Nu är han igång igen..
Min lilla gourmekock.. Lagar något ute i köket som lukar så himla gott, något med fläskfilé tror jag. A´s nya favvoråvara..
En annan dag gjorde han en annan god sak.. Ska se om jag kan hitta receptet, vänta lite.....
God gratäng med fläskfilé, svamp och bacon och en god sås
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.
Det var otroligt gott, såsen guddomlig...
Få väl se vad det blir denna dag!! Receptet kommer kanske i morgon, om han vill dela med sig!!
Puss
En annan dag gjorde han en annan god sak.. Ska se om jag kan hitta receptet, vänta lite.....
Fläskfilé baconbus
För 4 personer.God gratäng med fläskfilé, svamp och bacon och en god sås
|
Ingredienser
600 g fläskfilé3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost
Gör så här
Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.
Det var otroligt gott, såsen guddomlig...
Få väl se vad det blir denna dag!! Receptet kommer kanske i morgon, om han vill dela med sig!!
Puss
Kommentarer
Trackback