Polis polis potatismos!!

Blev upphämtad av min svägerska Lina idag. Ut kommer en lite chokad Lina och säger att hon blivit på körd av en cykel.. Jag trodde hon skämtade med icke sa nicke. En cykel med cykelkärra dundrade in i henne när hon stod still o väntade på mig.. Tokigt det kan bli. Killen/mannen på cykeln bara drog därifrån.. Och kvar stod Lina och undrade vad som hände.
Hämtade mig som ringde pappa och frågade vad vi skulle göra. Han sa ring polisen vilket jag gjorde och hipp som happ var vi sittandes i ett anmälningsrum på polishuset i Norrköping och pratade med en mycket trevlig polis. Han sa att det inte är jätte vanligt att en bil blir påkörd, utan mest tvärtom, men han skrev en anmälan som kan visas upp för försäkringsbolaget, för märken blev det på hela vänstersidan. Tänk vad en cykel kan göra med "släpkärra" som polisen skrev i anmälan. "cykel med släpkärra körde in i Bryhns vänstra sida"... Lina heter Bruhn..

Hhaha det var en rolig historia..

Nu har alla dansat klart på tv och jag ska kanske sova.. Känner mig lite sliten.
Hoppas ni har det bra!!
Puss!!

Moas gympa...


Tuva den stora!

Tuva den lilla med mamma Tina.. Bilden är lite suddig pga rörelse!!

Avancerat kan jag lova..

Tjjohoo!!

Klättrar högt...


De är så goa de där små... Känner sig så stora av att gå på gympa som syrrorna..
Moa och Tuva gånger 2..

Hepp!


Var är min Danspartner??

Denice , var är du?? Vi skulle ju se Let´s dance!!

Tokfia!

Puss..

Jag blir så arg!!!

Igår när jag hämtade barnen kl fyra låg ett av barnen på soffan och sov. Hon hade feber och väntade på att pappa skulle hämta henne! Visst kan man bli sjuk på dagis, det kan ju ingen rå för. Men det jag blir sååå himla arg på är att den första jag såg i morse på dagis var den här lilla stackars flickan som för ca 15 timmar sen hade feber var på dagis igen som om inget hänt!! Jag frågade hur hon mådde och hon svarade: bra! Och mamma sa att jag kunde gå idag för jag hade ingen feber... Vad hände med en feberfri dag hemma?? Det är rent ut sagt förjävligt... Ansvarslöst mot både dottern och de andra barnen på dagis!! Varför är hennes mamma och pappas jobb mycket viktigare än andras?? Nu har ju säkert flickan något i kroppen och det kanske smittar, då dröjer det väl inte länge förresn fler barn har det och då måste ju deras föräldrar vara hemma och vabba!!
Så idag efter skolan ska jag ringa upp chefen för förskolorna i Kolmården och se vad hon tycker!!
Jag anser att detta är höjden av brist på respekt!!!!!

Nu har jag fått ur mig detta, vilket känns bra!

Ha nu en fortsatt trevlig fredag!!
Puss!!

Ja ja jag vet!

Det har varit ganska tomt här nu.. Jag vet. orken har inte riktigt infunnits sig denna vecka. Massor i skolan och detta är ju den första hela riktiga veckan sen 19 dec. Så jag har inte kommit ifatt o i fas än.. Men lovar en bättring.

Igår var Moa och jag på hennes första gympalektion. Emilia fick vara hemma med pappa. Detta är Moas grej ensam med mamma eller pappa. Emilia har sin på söndagar. Försöker dela upp dem lite för fridens skull..
Efter gympan följde Tina med fam med oss hem för att avnjuta en jätte god kycklingwok med kokosmjölk och lime. Serverades med cous-cous. Och jag tror det var uppskattat från allas håll.. Barnen åt utan ett ord..
Mycket trevligt..

Idag är det fredag!!! Tjjoooohoooo!!!
Så skönt. Det är lite inplanerat för helgen men mest plugg, har första provet på måndag.

hepp!!

Verkligen ingen lek!!

Denna termin är bara för hemsk, redan. Var ju som bekant hemma hela förra veckan så det jag missade måste ju tas igen. I ämnet Omvårdnad gick Ulla igenom i väldigt stora drag allt från blodtryck, puls, bensår, sårvård och annat inom det området. Hann knappt att skriva ner allt som sas och som dessutom har ett latinskt namn som man gärna ska kunna för att uppnå MVG! Och prov nalkas efter sportlovet. I morgon drar vi i gång med Andningen, ingen rast o ingen ro. Finns många saker som vi måste läst och gått igenom innan vi går ut på APU. Missade oxå venprovtagning och dess teori men som tur är kommer Ulla gå igenom det med oss som var borta en annan dag!

Biståndsbedömmmnings prov på måndag, kanske igentligen inte så svårt men när man inte har något att relatera till blir det plötsligt mer komplicerat, jag har aldrig behöft (tack och lov) ta emot ekonomiskt eller annat stöd från Socialen..
Har haft andra livlinor, andra människor i min närhet att ringa när det krisat!! Och de är ju såklart mina underbara föräldrar.. Vad vore jag utan dem?? Eller rättare sagt vad vore min familj utan mormor och morfar/ svärmor och svärfar??
Även bror med familj har självklart funnits där. Så skönt det känns att ha ett tryggt nätverk omkring sig..

Nu e mina ögon ganska tunga.. Kankse bara vila ögonen lite...

Puss!!

Måndagsmys!

Hade lite tid kvar innan bussen gick så jag gick en liten stund på stan. Handlade lite på rean, bla annat en varisn lördagsgodis skål till tjejerna som tjejen i kassan slog in så fint med rosa snören. Anledningen till detta ilägg är att Emilia skulle ju på kalas x 2 i lördags men eftersom vi varit sjuka så gick ju inte det. Då lovade jag att vi kunde baka chokladbollar och mysa med hemma och barnen kunde klä ut sig. Men det hanns inte med varken då eller i går. Så idag fick jag lite dåligt samvete så jag köpte en liten present.. Och så bakade vi bollarna och de klädde ut sig. Moa till gympatjej och Emilia först en prinsessa sen en tomte..
Och goda blev bollarna..

Nu sover Mosan och jag ska borsta Emilias tänder..

Puss!!




Hej hopp!!

Dusch..


En före bild på badkaret!!


Börjar ta form..
Bilden jag hade när den var klar var A med på, naken så den fick jag inte lägga ut. Konstigt va??

Men den är väldigt fin, och skönt med massagestrålarna..
Ska nu när jag fått mina pengar åka vi åka till Ikea och köpe lite andra saker till badrummet. Köket får vänta lite!!

Pengar pengar pengar!!

Var just inne på min sida på Csn och blev överlycklig, jag kunde skicka in min studieförsäkran. Vilket betyder att jag förhoppningsvis har mina pengar om två dagar!!!
Jag slipper lura kassörskan på Konsum med mina Monopolpengar..

Föressten så impulshandlade vi en massageduschkabin igår på Bauhaus.. Skulle köpa en dimmer till sängaveln men åkte därifrån med en dusch.. Den var sänkt till halva priset och vi har länge sagt att vi ska byta ut badkaret.. Nu e det gjort!
"Arga snickarn" fick göra det i helgen i stället för att fixa köket.. Bilder på den fian skapelsen kommer när ja kommit hem, sitter nu i skolans datasal och har precis avverkat ett studiebesök på Kyrkans Muséum.. Inte jätte intressant men ändå..

Ska snart äta lite lunch för att sedan ha en lektion i Arbetsmiljö och säkerhet med allas vår "Klara"..

Ha en fortsatt trevlig dag och till er alla som har eller kräks, krya på er!!

Och Madde x 2, kom snart tillbax..

Maria, Moa, Emilia..

Maria, Moa, Emilia, Harry, Magnus, Anna och Pappa Peter!! Alla kära familjemedlemmar har drabbats av den härliga Vinterkräksjukan..

Såååå härligt!!

Nu väntar vi bara på mammsen!

Nu ska jag till skolan! Tjoho!!!

Puss

Maria dricker Cider!!

Tjohoooo, jag dricker cider. Inte varje dag kan jag lova! Snarare en gång i halvåret!

Igår hade jag kvällen full med dans och nu ska jag snart sjunga för glatta livet!
Moa sover och Emilia är lite myssugen, som tur är/var mår hon toppen. Har ätit både lunch och middag och tillomed lite choklad..

Nu ska vi rocka loss...

Fortsatt trevlig lördagkväll..

Puss!

Nu är han igång igen..

Min lilla gourmekock.. Lagar något ute i köket som lukar så himla gott, något med fläskfilé tror jag. A´s nya favvoråvara..

En annan dag gjorde han en annan god sak.. Ska se om jag kan hitta receptet, vänta lite.....

Fläskfilé baconbus

För 4 personer.

God gratäng med fläskfilé, svamp och bacon och en god sås
 
 

Ingredienser

600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost

Gör så här

Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.

Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.

Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.

Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.


Det var otroligt gott, såsen guddomlig...
Få väl se vad det blir denna dag!! Receptet kommer kanske i morgon, om han vill dela med sig!!

Puss

Tvättar!!

För att jag inte kan göra något annat idag så tvättar jag idag igen. Tvättade den vanliga tvätten igår och nu blev det renbäddat i alla sängar. Gjorde det förra veckan men efter all kräksjuka gör vi det igen. Plus alla handdukar, stora som små och filtar från soffan, barnens tvättbara gosedjur och duschdraperiet och badrumsmattorna.. Allt det där som inte tillhör den veckovanliga tvätten alltså..
Så himla roligt..

A vakande med värsta nackvärken och kan då alltså inte åka till stan och handla grejer till köket!! Så det blev inte alls som vi tänkte oss..

Just det glömde säga att kräksjukan drabbat även Emilia nu i morse. Men bara en gång och nu är hon näst intill som vanligt.. Så det kanske stannar där, nu är ju ändå kl kvart i tolv och hon kräktes kl åtta i morse, borde ju kommit mer om det är mer som ska ut!!

Nu ringde klockan, tvättstugan är klar..

Hörs!!

Ny tapet??

Blev riktigt sugna på att göra om i köket, igen.. Nu när det fina bordet är på palts blir man ännu mer sugen. En fondtapet på den "stora" väggen och målat på de andra fjutarna..Kan bli snyggt, sen en o annan tavellist oxå, nya gardiner och ja lite så.. Vad tror Ni??

Får väl se vad min kära "arga snickarn" har att säga om det, kanske blir det gjort i helgen, nu när vi inte kan åka på kalas..

Hip hopp..

Film Tips!!

Såg igår en toppen film med Will Smith.. Den hette Seven Pounds tror jag och den var jätte bra!!
Handlade om en man som gjorde något dumt på 7 sekunder och sen vigde sitt liv åt att "ställa allt till rätta". Slutade inte alls som man trodde, därför inte någon typisk amerikansk film.

Rekomenderas varmt!!
Ett litet plus e ju alltid att Will e ganska snygg och har en trevlig kropp att titta på!!

God natt!!

Brats!!

Sitter och kollar lite på internet om Brats. Har ett arbete att skriva om det i ämnet Människan socialt och kulturellt.
Ska prata inför klassen i minst 20 minuter, blir ingen lätt historia. Däremot har en av gruppkamraterna tyvärr förmågan att inte dyka upp på lektionerna.. Då kan det bli svårt att få ihop något. Som tur är finns Madde H och Carla vid min sida! Men det blir nog ändå lite trixit. Jag ska inte till skolan i morgon, inte heller Madde. Carla vet jag inte, om hon fortfarande är hemma med Skarlet eller inte. Och den sista vet jag inte någe om..
Och själva redovisningen är på tisdag, då återstår bara måndag efter skolan att diskutera vem som ska göra vad.
Men jag är av samma åsikt nu som förut. Jag kan bara göra mitt bästa. Och jag kanske måste sänka kraven lite från förra treminen för att sen ta upp dem igen till tredje.. Kan kanske vara nöjd med VG nu...

Nu sover snart min söta "sjuka" sambo i soffan och storfisen Emilia sitter och "tjötar" bredvid att jag ska läsa en bok för henne så nu är det kväller!!

Puss!!

Förklaring till "sjuka": Han har ont i huvudet och säger att han har höööggg feber!! Ta det med en nypa salt!!


Blodgrupps byte någon??

Jag fick veta igår av min gamla Medicinlärare att en liten del av befolkningen, beroende på vilken blodgrupp man har, är immuna mot maginfluensa.. Vilken lycka!!
A och hans två äldre systrar Lotta och Åsa samt Palle har visst samma blodgrupp och alltså den rätta! På dessa snart 8 år som vi varit tillsammas har A aldrig kräkts! Eller jo dagen efter en fest men inte av sjuka...
Varför fick inte jag den blodgruppen??

Vill någon som har den byta med mig??

Hör gärna av er då!! :)


Puss

Hjälp..

Fick idag en uppdatering på allt som ska göras från o med måndag, i skolan alltså. Min kära vän o klasskamrat ringde. Och jag kan säga att redan första veckan i skolan blir vi överhopade med saker som ska göras, studiebesök att gå på och föreläsningar att lyssna på.. Allt verkar roligt men hur ska man hinna?

Ja ja man får ta en sak itaget mer kan man ju inte göra.

Idag är Moa bra eller bättre, lite trött och så men annars äter hon. Och jag själv börjar känna igen mig själv. Var ute på en kort promenad igår kväll för att få lite FRISK luft och det var såå skönt, behövdes verkligen.
Så nu så fort A kommer hem flyr jag en stund igen, bara en kortis för jag orkar inte mer men andas mycket luft!

Emilia har inte drabbats än så kanske kanske kanske klarar hon sig!! Hoppas hoppas hoppas!!

Puss!

3 saker!!

I morgon ska jag göra 3 viktiga saker.

1: Ringa en laserklinik och se om de kan hjälpa mig att ta bort de fula märkena jag har under ögonen!

2: Boka klipp tid till A, han ser ut som en boll i huvudet!!

3: Kolla upp hur mycket det kostar att bleka tänderna..

Viktiga va??

Ja för mig kanske!! Men så ska man ju veta att det verkligen finns andra VIKTIGARE saker.. Och det där egentligen är bagateller men men..

Nu ska jag sova och hoppas få göra det hela natten, att jag inte väcks av en kräkande Emilia!!

Puss o sov gott!!

Ja vad gör man?

Moa chillar framför Tjorven och Skrållan för femhundrafemtioelfte gången. Emilia och jag spelar "Vem där" ? Visst ser jag pigg ut, jag kanske behöver en sån där rullator som A pratar om snart! Det var kanske 80 jag fyllde!

 
Spyskydd i soffan går åt!


Emilia gör segertecknet fast det var jag som vann, man måste ju lära barnen att de inte alltid ska vinna bara för att de är barn.. Eller hur?


"Snyggve"

Och så tvättade jag håret i dag ( ganska intressant info om jag får tycka) och när jag kammade mig ramlade bara några hårstrån av...

Blir snart flintis!!

Hepp!!

Inget CSN!

Ringde nyss till CSN och kollade var min studie försäkran tagit vägen. Killen jag pratade med första gången runt den
14:e sa att det tar ca 2 dagar om man gör det på nätet och sen två dagar att få pengarna så sammanlagt ca fyra dagar med en ev helg i mellan. Jag har ju då varje dag varit inne på deras hemsida och kollat om jag kan lämna in studieförsäkran men än har den inte kommit, ringde därför nu och kollade med dem var den var och då sa de att det är en handläggningstid på ca 3 till 4 veckor, så jag kan försöka betala mina räkningar med pengarna från monopol spelet!! Och hoppas att de på Konsum inte märker något! Känns bra!! Eller INTE!! Blir så ledsen, har liksom inte fått några pengar sen i november, tur att man hade sparat så julen kunde bli av i alla fall och nu fyller både Andreas och Moa år i feb och det kunde ju vara trevligt om man kunde köpa någon present och ev ha ett kalas!! Men det får vi väl ha frammåt sommaren!!

Önskar så innerligt att jag kunde vinna på Triss, tio tusen i månaden i 25 år skulle vara toppen. Slippa oroa sig varje månad hur det ska gå och hoppas att inte barnen blir sjuka så man måste vabba. Har liksom inte haft en normal lön sen feb -03... Det är ett tag!

Ja ja nu sitter jag här och gråter men vad hjälper det??

Hörs!

Det kommer mera!!

Det kom mera.. Moa kräktes kl fem i morse.. Som tur var höll det bara på till halv sju. Sen somande hon och sov två timmar!! Och nu är hon nästan som vanligt. Kanske lite varm men det går nog över.
Nu kommer snart trean så småningom.. Mys pys hemma hos fam Laurell/Wicksell.

Vi har avbokat allt roligt i helgen tyvärr. Med stor sorg kan inte Emilia gå på "fästmannens" maskeradkalas och inte heller på kusifinens 7-års kalas. Men vi vill ju inte smitta ner alla..

Har fått en känsla av att min kära vän tycker att jag skyller på henne då hon i fredags mådde illa och kräktes o antagligen hade maginfluensa, men det gör jag verkligen inte. Klart inte du kunde veta det, och hade du vetat hade du ju inte gått till skolan eller hur?? Saknar dig och hoppas att vi snart ses igen!!

Mina axlar/min nacke värker så jag har till o med ont när jag andas. Har väl någon form av träningsverk eller liknande. Inte roligt, men nu ska jag sluta klaga och se framåt, mot...?? Vet inte!

Hej hopp!!

Nya köksbordet!

Kolla så snyggt vårt nya köksbord blev. En snäll själ kom hemfarandes med det nyss och A satt bara på de gamla benen!!

Tack snäällaaa för hjälpen!!


Emilia o Moa..

Måste bara tala om att båda mina flickor är så fina.. Igår när de kom hem från dagis och de fick syn på mig såg de nästan rädda ut, jag var verklgen dålig. Moa sa flera gånger : Mamma du e söt och mamma jag älskar dig!
Och Emilia hjälpte Moa av med kläderna och när hon skulle kissa och när hon ville dricka. En riktig snäll storasyster..

Jag har världens underbaraste barn... Nästan alltid!! Älskar Er, Emilia o Moa så otroligt mycket!!


Fick ett tips!

Kolla vilka fina. Jag har ju länge varit inne på att köpa ett sånt här. Önskade mig det när jag fyllde men hoppas att jag kanske kan få det när jag fyller 30!! För det gör jag ju i år, trot eller ej!! A har lurat i barnen att jag önskar mig en rullator eller en rullstol.. Och de tror verkligen det!! Men jag önskar mig detta!!!

http://dromshopen.blogspot.com/search/label/Namnhalsband

Fanns jätte många fina saker!!

Hepp...

Fyyy!!

Jag har haft maginflensa/vinterkräksjukan... Fyy faaannn!! Det är verkligen det värsta som kan drabba en. Man mår verkligen som om man blivit överkörd av en ångvält!! Ont i varenda del i kroppen.. Kräktes som tur är bara två gånger men det räcker vill jag lova!!
Nu väntar vi med spänning på att barnen ska få det, usch!!!

Det värsta med detta är inte hur jag mår utan att jag missar så mycket i skolan.. Ville verkligen inte det!
Men jag hopas att jag kan gå i morgon.. Eller jag måste gå på torsdag i alla fall!!

Har några kalas att gå på i helgen så jag vill att vi ska vara friska.. Emilia ska till "pojkvännen" Edvin och sen vidare till fam Grankvist!! Men vi får se..

Idag går mina tankar till Wilma som snart ligger på operations bordet och väntar på att ta bort halsmandlarna.. Lycka till..
Och i morgon är det Lottas tur..

Nu ska jag klä på mig och se mig i spegeln.. Nog ingen vacker syn!!

Hej hej!

Sjuk..

Mår jätte dåligt.. Orkar inget..

Hörs!

Nu...

..kan jag koppla av. Det har varit lite jobbigt detta men nu är det lugnt.. Dopet var fantastiskt.. Oliver sa inte ett ord. Och lilla jag fick läsa en text från psalmboken. Och jag tror det gick bra!
Fick mycket beröm för smörgåstårtan och de extra kladdiga muffinsen. O Oliver verkade nöjd för presenterna (fast han sov gott i min famn när de öppnades)..

Annas fantastiska syster Tina har hjälpt mig hela dan vilket jag är oerhört tacksam för.. Så ett jätte tack till dig Tina!!

Bilder kommer här..

  
Efter detta tog batterierna slut, som de alltid gör när man verkligen inte vill..

Så nu några bilder från Orrekulla..


  


Mamman o pappan!!
 Lilleman Oliver!!
 
Cupcakes!!

 
Dopbarnet somnade hos sin nya gudmor!!


Nu sitter vi i soffan och kollar på Wild Kids premiären och jag har lagt på vetekudden på mina axlar, ont ont!!

Hörs!!

Ingen bra rubrik..

Jag vet inte vad jag ska kalla detta illägg.. Men gårdagen var hektiskt.. Först skola och lite plugg, sen hem och baka muffins och fixa smörgåstårtan. Det tog sin lilla tid kan jag lova. Men lagom till Let´s dance var jag klar. Idag återstår bara finliret. Spritsa smörkräm på muffinsen och dekorera smörgåstårtorna..

Emilia ska på sitt första kalas på Busfabriken idag. Hennes dagiskamrat Nicoline har fyllt pr och ska då ha kalas idag. Det blir tyvärr inte så länge där för sen hämtar mormor och morfar henne för vidare transport till Kvarsebo och dess kyrka. För idag ska lilleman Oliver döpas och jag ska bli gudmor för tredje gången. Mitt första gudbarn heter Julia och fyller 15 år snart, nr 2 heter Wilma och blev sju i november och nu Oliver som är ca ett halvår..
Så mysigt så!!

Nehe nu måste jag sätta fart med allt.

Bilder från dagen kommer senare!!


Puss

Trött..

Jag är sååå trött att det blir ett väldigt kort inlägg.. Barnen har fått en till kusin, han heter Zackarias (Zacke) och pappa är Tobias som är lillebror till A. Jag hurrar och sjunger grattis med min ljuva stämma..

Har precis stängt av ugnen och 24 jätte kladdkaks muffins doftar underbart i köket.. Fortsätter i morgon. För nu ska jag ta min nya Mama tidning och göra älsklingen sällskap i badet!! Mys!!

Puss

Många frågor..

Det är en hel del som frågat mig angående de där madrasserna.. En sån där skit sak att bli osams om, de stog ivägen för A, då lackade han ur och vi blev arga på varandra!! Inget allvarligt men jävla larvigt!!! Inte konstigt att det är krig i världen ...

Men det är glömt nu så ni kan pusta ut!!

Puss

Bläää

Första dagen i skolan blev inte alls som jag hoppats!! Igår kväll ringde Madde E och sa att vi inte hade någon lektion kl 8.10 så vi fick "sovmorgon". Skönt tänkt jag med lite mjukstart!! Men vid kvart över åtta ringer en annan klasskamrat (Madde H) och undrar var jag är. Då hade vi lektion.. Missuppfattning!! Inte bra alls.. Sålde sen mina böcker så det känns bra att bli av med dem! Tio i tio var då första lektionen med en ny lärare som hette Jaana, verkar jätte bra men hon varnade oss för att denna termin kommer bli superjobbig så det gäller att ligga i ordentligt om man ska klara det.. Uppss, känns lite mycket att höra första dan, men det är ju den trista sanningen!

Vi skulle ju ha slutat tio i fem på onsdagar men det blev en schema ändring så vi slipper som tur är det! Så nu sitter jag här och läser om hjärtsvikt tills i morgon och väntar på Herr o Fru Fisk som kommer vid fem..

Puss i ljumsken!!

Julgransplundring x 2!

Igår var det riktig fest.. Barnen började på dagis med dans kring granen, kraschande av pepparkakshus, och popcorn till Astrid Lindgrens Jul! Mys pys! Sedan hem en stund för att sedan ta en promenad (alla stora tjejer, de små fick åka bil) till Råsslavägen för lite mer mys och plundring.. Tina hade fixat med en kanon eftermiddag.. Tack för det vännen.. Barnen fick först mellis, sen lite lek, fiskade fiskdamm och dansade och plockade av granen. Nakna Kocken Tina med kläder på hade oxå gjort en toppen soppa med nybakat bröd! Sen lite kaffe o glass och vidare hem med två trötta men glada barn som lekt och ätit hela dagen... Kan nästan tro att det var lördag. Vi som var där var jag och barnen, Anna och hennes tre och A kom efter jobbet vilket även Johan och Fisken gjorde! Så vi var ett gäng! Mycket trevligt...

Nu är jag snart på väg till skolan igen.. Känns skönt. Dagen började med att första lektionen var inställd.. Och då skulle man tro att vi fick sovmorgon men icke sa nicke. Tjejerna var så uppspelta inför dagis att de vaknade vid sex ändå..

Senare idag hämtar herr och fru Fisk upp mig för att ta mig till en affär för att inhandla diverse saker som jag behöver till smörgåstårtan och cup:sen..

Ha en toppen dag mina vänner!!


Blocket!

Oj oj oj vad det ringer och min mail inbox är full, så ett tips tjejer är att lägga ut era böcker på Blocket. Jag har blivit av med alla utom databoken och det på en dag!!

Och det kan ju vara bra att få in lite pengar nu när vi måste köpa nya igen!!

Bara ett litet tips!!

Puss

Titta så fin jag är!! :)

Detta skrev min vän på Facebook en dag, och jag blev så glad!!
Tack Anna för de fina orden..

 Hej hej....
Vill bara tala om för dig vilken himla fin vän du ...
Hur ska jag kunna tacka dig nog för allt du gjort/gör för mig? Det du gör för oss nu, till Ollies dop är nog själ för att älska dig. Du med småbarn å studier på heltid å där i mellan gör allt detta för oss...du är GULD värd..
Du va den vän som fanns å stöttade mig under graviditeten...så tanken på att fråga någon annan att vara gudmor till min son fanns inte...det var så självklart.. Å jag är så himla glad att du ville.....

Finns här för dig......nu å för alltid!

Kramar i massor......


Inte så tokig den där Maria!!

Puss!

Cup cakes och smörgåstårta!!

På onsdag börjar allvaret igen, skolan sätter fart. Ska bli skönt att komma igång igen efter nästan 1 månad ledighet.. Lite rutiner igen..
"Mjukstartar" med att sluta fem.. Förra terminen var det senast tio över tre så det blir lite skillnad..

Denna vecka är väl/över planerad... Ska baka 50 st cup cakes och smörgåstårta till lika många. Anna-Panna frågade om jag ville göra det till Ollies dop och det gör jag ju mer än gärna såklart!! Älskar ju sånt men det krävs lite eller rättare sagt mycket planering. Vad som ska göras först och när.. På onsdag ska vi handla och på torsdag måste jag göra minst hälften av cupcakes:en. Och efter skolan på fredag den andra hälften och alla tårtor.. På lördags förmiddan måste allt dekoreras.. Och kl två ska allt inkl jag vara klart och på plats i Kvarsebo..
Lite stress har väl ingen dött av va??

Bli toppen...

Host host!!

Tråkig natt..

Sedan A´s syster Lotta var här och Emilias säng blev använd av kusifinerna har E ( hon fick då av praktiska skäl sova mellan A och mig) sovit väldigt dåligt. Somnar bra men vaknar flera gånger per natt och kommer in till oss. Och eftersom jag INTE vill ha henne i vår säng längre (sov där ganska lång tid, typ tills för ett år sen...) och det bara är jag som vaknar av sånt på nätterna fick jag ju springa i mellan våra sovrum ett flertal gånger per natt, vilket är ganska frustrerande. Självklart för oss båda för man märker ju på E att hon inte sover ordentligt och samma med mig!!
Så i natt efter fjärde gången gick E och la sig i soffan och där kunde hon visst somna utan både hunden och saga, konstigt men då var jag tacksam. Dessvärre vaknade hon ju samtidigt som pappiraoul som gick upp vid sex, och när de väl var vakna tittade Moa upp oxå..

Idag har vi inget speciellt inplanerat. A har möte efter jobbet och är inte hemma förrens efter sex.. Så det är en girls day today.. Inte illa.
I morgon ska barnen på julgransplundring x 2. Först på dagis sen hem till Fina Tina och dansa ut julen med kvällsmat som avslutning.. Och medans barnen är på dagis ska jag ta med min nyaste lille gudson på en långprom, vi ska gå runt Svinsjön.. Och vilken tur jag har att Tina ville följa med. Alltid kul att få sällskap.. Ollie säger ju inte så mycket än :)

TAck o hej!!

Barnen bortskämda..

Igår var vi hos mamma, Anna , Harry, jag och barnen och åt lunch. Hon sa då att vi fick beställa för femhundra kr var till barnen.  Så Anna o jag tokhandlade och skicka iväg. V.4 kommer det fräscha vår och sommar kläder. Tack snälla mamma o pappa för det!!

Emilias kläder:
 

Moas kläder:



Kanske lite dåliga bilder men väldigt fina enligt mig. Emilia var med o bestämde sina grejer och Moa fick bara välja baddräkten o klänningen resten valde mamma...
Övervägande Hello Kitty som synes. Fin fint!!

Nu ska jag fortsätta med mitt dags projekt som jag hållt på med sen jag vaknade!!
Bilder på de kommer ev senare!!

Kram!

10/1

Idag skulle min fina farfar Hans fyllt 85 år, vi skulle såklart haft fest och jag skulle förmodligen ha gjort tårtor. Men i stället åker vi till Söderköping och tömmer farfars och farmors hem i Tycketorp!! Känns inte alls lika kul... Men det måste göras. Sen ska vi givetvis åka förbi graven och säga grattis!!

Nu är det ett halvår sen farfar dog, vart har tiden tagit vägen??
Skönt i alla fall att farmor verkar vid gott mod!!

HA en bra dag, jag ska försöka göra farmors dag hyfsad!!

KRAM!!

Forfarande arg på madrasserna..

:(

Dammig pepparkaka??

Kanske inte så gott men jag hade lovat att de skulle få smaka när det skulle tas bort!! Och det hade de givetvis inte glömt, så de knaprade på. Emilia var lite tveksam efter att jag sagt att det kunde vara damm på!!




Demolerat hus.. Nu är glada julen slut slut slut!! Julepepparkakshuset kastas ut ut ut!!

2 st madrasser!!

Att 2 st madrasser kan göra så mycket, jag blir så ledsen.. Kunde de inte hoppa ut själva i förrådet?? Då hade vi sluppit detta, eller om A kunde tänka lite!!!


Bläää...

Tvätta fönster i frysgrader!

Nu åkte det sista bort. Julgardinerna i köket, pepparkaks hjärtanen, och julstjärnorna. Och igår när solen lyste såg jag hur hemskt smutsiga mina fönster var. Men så vet jag ju att det inte går att tvätta dem när det är kallt ute. Men nu var jag tvungen. Och det gick bra tror jag, nu ser man ju i alla fall ut.

Efter jul så får jag sån vårlängtan att jag blir tokig. Vill köpa nya fräscha blommor och ha det ljust omkring mig. Det lockar inte alls med tända ljus och myspys. Nej nu vill jag slippa vinterkläder, småsten i hela hallen och skarpa bilrutorna. Men jag vet samtidigt att det är ganska långt tills det blir vår. Så jag får väl hålla ut..

Hepp!

Princess on ice!



Detta roliga ska förhoppningsvis Emilia gå på med mormor o morfar!!


Linköping någon??

Om det är någon häromkring som ska till Linköping den närmaste tiden behöver jag be om en tjänst!! Det är så att jag har betällt en dop present till min lille Ollie och den kan hämtas från o med fredag denna vecka. Själv har jag ingen inbokad resa dit, så om någon åker dit kan ni väl höra av er så kanske ni kan hämta den åt mig..

Tack på förhand!

Tuvaluvan.

Moas kompis Tuva och Moa leker för fullt, skrattar så det låter så där riktigt ärligt och härligt..
Blir så glad att höra dem. De tycker om att bara vara de och inga storesystrar..

Nu är de i pulkabacken och jag ska sova..



Kramis!!

Tradera fynd!!

Vann visst lite saker från tradera igen.. Vissa saker är hemligt men jag kan visa mina fina Hello Kitty örhängen som jag faktiskt ska ha själv!!


Inte en jätte bra bild men man ser väl lite hur fina de är..

Usch vad tiden går fort..

Nu är det dags igen för A att jobba. Kl ringde tidigt, ville inte ens öppna ögonen o kolla vad kl var!! Och tur är väl att jag inte behövde det heller. Vaknade i natt med en trälig huvudvärk och ont i halsen, kände redan igår att allt inte stod rätt till. Somnade vid nio i soffan, förflyttade mig sedan till sängen och kände mig lite "konstig".. När jag var uppe i natt kollade jag hur kallt det var ute och såg då (almanakan hänger brevid tremometern) att det är regestrering idag på skolan. Usch usch orkade verkligen inte göra mig i ordning och ta med båda barnen på bussen för att rega mig. Så pappret åkte med sambon i morse så skulle pappis, min söta pappa, åka och fixa det åt mig.. Tack snälla för att du e så gullig!!

Igår var vi i djurparken, hela dagen med A´s systrar och deras familjer. Mamma o pappa kom oxå förbi en stund och gjorde oss sällskap.. En mycket trevlig dag. Mycket snö och trevligt folk.. Vid tre bar det iväg till stan för att fira Anna Wicksell, min fina svägerska. Hon fyllde 33 år och hade lite kalas. Hon fick en SPA behandling av oss som hon ska utnyttja när mamma, jag o Anna ska åka till Vildis och sova över och ha det bra.. Hon blev jätteglad. En liten blomma fick hon oxå..

Nu har jag skickat iväg Emilia till Tindra och Tuva kom hit för att leka med Moa. Skönt för syskonparen att dela lite på sig efter så lång ledighet. Denice och Ellinor dök oxå upp precis och vid ett ska de alla till pulka backen. Då tänkte jag passa på att vila och kanske se på Våra bästa år, för det var dööö länge sen jag såg det. Men om allt är som det brukar kommer man snabbt in i handlingen..

Tack o hej leverpastej!

TjoHo!!

Amanda o Emilia
Jag!!
Faster Lotta och Moa
Fina Tina kom oxå förbi med sina tjejer!!

Pulka pulka pulka!!

Baka baka baka liten kaka. Jag har idag gett min in på en sak som jag inte riktigt klarade av, eller det gick väl men resultatet blev inte som på bilden men men det går nog att äta endå. Tanken var att provbaka en tårta som ev Anna ska ha på sin sons dop. Ville då innan kolla resultatet, som nu som sagt ser lite mysko ut. I receptet  skulle det vara 400 gram smör så det gick åt allt smör så krämen som ska vara i mellan och uppepå uteblev. Men det får inhandlas i morgon så jag kan springa över med en bit till Anna.. Annars blir det cupcakes, en väldigt mysig idé men lite svårt att förvara innan, tårtorna kan ju göras innan, men dekorera cupcakesen måste ju göran samma dag. Men men det blir nog bra när det är bestämmt. Har oxå fått ett erbjudande från Tina (syster till Anna) att hon kan hjälpa mig och den hjälpen tas tacksamt emot. Finns en fantastisk tjej som gör otroligt fina cupcakes kolla in sidan. WWW.BLIXMAN.BLOGG.SE
Kolla under fliken cupcakes på höger sida!

Nu på eftermiddagen kom barnens faster Lotta med familj och ska sova över tills i morgon då vi ska till djurparken. Rille sms:a häromdagen och frågade om han fick laga mat till oss i kväll och det tackar man ju inte nej till. SÅ han ska bli nakna kocken i Borat baddräkt (en present han fick  av oss ) ..

Vi tog oxå en tur till pulka backen där vi roade oss en dryg timme, alla hade full mundering från topp till tå då det var 11 grader när vi gick ut. Lottas son Dennis åkte små skidor och vi andra pulka, snowracer och stjärtlapp. Rille var mäster fotograf så bilder kommer snart!!

Burr burr på er!!

Kolmårdens Djurpark

På tisdag den 6:e är det öppet i djurparken. Öppnar kl 10 och stänger kl 16.

Julkrubba, Dagsprogram
10.00 - 17.30

Djurparken öppen*

10.00 - 17.30

Entrébutiken öppen
11.30 - 16.00

Restaurang Safari öppen

10.30 - 16.00Lagunen öppen, information mellan föreställningarna
12.00, 14.00, 15.15Delfinföreställning i Lagunen

11.00, 13.15

Djurvisning, Tiger World**

10.30 - 16.00

Aparium öppet

14.15
10.30 - 16.00
Djurvisning, Kolosseum**
Kolosseum öppet
12.30 - 14.00 Kamelridning
16.15

Julkrubba

Aktuellt dagsprogram får du vid entrén.

Julkrubba 10-17.30
 skrattapa.jpg

Jag rekomenderar verkligen det, speciellt nu när det är snö, det är så himla mysigt. Det är inte jätte mycket djur ute med mina barns favoriter delfinerna, aporna och elefanterna finns att se.


En bra avslutnig på ledigheten..

Puss!

Fyndat!!

Idag har Maria fyndat. Det blev visst kallt i Kolmården ( närmare betsämt 17, 5 grader kallt) och Mosingen behövde nya vinterskor. De andra hon hade var efter Emilia så de var inte så bra längre, Så jag kände att nya var en idé. Jag skjutsade Tony, Jennifer och Therese till tåget och hämtade mamma och åkte till Maxi. Sprang runt i alla affärer men inte en enda sko som var varm och så ringde A och sa att jag skulle kolla på en jacka till E och det fanns inte heller någonstans, allt var slut. Mitt sista hopp var Ica. Och där hittade jag en supersnygg jacka till E, en svart med fluff på kragen, en grå fin mössa, ett par termobyxor, tremovantar till Moa och även varma, mysiga skor till Mosis! Och allt för sex hundra. Vilket klipp va??
Mammsen tyckte att vi skulle köpa ett par Ecco skor med Goretex för 600 kr.. Men jag tycker att det är att slänga pengarna i sjön. Det är ju nästan aldrig så här kallt i Sverige och hon kan ju inte ha dem nästa år så då kändes de lite dyra!!

Nu har jag precis ätit kyckling o ris och en chokladbit till efterrätt.
På onsdag tar jag tag i VV igen med stora steg... Och ser fram emot goda resultat igen..

Kramis!!

Äntligen snö!!!

Oj så vi har längtat efter detta vita härliga väder!! Och så kom det efter att väder-Tina sagt sitt! Så efter frukost tog vi på oss allt vi hade för vi trodde det var lika kallt som härom dagen, men det var det INTE. För efter fem meter dragandes på Moa i pulkan blev det ganska varmt kan man säga. MEn vi kom fram till pulkabacken tillslut och tjoho vad vi åkte, gick sedan vidare till en annan backe och där gick det undan, Åkte ända fram till ett dike och så klart ner i det!! Gjorde oxå snöänglar och mylade varandra. Vi var ute i drygt två timmar så när vi kom hem var det skönt att ta av sig och äta lite varm kycklingsoppa.
Köpte oxå en efterlängtad Hänt extra som jag sedan la mig och läste, somnade visst en stund. Nu spelar vi Little Big planet på PS3. Jennifer sitter och kollar sin Bilddagbok och lyssnar på ABBA!! Barnen och Tesa leker. Palle kom visst förbi en stund oxå. Lina och Hilma är i Norrköping och hälsar på någon!

Min avfrostade tomma frys!!


Stålmannen ska visst med och åka pulka!!


Jennifer o Moa åker pulka! Emilia.
Nu hänger Tesa med oxå.. Hej o hå!
Jag gör en snö ängel... Resultatet..

Tony, Jennifer, Therese, Andreas och Moa!!






Klart!



Så här fint blev Emilias dockhus när det fick lite möbler och lampor.. Ser så himla mysigt o hemtrevligt ut!!

Fina!!


Goda nyheter!!

En vän väntar bebis, jag har vunnit på triss, fått en fin gåva, blivit nykär i plutten, funderar på en ev förändring i livet..

Året börjar bra!!

Puss!

Storstädning..

Idag hade vi kommit överens om att städa, har liksom inte hunnit med det på ett tag. Det har varit något annat som upptagit tiden, undra vad det kan vara..??
Jo så att vi sov länge och sen efter frukost satte vi igång. A tog de stora sakerna så som att dra ut sofforna och dammsuga bakom, dra ut badkaret och göra rent och jag kan bara säga att det verkligen behövdes och till slut göra kliniskt rent i kylskåpet medans jag dammsög, torka golv, småplockade och frostade av frysen. Så nu är det fräscht igen. Det tog verkligen hela dagen att frosta ur vår överfulla frys. Passade på nu när det är frysgrader ute. Och när jag hade fixat färdigt blev det tillomed en låda som är tom. Så nu kan jag handla lite till..:)

Hämtade oxå A´s största bror med barn vid bussen, de ska vara här i helgen. Hem o lagade varm smörgåstårta. Mums.. Fick oxå en prom med min vän Anna, det var länge sen vi gick och pratade med varandra. Har så mycket att prata om. Och det är alltid lika trevligt.. Tack min fina vän!
Jag ska baka till lille Olivers dop oxå så vi diskuterade vad som skulle bakas och göras. Jag hade lite förslag som jag visade och nu skulle Anna hem till Fisken och bestämma sig.. Inte lätt.

Nu har jag precis slagit båda tjejerna i buzz för andra gången så nu kan jag gå o sova.. Observera att jag är vaken. Jag har vänt på dygnet, jag brukar annars sova kl nio men nu är jag inte ens trött.. Men ska ändå gå o sova för det är ju en dag i morgon oxå...

God natt!

Bagar Bengt och hans vänner!!

Denice och Nadja bakade ju de goda kladdkakorna...



   Resultatet!!

Så kallt...

I morse när vi vaknade kände vi att vi behövde ut och få frisk luft efter allt jul och nyårs ätande och sittande. A tyckte oxå att barnen behövde aktiveras med oss paranteser. Jag kom på att vi kunde göra en utflykt, A kom på att vi kunde åka till rövargrottan och jag kom då på att fråga om Tina med fam ville följa med. Och de ville de så klart. Vi hittade en engångsgrill från i sommras och handlade lite korv m bröd. Åkte dit och hittade värsta platsen. Så underbart. Solen sken och vi hade utsikt över Bråviken. Hittade grottan gjorde vi oxå och kröp in. En del tyckte det var roligare än andra kan man lungt säga.. Efter det satt vi oss på en stor slätt och tände grillen. Mycket mysigt!!

Nu är vi hemma igen och lite frusna sitter vi i soffan och kollar på Shrek...

  
  
  
  

Tack min vän för en underbar "lunch" i det fria!!
Måste vi göra om när fötterna tinat upp!!

Ha det!

Nyårsafton!

Jaha då var det 2009 då. Och hittills har allt varit bara bra! Och rikt på många sätt, ja nu vet jag att det endast varit en halv dag av det nya året men so far so good! Aftonen igår var jätte trevlig. Vi var ca 25 personer i alla åldrar hemma hos Åsa och Granen. Vi åt fläskfilé och hasselbakpot och mumsig sås. Och Vitkladdkaka till efterrätt. Mycket uppskattat av alla!
Efter maten spelade barnen ett paketspel med lite godis och det var lite så o så med vinnar/förlorar andan. Men men de är ju bara barn och alla fick i alla fall någe att äta. Sedan var det vi vuxna plus stora barns tur att spela. Vi hade köpt för 70 kr var och man fick köpa hur många paket man ville för 70 kr. Så det blev en del paket.. Vi satt på golvet i en ring och paketen var över en stor del av golvet. Det gick riktigt bra för mig. Hade fem paket när vi gick in för andra omgången. Den gången man har öppnat alla "sina" paket och ska spela igen. Helt plötsligt hade jag bara ett kvar men lyckades i sista stund ta ett till så jag vann en Alladin ask och en kabinväska. Mycket nöjd.

Kl tolv var det raketer och tjoho och kallt som in i attans. Men barnen var vakna och glada, annars brukar E vara lite rädd för raketer men inte igår.
Sen pakade vi in oss i bilen och åkte hem, alltid skönast att vakna hemma..

Gott nytt år på Er!!

RSS 2.0