mår dåligt fysiskt och psykiskt, kämpar på med cytostatika behandlingen för sin bröstcancer som gör att hon mår väldigt illa och kräks och man vet ju själv hur det känns när man kräks, man vill ju gärna ha någon där som hjälper en att hålla bort håret och klappa en på ryggen. Hon vill gärna att Hannah ska vara i närheten när hon mår som sämst. Hon säger att det känns tryggt att ha henne där bredvid."

Fy så hemskt..

Jag själv ska egentligen inte klaga för jag är frisk, men idag känner jag mig lite sliten och hängig. Hoppas det känns bättre i mogon..
Sov gott!!

Kolla in min snygga blogg!!!

Visst blev den fin... Tack snälla Madde, du e gullig du.. Jag är jätte nöjd.

Nu kan jag verkligen inte sitta här mer för jag måste plugga till mitt prov i morgon..

Hepp!!

Oj oj oj!!

Nu är jag nyss hemkommen från stan och gubbens trädgård som flyttade in i Hemgårdens lokaler pga av att det var ca 11 grader varmt (kallt) idag.. Hade nog blivit rätt kallt att sitta i en o halv timme, visserligen blir man varm i hela kroppen när man ser o lyssnar på Bröderna Mitsogannis, de verkar så fina, så kärvänliga mot allt o alla.. Och så ser de ju trevliga ut oxå, men det är faktiskt inte därför jag gick dit utan för att lyssna!!
Gick dit med min fina vän Camilla som jag TYVÄRR inte sett på väldigt länge pga alla möjliga orsaker. Men nu måste det bli ändring på från o med nu!! Vi hade såklart massor att prata om så vi bestämmde att ses igen på tisdag efter skolan..

Lite bilder från kvällen...


Bruno och Daniel..


Daniel..



Camilla o jag!

Nu väntar ett bad för tjejerna och deras pappa sen lördagsgodis, efter det mamma o pappas tid och då blir det äppelpaj och vaniljsås och kanske en bra film..

Vi hörs vidare!!

Hittade en gammal bild..

När vi var hos Palle och Lina sist och sov över togs denna ljuvliga bild på tre kusiner.. Detta är på morgonen efter.. Alla tre är lika glada att se varandra efter en natt isär... Så himla goa..

Tänk vad kul de kommer ha när de blir stora..






Det var länge sen...

..vi hade fredagsmys! Men idag tog vi tag i det igen.. Barnen har ju varit  så himla trötta efter maten så det har inte blivit av. Men idag när jag slutade tidigt hade alla lite mer tid o ork. På väg hem från dagis ville Emilia fråga om Tindra ville leka och det ville hon såklart, Anna o Fisken skulle till stan o handla så jag blev någon form av barnvakt, det går ju jätte bra när de blivit så stora. Moa och jag var inne och E o T gick till lekparken. Dit kom senare Denice och då kunde även Moa gå ut. Innan det hann Moa o jag göra några goda chokladbollar till kvällen. När alla var ute passade jag på att vila en stund innan det var dags att dra igång med maten. Idag åt vi limefläskfilé gryta med ris och tomatsallad. Det var mumsfillibaba.. Tindra får nog ingen mat hemma så hon åt hela tre portioner mat.. och en chokladboll till efterrätt. Kul när barnen gillar ens mat..

Till fredagsmyset satt jag på en film(min tur att välja). det blev Robin Hood! och till de åt vi chokladboll..
Nu sover kidsen och jag sitter här.. Ovanligt va?? Nu för tiden blir det visst en hel del.

I morgon väntar skönsång. God natt!!


MVG!!!!!!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Jag fick alla rätt på mitt medicinprov jag hade i måndags.. Så himla skönt.. Det var bara jag och en till som hade alla rätt.. 36 poäng av 36 möjliga... Sattsar ju på MVG i kursen så nu är jag en bit på väg..

Skönt med fredag. men det blir tyvärr ingen lugn helg i alla fall.. Har ett prov på måndag morgon och en inlämningsuppgift i etiken på tisdag så jag vet vad jag gör.. Ska hinna med ett kalas oxå i linköping. Palle ska firas och samtidigt ha lite inflyttningsfest. Ska bli trevligt.. Och ja just det, jag ska ju till Gubbens Trädgård och kolla på bröderna Snygg!! Med min kära vän Camilla som jag inte träffat sen i januari :( Inte bra alls.

Nu ska Moa och jag se på Alvin and the chipmunks...

Kram!!

Idag har varit en bra dag...

...på många sätt. Jag har ahft en trevlig förmiddag med brudarna och vi blev nästan klara med vårt grupparbete, sen hade jag data prov vilket jag hade haft ångest för. Inte för den praktiska biten men för den teoretiska. Massa konstiga ord och regler/lagar. Men jag tror att det gick bra. Var klar ganska snabbt (det behöver visserligen inte alltid vara bra) men jag tro att jag fick minst VG. Sattsar på MVG i data faktiskt. Efter provet gick jag förbi mamma på hennes jobb, tänkte visa upp min nya frisyr. Möttes av en ledsen mamma i dörren. Mamma hade blivit uppsagd, hennes tjänst ska tas bort men som tur var har hon blivit erbjuden ett annat jobb.. Vi gick armkrock från hennes jobb till min buss och hade det mysigt trots allt.. Väl hemma väntade Tindra och Tuva på sina sparkcyklar. Mamma Anna och jag hade bestämt en liten lekdejt. Sen kom även Tina, Filippa och Tuva. Där satt mammorna på en bänk medans de stora barnen hade cirkus för oss och de små barnen lekte i sandlådan.. Mysigt..

Sedan väntade Andreas hemma med dammsugaren och moppen i högsta hugg samtidigt som han skulle laga mat. Lite stressigt men det blev både städat och pannkakor. Jag hade tvättstugan som jag nyss blev klar med. Då är allt tråkigt klart inför helgen..

Nu ska jag se på IDOL.. Älskar nya juryn..


Mamma: Du fixar det här, ta nu flyget med farsan och njut!!

Kram!!

Ett grupparbete föds..

Nu är vi igång med ett arbete som handlar om den sociala biten i kursen Vård o Omsorg. Ett ganska krångligt arbete måste jag säga.. Svårt när man inte alls varit i kontakt med den världen. Känner ingen som har ett funktionhinder eller likande. Nu har visserligen min farmor fått hemtjänst men det är precis nytt och vad jag vet fungerar det bra..
Arbetet ska vara klart på måndag så vi har bara i morgon och på fredag kvar.. Mycket att läsa o skriva men det ska väl gå bra.

Vi är ju en grupp på sex tjejer som håller i hop o gör allt tillsammans vad gäller skolan men när man ska göra ett arbete så kan det vara en nackdel för det är svårt att hålla fokus på det som ska göras, alla har hela tiden något att berätta som ofats inte har något med uppgiften att göra. Nu betyder inte det att jag inte vill arbete med Er tjejer!! Inte alls så men ibland blir det svårt..
Gillar Er massor!!

Snart dags för redovisning om hinduismen.. Lite nervös faktiskt, känns som "Klara" är lite svår och krävande..

Har oxå fått en hel del fina komplimanger om mitt hår idag, det känns jätte kul..

Kram!

Jag tror..

Jag tror till och med att min kära sambo tyckte jag vart fin i håret men det sitter jävligt långt inne att säga det.. Varför ska det vara så?? Vi har varit ihop i sju år och han har fortfarande inte lärt sig att vi kvinnor framför allt JAG behöver komplimanger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men men tack alla andra för de fina komplimangerna!

Kram!

Snygging..

Som jag berättat förrut så har den prioriterade Maria blivit född och som nästa steg nu var att gå till frisören.. Blev ganska fint tycke jag själv. Väldigt kort i nacken och lite längre där fram. Så var jag tvungen att färga det oxå vilket jag gör nu.. Väntar på att färgen ska verka..
Min svärfar sa att jag var galen som klippt bort mitt fina långa hår. Men jag vill helt enkelt ha en frisyr, inte bara långt och tråkigt...

Här kommer lite bilder..

Kolla vad mycket hår..


Det färdiga resultatet..



Färgning!!!

Uschh!!!

Satt precis och läste på familjeliv om en mamma vars barn dog i magen i v 35.. Fy så hemskt, hur överlever man det? Jag har som bekant två barn och jag har inte ens tänkt tanken på att något av de inte skulle leva när de kom ut. Tänk dig att gå igenom en förlossning som inte leder till något gott. Ha all den smärtan och inte få någon belöning!

Och vad jag vill säga med det är att man verkligen behöver stanna upp och tänka på vad man har och vara glad över det istället för att tänka om jag hade det eller det! '

Nu fick jag ont i magen av längtan efter mina pussisar.. Men jag måste plugga så de får vara kvar på Junibacken ett tag till.. Sen ska vi pussas..

Stanna upp och tänk!!

Kram

Jag är en jävel på Buzz!!

Det är så grymt roligt med Buzz.. O jag är ganska bra om jag får säga det själv!! A brukar vinna över mig men ikväll var det jag som vann..
Min kära bror och fru Anna med son Harry kom hit och åt en god köttfärssås med spagetti, inte illa alls. Det var Magnus som bjöd hit sig själv och det är ju alltid trevligt. Harry har blivit lite tokig i sina kusiner, säger Moa o Emilia hela tiden. Det var oxå Magnus förslag att vi skulle spela Buzz men det slutade med att han blev lite sur och tyckte nog inte det var så himlans kul på slutet..
Klart att det blir jobbigt att förlora mot lillasyster.. Jag brukar ju vara världens sämsta förlorare så det var skönt att jag för en gångs skull fick vara glad.

Nu sover mina prinsessor och jag ska ta tag i lite skolarbete.. Har en uppgift att lämna in i morgon. Den handlar om nervsystemets sjukdomar bland annat MS och Parkinson.





God natt på er!

Klar!!!

Nu är jag klar med min första tenta, och den var över på ca 20 minuter.. Bland de lättaste prov jag gjort. Hoppas att de gick bra, det kändes så i alla fall, sen skulle vi ha redovisning i tvärgrupper om nersystemets sjukdommar. Jag hade MS och Parkinson, men vår kära Annika känner sig inte alls bra i magen så hon skulle nog gå hem. Vi fick se på någon film istället..
På eftermiddagen ska vi besöka ett korttidsboende vid Tapperska, ett hem för funktionshindrade. Vi har ett arbete i social omsorg som vi ska skriva och då kände vi att det kunde vara bra att veta hur det fungerar i verkligheten..

Sen bär det hem och plugga.. har som sagt en del annat den här veckan att klara av!!


Puss mamma. Älskar dig!!

Kramiz!!

Jag tror inte jag vill bo här när min dotter blir 15 år!!

Hon har redan tonårs-tendenser så man kan bli galen. Måste vara med o bestämma kläder, frisyr, vill gärna ha läppglans och smink, framför allt ögonskugga o den ska gärna vara väldigt färgglad.. Ser ut som hon fått en smäll...
Skriker som en galning när hon inte får som hon vill, slänger igen dörrar och annat kul.. Det har helt klart hänt något med henne de senaste dagarna.. Gråter och skriker omvartannat!! Tänker mycket på döden och vill inte bli lämnad ensam, inte sova i sin säng o.s.v..

Så när hon blir 15 år har jag flyttat!!


Kunde man inte ana när hon var så här liten och oskuldsfull...



Regn regn regn..

Puss!!

Hemma studier!!

Idag är det dags för första dagen som jag ska vara hemma och studera!! Lämnade barnen vid nio och nu har jag tagit en paus och kollar lite på datorn.. Jag har ganska mycket prov och inlämmningar de kommande veckorna så jag måste helt enkelt läsa.. Men jag måste erkänna att det inte är lätt att vara hemma då, ser en massa annat som man borde göra men INTE , jag ska klara det här och då måste jag försöka se bort..

Har väldigt ont i tån.. Har jag berättat det? Jo jag sprang in i Emilias dörr härrom natten, det var mörkt så jag såg inte dörren.. Tån fick ta smällen! Den kan vara bruten men jag vet inte och jag fick inte komma till doktorn för de gör ändå inget åt brutna tår så jag får äta Ipren och se glad ut!! Nog om det. Nu ska jag tillbax till kapitlet om Cellen!!


Kramis och trevlig helg på Er!!

Älskar..

..min familj...

Andreas, Emilia, Moa, mamma, pappa, Magnus, Anna, Harry, , mormor Mona, Farmor Karin, Faster Kattis, Andreas familj så klart!!!

Familjen betyder mest av allt!!!

Älskar er!!

Tjohooo!!!!

Jag hade inga hål, inte ens tandsten.. Hon sa att det är sällan man ser så fina tänder!!! Jätte skönt. Och nu för tiden har man någon form av rabatt, så istället för 540 kr kostade det 240 kr. Och det var ju oxå skönt att det inte kostar en förmögenhet!! Nu blir jag kallad igen efter 2 år.

Igår kväll hade min stora tjej en liten kris.. Hon kom helt plötsligt på att hon saknade Hans (min farfar som nyss dog). Hon grät i över en timme efter honom, jag försökte förklara på bästa sätt men hon ville inte lyssna.. Hoppas att det är en tillfällig fas så hon slipper må dåligt.. lilla gumman!

Och Moa sov i natt ign utan tutte!! Så stolt!

Ikväll kommer mor o far o är barnvakt, vi ska på föräldrarmöte!

Datan väntar! Hörs!

Dags för Tandis!!

Jaha då var det dags igen för att gå till Doktor Tand. Det var länge sen jag var där, snart två år sen. De ska kalla mig var 18 :e månad och de har väl glömt mig eller så är det för att det har varit sommar!
Dags är det i alla fall. Sist jag var hade jag början till ett hål, ett väldigt litet och då skule jag äta flourtabletter som jag gjorde väldigt länge. men inte nu av någon okänd anledning. Hoppas att hålet inte blivit större!!

Mat har jag ätit oxå, det var gott. En kyckling o broccolipaj. Och ikväll kanske det blir tacos till kvällsmat. Andreas kommer sent, han har något möte på jobbet. Då kan barnen äta först så äter vi när de somnat!
På tal om sova så sov vår lilla tjej utan sin älskade tutte i natt. Hon har vägrat släppa den men i går fick jag nog, den ska bort. Och då kände nog hon att det inte var någon idé att tjata. Hon var ledsen en kort tid sen somnade hon med armen om min hals. Jag var tvungen att ligga bredvid henne(det gör vi aldrig annars, utan hon vill somna ensam).
Hoppas att det håller i sig nu även på dagis..

Dags för Vård o Omsorg..

Hörs vidare!!

Jahaa!

Då fick man lite mer rädsla för konstiga sjukdomar!! Har precis haft Medicin lektion och var man inte hypokondriker innan blir man det av det här kursen! Nej vars så farligt är det inte men det är i alla fall väldigt intressant.

Nu har jag precis ätit lunch och så väntar Vård o omsorgs arbete dubbelpass, inte särskilt upplyftande men det måste ju göras.

Idag lästa jag i NT att Bröderna Snygg ska sjunga på Gubbens trädgård den 13:e.. Måste dit och titta! Någon som vill följa med??



Kram!!


RSS 2.0