Hurra hurra!!

Idag är det kungens födelsedag, så dagen till ära bakad jag bullar och hissade flaggan på "jobbet". Väldigt uppskattat av "di gamle"... Bullarna jäste dåligt men de smakade bra i alla fall. Och doftade underbart. Det var väl egentligen den främsta anledningen till att jag bakade. De är ju inte allt för bortskämda med doften av nybakade bullar!!

Mamms o papps, på väg till storstaden, kom och hämtade barnen från dagis. Vi åt lite glass sen for de igen. Nu kanske vi ska styra kosan mot vår storstad.. I mormor Monas "racerbil". Emilia o Moa gillar den skarpt. Man måste ju fälla sätet för att komma in där bak. Häftigt!!

Ha en bra valborg o första maj, vi åker till djurparken och hoppas på att kändistättheten drabbar mig!!

Puss!!!

O Jenny S, träffar gärna dig om jag inte praktiserar då.. Kram





Fölåt..

Dåligt med ork, tid och lust. Har lite annat att tänka på. Mycket står på spel. Antingen stora eller tråkiga saker. Men förhoppningsvis ordnar det sig så vi kan må bättre, allihop!
Låter kanske lite "stort" men just nu är det jobbigt. Återkommer kanske senare med detaljer.

Vi ska inte skiljas, eller så...om någon trodde det.

Puss

Emilia..

Hennes nya vägg, hon fick välja själv vilken färg.. Det blev lila. Mycket fint. De andra blir vita. Har även målat en tavellist och i födelsedags present ska hon få en ram med en Kitty bild i av en kär vän.. Blir kanon fint. Hon har ju oxå fått ny säng och gardiner av mormor o morfar, i förskott. Lovar att ta bilder när andan faller på..





Hon har oxå klippit sig, det lilla livet. Eller frisören har klippit förstås.
Så fin hon blev. Jätte lik Lotta på Bråkmakaregatan. Och högen med hår blev stor..




Stolt flicka på sex vårar!!

Hon har nämligen två, TVÅ lösa tänder. De två i underkäken. Och redan innan de lossnat har de kommit upp två vanliga tänder under, liksom bakom. Har aldrig sett någe liknande. Men gud vad hon e stolt. Vikar och vikar. Berättar för varenda människa hon ser. Hon har sett fram emot detta ända sen Tindra. vännen, tappade sin för ett år sen.
Pratar förstås om min fiiiina Emilia..

Mormor o Morfar kom förbi en sväng och "rövade" bort mna tjejer på ftermiddagen, vilket passade perfekt då A och jag startat yttligare ett projekt. Nämligen vitlasera vårt nya plank på framsidan. Måste ta ett kort på det i morgon och visa. Det blir såå fint.
Har oxå startat två andra projekt. Måla om Emilias rum, havklart. Fixa köket, halvkalrt. Allt införskaffat men väntar nu på sämre väder. Så man kan vara inne med gott samvete. Ena väggen i Emilias rum är färdig. Hon valde lila färg. Och lila blev det. Har oxå satt upp väggordet jag fyndade på Tradera. Visar i morgon.

Nu sussar min stora älskling bredvid, vill krypa ner jag oxå.

Puss!!

Kär??

Kan man bli "kär" i en kvinna på över 80 år, har sjukdomen Parkinsson och är allmänt dålig. Deprimerad och halvdöv. Men ändå så underbar. Mina moderskänslor tar över.  Kan inte förklara men hon har verkligen gjort avtryck i mitt inre!

Gillar för övrigt min praktik. Underbara "gamlingar" och trevlig personal. Jag känner mig trygg i mina kunskaper. Gör mycket på eget initiativ.
Min handledare var ledig idag men jag måste få ihop timmar så jag jobbade ett par timmar. Gick då bredvid en Ssk. OCh fick ge en injektion på en kvinna, vilket gick galant. Fick beröm av både brukare och Ssk. Det tar sig sa han som elda i vedbon.

Detta är verkligen ett ställe jag skulle kunna jobba på om mina drömar att jobba inom landstinget inte slår in. Det känns mysigt och hemtrevligt.

Puss

Första dagen avklarad!

Sent i går kväll ringde Enhetschefen från praktiken och talade om vart och när jag skulle infinna mig idag. Det blev halv åtta på samma ställe där jag hade praktik förra gången. Möttes upp och fick nyckel och kläder. Upp på avdelning nr 3 och träfade Annelie som är min handledare. En mycket trevlig och varm kvinna. Kommer nog trivas toppen med henne. Dessvärre jobbar hon bara 87 % så jag måste få ihop ca 50 timmar utan henne, men det ordnar sig nog.
Ja allt började med att jag fick duscha en man, gick skitbra, känner verkligen mig förberedd denna gång. Gick som en dans. Sedan flöt dagen på, tiden gick otroligt fort. Och gick hem vid ett.

Sitter nu i solen och steker. Underbart.

Puss!!

En potpuri av bilder..

Mina fina påskkärringar!!
Palle o Hilma
Alfons och Dennis meckar med sin traktor, gör likadant som de stora grabbarna!
Kusinerna Hilma och Agaton
Emilia ute och går med Stjärna?!
Hilma myser med Rock!?
Moa blev veckans kompis på dagis, hade hjälpt en annan flicka på med skorna! Mammas duktiga flicka..
Här sitter de gamle och blir serverade kaffe o muffins!
Lille Ollieman och hasn mystiske pappa
Ollimans mamma med Fiskens skapelse, ett svärd!
Tindra snygg som få! Ännu ett verk av pappa Fisken!
Det gäller att vara förberedd om det kommer regn, ingen idé att chansa.

I denna hög med däck hittade A vårt kastade däck, det ligger säkert över 500 st där, och längst ner fanns det! Snacka om att leta nål i höstack!

Det var nog alles för denna gång!!

Marmorbruket!!

Bilder från promenaden!!

Supersnygga Denice!

Lille Harry!!

Min gamla Mormor bar stora mörka glasögon dagen till ära, helt blåslagen i ansiktet efter fallet..Får lite hjälp av pappis!!

Vackra blåsippor!

Min fina lilla fisrumpa

Var på en vacker promenad i Marmorbruket idag med mamma, pappa, mormor Mona, Harry, min fina familj och Denice. Vi går längs vatnet. Moa håller morfar i handen. Rätt som det är utbrister Moa: Kolla morfar, där ute badar jultomten!! Hon såg, långt där borta, en röd strutliknande boj ute i Bråviken. Såg verkligen ut som tomtens luva. Och vilket skratt det blev. Underbara lilla vän, så mycket som rör sig där inne i det lilla huvudet.

Väl hemma kom vi på den strålande idén att äta pizza tillsammans, mormor bjöd. Tack tack. Skönt att slippa laga mat!

På förmiddagen var vi barnvakt åt "stora" Tuva, vi åkte till MAxi och tjejerna var så duktiga. Höll varandra i handen och hjälpte mig och A att hämta saker på listan. Sedan grillade vi hamburgare till lunch, hemma i solen.

Nu väntar vi på Robinsson.

Ha en fortsatt trevlig kväll..

Kramis!!

Skolan slut!

Eller ja det är väl egentligen en vecka kvar men den är långt långt borta. På måndag börjar jag min praktik. Ska som sagt vara här ute i Kolmården. Känns skönt. Men sen är det bara en vecka kvar av tremin 2! Helt otroligt. Att Tiden kan gå så fort när man har roligt. 

Har precis ätit en delikat middag bestående av bacon och makaroner. Hann inte med något mer avancerat och ska nu hämta mina juveler som jag hoppas är på bättre humör idag än i går. Vara ute i solen och äta mellis, leka och fixa. Det blir grillat på menyn kväll, lite bättre än lunchen. Ska sedan försöka hinna med en hurtig promenad oxå. Gick utav bar sjutton i går kväll. En riktig power walk. Så skönt det kändes när jag kom hem och tog en varm dusch!


Mormor klarade sig bra, blåslagna knän och bula i huvudet var vad som blev. Tänk det kunde gått mycket värre!! Min lilla fina mormor. Hon är för underbar.

Äntligen fredag!! 
Puss!! 

Mormor!!

Pratade idag om fallskador/höftfrakturer.. Ingen rolig sak att vara med om när man redan är gammal och gaggig. Och nu i kväll när jag pratar med mamma berättar hon att lilla rara mormor har ramlat och slagit sig. En jätte stor bula i pannan (stor som ett ägg enligt säkra källor, mamma) och hon landade på båda knäna. Hn som redan har problem med dem. Aj aj men gud vilken tur att det inte blev värre. Måste kanske åka till henne i morgon..

Tänker på dig mormor, även om du aldrig läser dett!!:)


pUSS alla

Första dagen i skolan

Den gick bra, kände mig lite påsklovsledig i hjärnan bara men det blir nog bättre snart. Fick reda på att min praktik blir i Kolmården på Valhallavägen. Skönt att slippa åka buss varje dag. Ska vara på vån 3 så jag behöver inte tampas med de dementa, som tur är. Tycker de verkar lite läskiga.

Fick ox tillbax två inlämminings uppgifter. Båda med ett VG, ett med plus och ett med minus. Och det slutgiltiga betyget i Arbetsmiljö o säkerhet blev klart VG. Väldigt skönt. Det blir nog VG i alla ämnen denna termin. Har som sagt sänkt kraven pga för mycket att göra. Men det känns Ok ändå. Jag är nöjd. Bara jag inte får G i alla ämnen nästa termin. :(

Kul i alla fall att träffa alla igen, för snart ska vi ju vara ifrån varandra i fem veckor, sen i tio veckor. Men det blir nog bra!!


Ska nu gå till dagis/bussen.


Kram!!

Påsken slut!

Nu är denna sköna ledighet slut.. Vackert väder och ljuvligt att vara med hela familjen så många dagar! Varit hos A´s syster i Linköping och fixat bilen. Bytt lite olja, filter och tändstift. En liten egengjord service med andra ord. Eller A`gjord.

Där var det fullt hus, Lotta med fam, Palle med Hilma, vi o dem. Mycket trevligt. Vi satt i solen och barnen lekte. Emilia blev riktigt förtjust i en kanin som Tyra har. Gick med den i koppel och klappade. Nu önskar hon sig visst en i födelsedags present.

Nu sover änglarna och jag ska mumsa, kanske på en bit kaka eller godis. Har faktiskt inte ätit alls mycket godis denna vecka. Duktigt för att vara mig.
Vågen visar dessutom nästan 10 kilo ner!

Puss!!

Vann denna + denna..

Ett par nästan nya jeans till Moa och denna fina till Emilias rum. Båda för 100 kr, inte illa...

Väggord "Så älskad från första stund" SVART

Älskar..

En hel del!
Solen, mina vänner, Älskade A, finaste barn. Mamma o pappa, övrig fam, ledighet, våren. Sååå mycket kärlek inom en att man är nära att spricka. Har som lovat haft kvalitetstid med Emilia o Moa. Känns som om vi är tillbax i livet igen. På tisdag är det åter  dags för dagis o verkligheten. Går fyra dagar sen helg igen. Måndag morgon = praktik. Var?? Ingen aning, antagligen någonstans i Kolmården. Skönt, slippa åka buss varje dag.

Altanen på framsidan klar! Såå fin. Många kaffe/Fika stunder kommer avnjutas där. Nice!!

Känner mig flum, ja mer än vanligt.

Svärfar har varit här idag, på mat. Alltid trevligt att han "vågar" ta sig hit.

Barn sover sen länge, jag bjuder för fullt på Tradera, barnen behöver verkligen jeans, A kollar på en otäck film. Snart sova, trött...


Puss!

Mitt nya bud på tradera!!


Ekorrhjulet!

Fortsätter spinna. Skriver inte detta för att jag vill ha medömkan. Men det är mycket nu. Visserligen självförvållat men det tar på krafterna.
Städa, tvätta, bakade tre sorter, lagade lunch, tvättade fönster med hjälp av min underbara mamma, handlade virke, bar virke, handlade lite, lagademat, bäddade rent i alla sängar, damma, dammsög, torkade golv. Soreterade bland barnens saker. Funderar på att sälja lite, de använder ju inte allt de har.





 Snygga påskkakor va??

Idag ska vi till busfabriken. Harry, Magnus, Tina med familj och jag och kidsen. Efter det shopa loss. Skor till tjejerna och byxor. Kram och trevlig Skärtorsdag!

Just det, i kväll ska vi äntligen komma iväg till Fam Halling. Var år och dar sen..

Påsklov...

Hinner inte med.. Uppbokad hela lovet, igen. Lovade mig själv att inte bli det. Men men, det blir inte alltid som man tänkt sig.

Barnvakt åt lillman Ollie, spelar kubb med barnen, bygger, städar, tvättar, solar, krattar, sopar, leker, pratar, lagar mat, och i morgon väntar Busfabriken och sen handling!!

Vill påpeka att allt detta är roligt men önskar att jag bara kunde flyta omkring, ta dagen som den kommer.

Dagarna i bilder!!
 Lille HARRY på besök!
Faster bjuder på good glass!
 
 Altan nästan färdigställd, bara lite trapp och räcke kvar! Sen såklart insynsskydd!!
 Lille Ollie!
 Snygging!!
 Emilia spelar kubb!
Moa med
Ollie äter mat
Bus!
 Äntligen.. Gardin i sovrummet. Inte illa va?

Ha en bra dag!

Så fint!!



Tänkvärt!

Bygg plus städdag!

Igår ser ni hände det en hel del. Mamma o pappa kom hit till lunch och efter det började pappa och A bygga, jag städade i förrådet och mamma tog hand om baksidan. Bra uppdelat och vi fick mycket gjort! Så skönt att man nu kan gå in i förrådet utan att kliva över allt. Men idag återstår det att slänga allt som inte är "bra att ha" längre! Vi ska samköra med Fisken, han hade oxå en hel del skit i sitt förråd!

Nu plingade precis Harry boy på dörren! Så nu måste faster mysa lite med honom!!

Puss!




De klara bilderna kommer senare, nu regnar det så nu är det inte roligt!

Helgen går fort!

Vakande i fredags morse och orkade inte gå upp, tog därför sov morgon. Åkte till Vildis för att prata sommarjobb, åt lunch, hämtade barn och tvättade. Hängde tvätt ute, åt mellis ute, gungade ute, premiär hoppade stutsmatta ute, grillade korv ute. Mötte pappa vid bussen, köpte glass (årets första). Vill bara vara ute, vill inte gå in en sån här dag när solen skiner och himlen är blå!

Pappan åkte på fest så barnen och jag fick kvällen ensamma. Riktigt skönt faktiskt. Denice kom och gjorde mig sällskap. Såg på Så ska det låta! Hela den dagen gick oxå!











Sammanfattningsvis en underbar dag!!

Äntligen klart!

Igår efter skolan bar det av hem till Madde med E. Halv fyra började vi med Stroke. Tessan hade till en början med sig sina två barn, Milton och Alicia. Madde hade Frejsbejs hemma. Så lite stökigt blev det men de var så duktiga (barnen alltså), det var inget bråk eller så, bara lite rörigt. Efter fem satte vi fart ordentligt och halv tolv var vi klara och halv ett somnade jag..Och den rakarns klockan ringde halv sex, upp och hoppa som är vårt nya motto!
Tio över åtta var det nämligen dags för redovisning i tvärgrupper. Först med Jaana och sen med Ulla.. Tror det gick kanon. Fick sen en utvärdering om detta grupparbete där vi skulle betygsätta oss själva och vår arbetsinsatts! Klart MVG om jag får bestämma, så som vi slitigt! Dag efter dag och till o med drömt om detta. Madde pratade även i sömnen om stackars Karin som drabbats av stroke!

Vid hämtning på dagis bjöds jag på Mellis, mycket uppskattat av både mig o barnen. Pratade lite med fröknarna och satt i solen! Underbart, nu är den verkligen här!!

Har nyss avnjutit en god sallad innehållandes tonfisk, bulgur, avocado, tomat, sallad, gurka, kokt ägg och hemgjord rhode island.. Mycket gott!
Barnen sover redan och jag med snart!!

puss

Idag gäller det!

Idag måste vårt arbete bli klart, grupparbetet i STROKE. Vi försökte att bli klara i går men orken infann sig inte riktigt. Vi bestämde att vi ska ses efter skolan hemma hos Madde med E och göra klart det. Det kan ta allt från tre timmar till tio!!! Vi får väl se men roligt är det och bra blir det! Vi har verkligen lyckats göra ett grupp arbete. Förr delade man ju upp allt så alla fick lika mycket var och sen skrev man det och satte ihop. Men denna gång skriver vi varje mening tillsammans!! Fem tjejer som ska säga sitt, inte konstigt det tar tid! :)

Sovmorgon idag, skönt att slippa stressa, för att sova längre är det ju aldrig tal om. Men som sagt man slipper tjata på barnen och de kan se på bolibompa en stund efter frukost! Då jag passar på att sitta här. Allt har en mening!!


Solen lyser, himmlen är blå, vad det är skönt att leva dååå!!!

Puss!

RSS 2.0