Midsommar!!

I torsdags var det en förberedande dag. Mycket att stå i dagen före dan! Midsommar är viktigt för mig. Återigen kommer barndomen in. Älskade våra traditioner. Mina föräldrar har alltid tyckt att det är viktigt. Samma saker har hänt både jul, påsk och midsommar. Man har alltid vetat. Skönt. Barn älskar rutiner.  Och jag med även som vuxen. Vill ju samtidigt föra över allt det mysiga till mina små.

Så i torsdags kom bror med familj ut till frukost med färska frallor. Vi tog på oss stövlarna och tog älskade farfars sekatör och såg. Åkte till skogen och började skörda. Blåbärsris till kransarna, björkar att dekorera altan med (som pappa alltid gjorde) samt blommor. Och i år fanns det faktiskt midsommarblommor. Lupiner, smörblommor, midsommarblomster, klöver och hundkex. Underbart.

Hem och börja binda kransar, tar sin lila tid. Band även en till älskade Harry, han måste ha likadant som sina kusifiner!!

Sen tog vi, barnen o jag bussen till stan för den vanliga handlingen. Mötte A och satte fart mot MAXI. Inte ensamma kan man säga. Men det gick förvånadsvärt bra. Barnen skötte sig.

Hann oxå med Blomsterlandet på vägen hem. Köpte lite fina blommor att plantera.

Summa sumarum, en mycket trevlig dag!!!


Skön dag!!

Bio!!

Fick biobiljetter som en sänk från ovan. Tänkte gå med min sambo i kväll. Ev blir det Baksmällan som alla talar såå gott om. Barnen åker till mamma o pappa och vi blir ensamma hela kvällen/natten/förmiddan. Inte illa. Ska bli skönt!

Just nu jobbar jag, det ringer hela tiden. Hinner knappt äta/kissa/andas. I morgon väntar ABC utbildning, samt stormöte.

Måste oxå planera inför midsommar. Börjar närma sig. Undra vilka som kommer i år!??


Baksmällan- FILM!

Två dagar innan sitt bröllop så åker Doug och hans tre polare till Las Vegas för att festa loss på en oförglömlig svensexa. Men när de tre marskalkarna vaknar upp med sprängande huvudvärk morgonen efter så är gårkvällen en enda stor minneslucka. Deras lyxiga hotellsvit är fullständigt vandaliserad och brudgummen är försvunnen.

Utan en aning om vad som hänt och med väldigt lite tid på sig så måste trion följa sina dimmiga spår bakåt i tiden. De får gå igenom alla sina dåliga beslut för att komma på var det gick snett och förhoppningsvis hinna få Doug tillbaka till Los Angeles i tid till bröllopet.

Ju mer de upptäcker, ju mer inser de hur illa ute de verkligen är.

Hej hopp, trevlig lördag!


Allt mellan himmel o jord!

Har börjat sommarjobba, tröttnat på regnet, planerar semester, planerar midsommar med regn. Fått svar från njurröntgen. Har flera stenar i höger njure. KUL? Nja inte så värst. Är uppsatt på väntelista för ett besök på njurstensenheten. Får räkna med fler anfall när de ska passera urinledarna. Dr Snygg skrev oxå att jag gärna får besöka honom igen om anfallen blir jobbiga. Tackar för det :)

Sitter nu hemma, inne och myser. Ute regnar det hundar o katter. Ledig. Barnen o Denice spelar Bamsebingo. Denice kom i ottan för att äta skolavslutnings frukost med nybakt bröd. Ingen är hemma i hennes familj och jag ville inte att hon skulle behöva äta ensam på sin skolavslutningsdag. När jag var liten så var mamma o pappa alltid lediga. Mormor o morfar kom ut från stan med färska frallor som vi mumsade på i trädgården efter kyrkan. Jordgubbstårta var oxå en självklarhet. Och solen sken alltid (vad jag kommer ihåg). Det är ett sånt underbart minne från barndomen. När mina barn slutar skolan kommer jag begära semester för att kunna närvara och skapa en tradition med dem. Sånt är viktigt.

Igår hade Emilia o jag en mamma-dotter dag på stan. Moa var med dagis på djurparken så vi passade på att vara själva. Hon fick välja lunchställe och sällskap. Hon valde Filippa och Mc Donalds. Fick även välja en leksak i leksaksaffären för att hon stod ut med mamma i alla klädbutiker där det var REA!! Fyndade lite till barnen och ett par Ballerinaskor till mig. Mycket trevligt! Hon är verkligen en annan liten flicka när vi är ensamma, bara hon o jag. Därför bestämde Anna o jag att vi ska ha kvalitets tid med de stora tjejerna. Bara göra något vi stora. Tex baka, rita, pyssla, åka o handla, eller liknande. Bara så de ska få känna sig speciella. Vi börjar redan på måndag då vi ska baka något till midsommar. Det blir mysigt. De små får vara med papporna.
Och senare, till hösten ska vi till stan o inhandla lite saker till skolan. Pennor, sudd och kanske block eller vad de kan tänkas behöva till skolstarten.

Nu ska jag läsa lite bloggar och kolla facebook.. ja jag kan erkänna att jag är lite beroende av FB... Men skit samma..


Ha en bra fredag o helg. Själv ska jag jobba heeeeeela helgen.
PuSss!!!

Kolmårdenpaket, lejonkula, vilda möten..

Jag blir helt snurrig. Trodde att jag kunde det mesta inom Kolmårdenpakets bokning. Men icke sa nicke. Jag tror att hjärnan snart brister, får det plats mer? Massa nytt och en del gammalt. Ska detta gå? Ja jag tror det men man vet aldrig. Jobbet känns jätte roligt, roligt folk att arbeta med, roliga o trevliga gäster som ringer. Får prata mycket, vilket jag gillar. No shit!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Annas födelsedag. Anna fyller 30 år! Och ikväll vankas det fest. Ska bli så trevligt.
Just nu sitter jag o pratar med Skara Sommarland, har ju viss rabatt som anstäld på hotellet. Undersöker det nu grundligt...

Snart ska jag gå hem.. Duscha och smita iväg på kalajs!!

Puss!!

Blandat..

Händer mycket nu. Skolan slut. sommarjobbet fick vänta ett par dar, röntgat njurarna idag vilket gick bra. Det var en liten procedur men nu är det över. Helgen var underbar. Sol hela lördagen och träff med mamms o papps i Abboreberg. Fika o räkmacka. Mums. Kalas hela söndagen i Flista. Firade ca 8 personer som fyller i maj! Sol även då, vattenkrig och mumsig tårta gjord av A!! Bilder kommer när jag kommer hem. Nu är jag hos Fina-Tina på mat. Bjöd in mig själv och barnen då A skulle på arbetsplatsträff. Kände att jag var tvungen att uppfylla mina barns önskning någon gån. De vill alltid leka med någon efter dagis och det finns väldigt sällan tid till det! Men nu fanns det tid!
Tina o jag har sett på den gamla goda Grease på film och barnen har lekt. Mycket bra fördelning tycker jag.

Ringde min lärare i omvårdnad förut och fick veta mitt betyg i kursen. Jag fick MVG! Tjooohoooo vad jag blev glad..

Så resultatet denna termin är tre VG och ett MVG. Jag är mycket nöjd.

Nu kanske jag ska åka hem o kasta barnen i säng. För i morgon ska vi vara barnvakt åt lilleman Ollie. Hans mamma o pappa ska till stan o handla till Fian-Annas kommande fest på lördag!! Då blir hon 30 år!! Grattis i förskott min lilla vän..

Fortsatt trevlig vecka, trots regn...

Puss!

RSS 2.0