Fasters gull..

Lille Harry, han e för goo. Han kom på fm i fredags och var glad som en lärka. Lekte med sin "Mosing" och fann sig till rätta. Vi hämtade Emilia efter skolan och gick hem o åt mat, Anna-Panna kom och joinade oss till en fisk gratäng. Trevligt.

Dagen flöt på bra, Harry var i sitt esse. Men det var inte helt smärtfritt. Han e en kille på två och ett halv, som testar och testar. Och trotsar lite där i mellan.. Men ack så söt. Svårt att bli arg men jag var tvungen efter att Harry bankat Mosingen i huvudet för trettionde gången.. HAhah..

I går morse planerade vi för att älsklingsmorfarn (Annas pappa) skulle hämta Harry.. Och när han väl kom ville inte Harry slita sig från faster. Men jag följde med ut och sa hej då, då var allt bra igen.

Vi andra chillade en stund, A spelade NHL (nörd) och jag läste om smärta. Kan ha somnat till en liten liten stund. Sen fick vi för oss att avsluta helgen med ett besök på busfabriken. Barnen har tjatat om det sååå länge. Det var till en början en överaskning, jag höll för deras ögon när vi närmade oss och gisses vad de blev glada när vi kom fram och de såg var vi var. Jättekul. Vi lekte och åkte kana så stjärten och knäna blödde.. Nja inte riktigt kanske men nästan.. Vi fikade och lekte lite till.

Och på hemvägen konstaterade vi att vi INTE skulle orka laga mat när vi kom hem så det fick bli ett stopp på Max. Jag åt en mycket god sallad med grillad kyckling och bulgur. Kändes nyttigt värre.

Jaha då har denna helg också gått.. Bara ett par dagar till fredag igen som tur e..

Puss på er i regnet!!

Harry-boy!!

Idag kommer fasters älskling, lille Harryboy.. O det ska bli såå mysigt och kanske lite jobbitg att helt plötsligt ha tre barn som låter, trotsr och ska ha mat, kärlek och FREDAGS mys!! Men det ska nog gå bra!!

Har ledigt idag, eller rättare sagt injobbad tid. Så Moa o jag är hemma o myser, eller jag tvättar, facebookar och lägger in räkningar. Moa ser på tv. Vilket toppen barnvakt den där platta kan vara ibland..

Sen hämtar vi Emilia efter skolan och så kommer Anna på lunch. Det blir fisk! Passar på när inte A är hemma.Helgen blir allt annat än lugn. Kalas, ev simhallen, och lite plugg med tre barn! Tjohoo!!

Trevligt helg!!

Social Pyskiatri...

Inget lätt ämne, men ganska intressant. Bra lärare som inte virrar som mina andra. Allt detta resulterade i MVG med två fel på skrivningen.. Känns toppen. Har egentligen inte så höga krav denna termin, men det är klart jag VILL ha MVG i allt om det går. O det känns inte som någon omöjlighet direkt.

Var på föräldrarmöte igår på Moas dagis, tänkt vilket toppen dagis våra barn går/gått på. Underbara fröknar och stämningen kan inte bli bättre. Underbara föräldrar och ja helt enkelt toppen..
Jag anmälde mig frivilligt, efter att ingen annan ville, som den andra representanten till inflytande rådet. Man träffas fyra ggr /år och pratar om allt mellan himmel o jord.

Nu ska jag läsa om tumörer och smärta, i samband med vård i livets slut och "vanlig" smärta..

Sen skolan på em..

Kram på er!!

Höstmys!

Älskar sommaren och vill egentligen inte att den ska ta slut, vill bli brun, äta glass och bada. Men nu är det ganska mysigt att det blivit höst. Tända ljus, mysa under filten och ta på raggsockorna/tofflorna. Nu har det ju varit en toppen "sensommar" så här långt, vilket gör väntan på julen o tomten kortare. För även om jag älskar sommar så ÄLSKAR jag julen. O snart är den här. Tiden går sååå fort.

Ungefär samtidigt blir jag klar i skolan. Den 22:e december tar jag Examen. Blir klar Undersköterska. Känns toppen och hoppas nu av hela mitt hjärta att jag ska kunna få jobb som det oxå. Nu ser ju arbetsmarknaden inte jätte ljus ut med men det ordnar sig nog!!

På fredag kommer min älskade Harry, ska vara hos faster tills på söndag då hans mamma o pappa är och förlustar sig i Grekland. En vän ska gifta sig där "nere"..
Och kalas för syskonen Engman/almroth på lördag. Fullt upp som sagt!!

Kvällen består av två föräldrarmöten, ett på Orrekulla (kören) och sen på Moas dagis..
Mamma o pappa kommer o tar hand om brudarna...

Dags att springa till skolan..

Hörs!!

Ullared..

Försöker sälja av allt man inte behöver för att samla på sig så mycket pengar som möjligt innan resan till Ullared!

Sålt matsalsbordet med stolar till en kvinna i Stockholm.. Och nu försöker jag bli av med lite leksaker som barnen inte leker med längre! Så man kan köpa nytt!!

Resan till Ullared är något vi gör varje höst. Och jag ÄLSKAR det!! Såååå roligt. Sällskapet denna gång blir Palle o Lina. Mycket Nice!!


Ha en bra tisdags em o kväll...

Puss!

Besök hos svärfar!!

    Kakmonstret!!
 
 

En underbar dag i solen med trevligt sällskap. A´s syster Åsa med familj...

Bebisar!

En massa bebisar föds nu, Grattis Marika till Tilda och grattis Pamme till lilla Saga.. Såå mysigt att man blir galen och lite sugen. Ska inte, ska inte, ska inte.....

Sitter nu hemma o försöker skriva klart ett arbete om nervsystemet. Mycket latin, det gillar Ulla...
Nervus vagus, nervous spinalis, celebrum mm.. Undrar om det var läkare jag läste till.. Kan tro´t.

Ska snart bege mig till skolan ca tre timmar tidigare än nödvändigt för att skriva klart allt och skriva ut.

Idag är det en lång dag, inte hemma förens vid fem, hämta trötta barn, laga mat (idag "kladdiga" ,läs stuvade, makaroner o korv) sen läggning och förhoppningsvis en rask promenad.. Det var den måndagen det...


Ha en bra dag! Kram

Gammaldags Idealmakaroner


Känns bra i hjärtat!!

Känns bra att vara "vuxen" o ta tag i saker. Inte alltid lätta saker men viktiga. Jag har gjort det. Varit vuxen. Och nu kommer återbäringen. O jag ler.
Situationen kunde inte bli sämre, så vad fan.. O nu kan den bara bli bättre. Och det har den redan. Såå skönt.

Jag ser en annan känsla, en glad tjej, en mindre orolig tjej som faktiskt växer varje dag, inte bara fysiskt utan psykiskt oxå.. Glädje..


Detta är nog det flummaste jag skrivit. Men det kom direkt från känslocentrat, hjärtat!!!


Puss i höstmörkret!!

Tillbax!!

Ja, en lång semester kan man verkligen säga. Hade tappat sugen ett tag men nu kanske den kommit tillbax. Jag gör ett ärligt försök och ser om det går.

Tredje o sista terminen har startat. Med inriktning sjukvård. En massa roliga föreläsningar, studiebesök och resor. Kommer garanterat bli den bästa terminen.Vi har varit på operation och kollat, vilket var mycket intressant. Fortsättningsvis ska vi till Onkologen, ambulansen, SOS, kvinnohuset, bris, Frösunda center som ligger i Stockholm och återigen till Arkö för en livräddnings aktion... Vi är en blandad klass kan man lugnt säga, allt från mig och Madde till Jenny, Kersti, Lena och en hel del Gökman, Slata, Hedija, Merschia mfl... En del kan svenska en del inte, hur i h-vete ska de klara av detta när jag kan tycka det är svårt som har svenska som modersmål.. Men jag orkar inte bry mig, säger bara lycka till.

Hade en underbart trevlig kräftskiva i lördags, vi var 16 st som åt, sjöng och umgicks. Och enligt mig var det väldigt roligt. Skrattade från början till slut!

Vår lilla älsklingsdator är död. Och har åkt på lagnig utomlands. Beräknad tid för lagning ca 1 månad!! Jag bliev galen o krävde en lånedator. Kvinnan på Media Markt köpte mitt hot och fixade en till mig. Hämtar den i helgen. Sitter nu vid Emilias dator som är från stenåldern, nöden har ingen lag!

Just det, min "lilla" flicka har börjat skólan, eller ja förskoleklass, men det är ju som skolan. Har gått sådär att lämna, lite tandagnisslande och tårar men nu verkar det gå bättre. Såå skönt. Det är ganska jobbigt för mamma att lämna en gråtande dotter varje dag. Och självklart jobbogt även för den gråtande dottern... Emilia har även börjat sjunga i en kör, så nu jäklar blir det hallelulilja för hela slanten.

Moa är för tillfället sjuk, andra veckan med hoppande feber och hosta, kan det vara den berömda svininfluensan? Nja kanske inte men det sägs ju att det är den som härjar nu fast vi inte tror det! Om det är det, så är den inte alls så farlig som det skrivs i tidningarna...

Annars vet jag inte, ska som sagt försöka hinna med bloggen bland allt annat!

På återseende alla.... Och tack för att så många saknat min blogg!!

Kramis!!!!

RSS 2.0