Flytt fixat!!

Hej på er!! Trevligt att se att det är många som läser min lilla blogg!

Idag har vi varit i Vårdsberg och hjälpt Palle o Lina att få ordning lite på röran. A och Palle hjälptes åt att montera vitrinskåp och bokhyllor medans jag fixade P o L´s säng, Hilmas säng, skötbord och Emilias o Moas gamla växa säng som Hilma ska ha som myshörna med massa kuddar och gosedjur och som tjejerna kan ha när vi sover över hos dom. Sen plockade jag in i bokhyllan och lite andra småsaker så när vi åkte därifrån så det beboligt ut.. De mesta småsaker var i gästrummet och det kan man ju ta lite när andan faller på...

Nu ska jag lägga barn och sen läsa lite läxor. Tänkte plöja igenom kapitlet cancersjukdomar innan lektionen i mogon..

Puss i ljumsken!!

Skapligt snygg bild på fyra i en snabbt gående bergodalbana...

Den gick faktiskt fort ska ni veta, det är en barn bergodalbana men det sög i magen både på mig och Denice. Men barnen gillade den skarpt. Jag var tvungen att böja ner huvudet på några ställen så jag inte skulle slå i huvudet, det kändes i alla fall så. Det hade jag säkert inte gjort men jag tog det säkra före det osäkra..
Kul hade vi i alla fall..



    


Min fina bror o brorson!!!


Hej hopp

Grattis grattis!!

Nu sitter jag hos pappa o mamma och har ätit jätte gott, det blev någon god kyckling med pressad potatis och god sås. Vi träffades vi fyra och nu är kl strax efter åtta. Moa har somnat som en stock i morfars säng och Emilia njuter i fulla drag av att slippa konkurera om uppmärksamheten. Då är hon helt underbar, ja det är hon alltid men nu är hon lite annorlunda. Inte alls lika speksig!

Emilia o morfar sitter o myser och kollar på kort som vi framkallat. Jättefina kort. Ska in i lite album så småningom. Emilia har fyra album från 0-3 år och Moa dessvärre bara ett än så länge!! Jag jobbar verkligen på att fylla fler.


Nu ser mamsen trött ut så det kanske är dags att fara hemmåt!

Tjipp!!

Överaskning!!!

Idag hade jag ju bilen till skolan så jag skulle kunna handla på vägen hem. Passade på att åka förbi min kära bror på hans jobb där jag köpte en present till min kära sambo. Han har länge velat ha en, så då tänkte jag överraska honom med en och det var en fritös. När han kom hem sa han nästan det första han sa att han varit på Jula med Palle o Lina o kollat på en sådan och ville köpa en men gjorde aldrig det. Vilken tur att han inte gjorde det. Vilken gullig sambo han har..

Nu har vi precis ätit mat, Palle o Lina är här. De ska flytta i morgon så de hade packat ner allt man kunde laga mat med o äta med så då bjöd de in sig själva på mat och de är ju såklart välkomna som alltid.

I morgon väntar kalas hos Pappa, han fyller 54 år på söndag. Grattis grattis älskade far!!

Nu ska vi äta efterrätt. Kram på er!!

Bilder från Harrys!!

(Kolla bakom Madde, där sitter en jätte skum man som stirrade på oss hela tiden med en obehaglig blick! Han var inte på raggarhumör, snarare på killing humör såg det ut som...)


Porr Maddelicius!!


Den Chile´nska drottningen!!


Madde Hansson plus bihang!


Jag tror Emelie har något i munnen!

Den prioriterade Maria har fötts!!

Ja det är precis vad det låter. Nu helt plötsligt finns hon här.. Jag har kommit på att jag behöver prioriteras. Jag vill må bra, det har jag velat förut oxå men nu vill jag handla kläder till mig själv och göra saker med mina vänner. Förr när jag kom in till stan och gick i någon klädaffär var jag bara på barnavdelningen o kollade. Nu är mitt mål att INTE gå dit. Jag behöver verkligen ha nya kläder så från o med nu ska jag handla lite i månaden och fylla på helt enkelt!!

Det gäller även andra saker, min stora inkomst ska gå till det den gjort förrut men lite oxå till mitt välbefinnande. Frisören, bio, kläder och kanske lite heminreding. Får helt enkelt prioritera om. Både A o jag åker ju buss nu o förhoppningsvis får vi reducerat barnomsorgspris.

Den här veckan har vi inhandlat en ny lampa till vardagsrummet, nya soffkuddar, ny brevlåda, lite byxor och höstgrejer till barnen och jag har köpt ett par skor, ett par byxor, en supefin tunika, trosor och förstås en massa skolböcker och block och grejer!

Ja det var väl allt...
Eller nej just det, ska till massören idag och se om han kan få ordning på foten!!

Kram igen!!

Alltid lär man sig något nytt!!

som idag tex.. Lärde jag mig att en del minsann kan kontrollera sina känslor, att man kan öva sig på det!? För mig helt obegripligt men för andra kanske begripligt. När jag är ledsen är jag det ordentligt och kanske gråter o skriker för att sedan bli tyst och grubla. Är jag glad märks det oxå väldigt tydligt. Blir man kär kan man väl inte håll tillbaxa det eller?? Nu blir jag inte så kär så ofta längre, har ju mitt på det torra men när man man yngre var man ju kär stup i kvarten och det gick då verkligen inte att kontrollera, man blir sprallig, fnissig kan inte koncetrera sig på något och allt bara bubblar över.. Men som sagt det kan man lära sig kontrollera. Eller inte!!!

Till något mindre konstigt. Vi tog upp båten igår, shit vad svårt det var. Det är ju ingen liten båt heller, inte världens största heller men den väger väl säkert ett par hundra kilo. Nu drog vi inte upp den för hand men bilen verkade inte heller tycka att det var kul. Luktade bränt till tusen. Men nu är det gjort i allafall. Skönt!

Ikväll är det säng läge som gäller (kanske soffläge). Så himla trött och lite ont i halsen. Städade igår så det skulle vara klart till helgen. Har egentligen tvätttid idag men bokade om den i morse. Orkar inte!!

Etik o livsfrågor, inte ett ämne man bara flummar igenom. det är verkligen skit svårt!!

Kram, "kan jag tycka"

Vad trevligt det kan vara..

...att gå ut med sina nyfunna vänner. Igår var vi på Harrys och åt och drack gott. Vi var ett tappert gäng på hela fem personer. Carla, Madde E, Madde H, Emelie och jag. Känns som att jag har känt de här tjejerna mycket längre än två veckor, vi kan prata om allt från känslor till pojkvänner och roliga lärare samtidigt skoja med varandra. Jätte roligt. Träffades kl sju och sen åkte jag hem med bussen halv elva. Då var jag lagom trött.

Det tar på krafterna att gå i skolan. Igår på vår etik lektion med "Klara" kände jag, hjälp vad svårt. Det är så mycket tänk, inte så mycket att bara studera in utan man måste tänka själv och diskutera med sin hjärna, vilket kan vara svårt ibland. :) Sen hade vi medicin och det är tvärt om, bara en massa inläsning och lite tänka. Hur ska detta gå?
Vi har tre prov veckan innan vi går ut på praktik, det var ett par år sen man hade prov.. Kommer jag att klara av dettta??
Just nu känns det svårt men jag är ju peppad att klara det här men man har glömt hur det är!!

Nu sitter jag här igen i datasalen och skriver, det är visst den enda tiden jag har nuförtiden att blogga, men det behöver ju inte vara sämre för det eller hur?

Ikväll ska vi ta upp vår båt, det kommer nog inte bli så många fler dagar på sjön i år. Vilket jag tycker är synd. Älskar att vara på sjön när det inte blåser och det gör det ju tyvärr väldigt ofta på Bråviken..

P&K

Det finns inget ont som inte har något gott med sig!

Det har alltid varit min kära mammas uttryck.. Och det är verkligen så. Nu när min farfar dog har min farmor helt plötsligt fått en mänsklig sida. Jag har i ärlighetens namn haft svårt för farmor förut. Känt att hon inte varit riktigt så mänsklig som jag tycker en farmor ska vara. Men nu ser jag på henne med helt andra ögon. Hon visar känslor, gråter, verkar tacksam och blir så glad när man besöker henne.. Nu känns det helt klart mycket roligare att åka till henne..


Så det finns inget ont som inte har något gott med sig, det finns en mening med farfars död. Det känns skönt!!

I kväll ska vi till Harrys o äta med en del tjejer från klassen, det ska bli trevligt..

Kram kram!!

Tacka gud för Jussi!!

Har ju som bekant j-ligt ont i min fot, när jag går mycket eller faktiskt sitter still och har foten på ett speciellt sätt. Idag var A hos massören och fick lite kläm på hans onda rygg och när jag satt i vänt rummet kom Jussi ut och:

Jussi - Heter du  Sara
Maria-  Nej det gör jag inte.
Jussi- Ok sa han och frågade vidare om jag behövde massage?
Maria- Ja sa att du kan väl kolla på min onda fot om du kan se om det är något som ligger fel..
Jussi- ja följ med här.

Och jag följde efter honom in till hans rum och fick lägga med på britsen och ta av mig strumporna, sådär lagon svettig om fötterna :) .
Han klämde o kände och tror nu att det onda kommer från klämda nerver från min vänstra skinka.
Kul kul.. Ska dit igen på torsdag och se om han kan rätta till det där..
När man är hos Jussi önskar man nästan att det fanns lustgas som man fick använda!!

Bjuder på lite bilder från besöket hos Farmor Karin!!


Ser glad ut tycker jag!



Farfars fint odlade blommor!



Äpple!



Farfars grav, stenen har inte kommit än. Blommorna är från hans trädgård. Hoppas han blir glad över att ha dom hos sig! Då ser han att vi vårdar hans minne genom att ta hans om hans trädgård.. Ganska fint på något sätt..

Idag känns inte allt hundra..

Kanske håller jag på att bli sjuk? Eller är jag bara trött efter helgen eller både och.. Känns i vilket fall som helst lite konstigt..

Har nu lite rast mellan två vård och omsorgs lektioner. Passade därför på att springa ner till datasalen och kolla lite.
Har och väldigt ont i min fot igen efter en sommar utan besvär. Så när jag tänkte börja motionera igen gick jag en gång sen var värken tillbax! Men nu ska jag gå till botten med det här.. Uppsöka någon annan läkare eller nått ja jag vet inte men jag vill inte ha ont längre!!!

Igår var jag o hälsade på min farmor. Hon såg faktiskt pigg ut, över förväntan. Klart det är jobbigt men hon håller sig flytande. Den här veckan hade hon en hel del att göra och till helgen kommer faster och på söndag fyller pappa år.

Nu är det dags att gå igen,,

Fortsättning följer..

Då var det dags igen..

Sitter nu vid datorn på jobbet.. Är tillbax på Vildmarken.
Fast i frukosten den här gången, det är därför klockan inte är så mycket. Ska bli kul att jobba här igen. det var ett tag sen närmare bestämt i början på mars. Men jag tror att det sitter i fortfarande. Men min placering blev i disken vilket inte är så jättekul, men det ska väl gå det oxå..

Efter jobbet ska vi till Söderköping, till Mogata och hälsa på Fia med familj. Det var så länge sen vi sågs och pratade. Ska bli så trevligt. Ska försöka hinna med farmor oxå på vägen hem.

Nu ropar de efter mig..

Pöss!!

Tacofest!!

Då var det fredagkväll och skönt med helg efter en hård vecka!! Det är verkligen jobbigt i början (och säker sen oxå) att börja skolan, det var ändå 10 år sen som jag tog studenten.. Men rutinerna sätter sig väl snart hoppas jag!!

Våra vänner Camilla o Mathias son Ebbe har fyllt fyra o vi var ditbjudna på mat. Det blev tacos! Så skönt att slippa laga mat..



Ebbe och mamma Camilla..



Andreas och Mathias och Maja...



Moa bus leker med bordsdekorationen...



Emilia oxå!!!!

Efter att vi ätit gott gick Ebbe och Maja och Ida ut o hoppade studsmatta vilken resulterade i att Ebbe fick Idas knä över tänderna.. Oj oj vad det kom blod.. Två av Ebbes framtänder satt inte alls där de skulle men de på sjukvårdsrådgivningen tyckte inte att de skulle åka in till sjukhuset, de hade barn som hade tänderna ut genom kinderna som fick vänta tills dagen efter när jourtandläkaren fanns att tillgå.. Så det var bara att ge honom lite smärtstillande och vänta tills i morgon..

Och nu har vi kommit hem och barnen sover gott.. I morgon väntar karuseller och lite i stan, vi har ju som bekant augustifesten i Norrköping..

Puss i ljumsken!

Mys!

Hämtade barnen skapligt tidigt efter att ha missat bussen. Gick hem och började laga mat o bakade paj. Det blev falsk lasange och hallonpaj.. Sen kom mamma o pappa och vi åt för att sen se Angel med Helena Bergström. Ganska seg film men jag lyckades hålla mig vaken i alla fall. Men somnade efter nio...

Sen hade Emilia något konstigt för sig i natt.. Kom in till oss vid halv tolv och då låg hon och vred sig länge tills hennes mamma blev tokig.. Bar då in henne till sin säng, vilket resulterade i att hon blev ARG.. Skek högt och länge till jag blev galen.. Sen slutade hon en stund till hon blev törstig, kissnödig, snorig, täppt  i näsan osv till hon somnade helt uttröttad av allt skrik.
En kommentar från E i natt:
-Mamma det kommer vara ditt fel att ja är jätte trött i mogon bitti eftersom jag inte får sova hos dig!!

Ikväll bär det i väg till Nannavägen. Det vankas taccos hos fam Halling.

Hörs!!

Äntligen!

Äntligen har vi fått veta vad min farfar dog av, det har verkligen dragit ut på tiden. Men nu ringde pappa igår igen till patologen i Linköping och fick nu svar! Han fick en kraftig hjärtinfarkt. Och för farmors skull känns det skönt att veta att hon inte kunde gjort något för att rädda hans liv. Hade någon kunnat återuppliva honom skulle han i alla fall inte klara sig mer än ett dygn. En annan sak som oxå var skönt att veta var att han hade ingen cancer i kroppen. I stort sett har alla hans syskon dött av det i tidig ålder och farfar var alltid rädd för att få det.


I kväll kommer mamma o pappa och ska äta middag, vad det blir vet jag inte lasange kanske :)
Och efter maten blir det en film, kommer inte ihåg vad den heter.

Kram!

Vilken duktig 2 1/2 åring jag har!

Lilla Moa och jag var på BVC i morse och pratade lite.. Moa vägdes och mättes 14,6 kilo och 92,5 cm. Låg lite över på både längd o vikt men allt så bra ut. Sen plockade syster Åsa fram en lila påse med en massa grejer i tex en ko och en hund och en bil och en tallrik och Moa skulle då säga vad det var för något. Moa älskar djur men helt plötsligt visste hon inte alls vad de var för djur. Inte heller hur djuren låter. Men men man kan inte få en 2 åring att prata på beställning.. Hon kunde däremot bbil och de andra sakerna och om bilen var liten eller stor och var magen satt och var Moas näsa var!! Även var mammas näsa var. Fick mycket beröm för att hon pratade så mycket och så bra. Sen fick hon berätta vem hon lekte mest med på dagis och då svarade hon helt väntat;

Emilia!

Lilla gumman, hon avgudar verkligen sin syster...


Nu sitter jag och har datalektion och passar då på att blogga lite...

Hörs ikväll...
Och om mamma/mormor Gittan läser det här så vill gärna Moa komma till dig o äta köttbullar!!

Shit vad trött jag är!

Har ju som bekant börjat i skolan. Och det är verkligen ingen dans på rosor och vi har bara gått fyra dar!
Så mycket information på en gång, helt otroligt. Tillochmed vår lärare Annika frågade om vi ville sluta tidigare idag för HON var så trött och ville gå hem. Det var ingen som opponerade sig direkt.

Och shit vad dyrt det är med all litteratur man ska införskaffa.. Alla böcker gick på ca 1400 kr.. Och de gäller bara en termin..
Men vad gör man? Det är bara att betala och se glad ut.

Idag när jag kom hem har jag planterat lite blommor jag grävde upp från farfars trädgård, Ville gärna föra hans fina blommor vidare. Farmor ska ju sälja huset så småningom.

Och som sagt nu är vardagen i gång för fullt och alla är aptrötta idag, Moa somnade halv sju o Emilia ska snart sova, Ante o jag sätter väl på någon bra film och ser en timme sen sover vi nog i soffan misstänker jag!!

Hörs vidare!

Kram

Moa klipper håret för första gången!!




"Frisör" Lina fick äran att klippa Moas långa hår för första gången, vilket gick jätte bra!




Och hon blev så fin!!

Kräft premiär!!!

Det känns så mysigt att duka upp till kräft premiär varje år... Lite gott dricka och lite gott tilltugg och några goda vänner så är kvällen lyckad!!
Palle o Lina med dotter kommer mer än gärna fast barnen inte är helt krya!! Har ätit gott och även spelat lite yatzy.. Ganska roligt spel faktiskt och jag vann nästan en gång och total förlorade den andra men jag börjar lära mig.. man kan förlora oxå, det är inte farligt..(brukar bli dösur när jag förlorar!)
Sen fortsatte vi på spelets bana och tog fram Buzz.. Så himla kul. Där vann jag en gång och kom tvåa andra.. Nästan bäst alltså!!!







Nu ska vi tjejer gå o sova medans killarna fortsätter med NHL på PS3!


Men det här är vi eniga om att snart göra om.


Sov gott , Kramar

Mammas hjärta blöder!



Emilia och Moa, mina underbara tjejer som var så duktiga en hel dag på Ströget i Köpenhamn.. Nästan inget tjat eller gnat.. Kanske lite efter godis då vi gick förbi en jättestor affär med bara en massa gott.. Här myser och leker de med lilla kusinen Hilma 5 månader!

Lille Harry!!



Ohh vad de tycker om sin kusin, Harry!!

Oliver!!



Här kommer en fin bild på Oliver.. Ligger så fint i mitt knä o sover, övervakas av mamma!!
3630 g och 50 cm lång!!!

Oliver!

Just det skulle ju uppdatera Annas bebis info..

Han ska heta Oliver Fredriksson och vägde 3600 g och var 50 cm lång..

Jätte lik pappa Fisken, gud så roligt för dom att få en pojke när de redan hade två tjejer!!'

Var och handlade bebispojk kläder år Oliver igår, så mycket fint det fanns. Tog sedan med mig en annan fin vän Tina till BB och hälsade på den 15 timmar gamla Oliver.. Mys!!

Grattis igen Anna och Christian, Tindra o Tuva till den nya familjemedlemmen...

Nu ska jag återvända till lektion..

Hörs..

Mia o Klara lärare!!

Igår hade jag min första lektion i Etik och Livsfrågor!! Och min lärare G påminde så himla mycket om Klara i Mia och Klara, sa samma saker och såg lite ut som henne, satt och skrattade för mig själv.. Kommer säkert att bli bra med henne om jag kan sluta se Klara framför mig. Hon verkar jätte bra annars så det blir nog bra!!

Jag hade oxå data, med Hasse.. Jag har ju redan läst denna kurs på gymnasiet men kan vara bra med en uppfriskning inför kommande arbeten. Och kanske kan då få ett bättre betyg.

Idag är första lektionen Medicinsk grundkurs, den verkar jättespännande.

Slutar sedan och då väntar Maxi, Rejmes och Mio..

Trevlig fredag på er.!!

Puss

En liten pojke!!

Sitter nu på min första datalektion och surfar lite!! Tänkte bara berätta att Anna PAnna fick en liten pojke i natt och det gick ganska fort, de mår bra och jag återkommer med mer info senare!!


Kram

Anna-Panna!!

Ganska nyss ringde min kära vän Anna och sa att hennes vatten hade gått och hon hade ont, ringt kk och de ville att hon skulle komma in för att bebisen inte är fixerad ännu! Jag sprang över till henne och höll henne sällskap medans den blivande fadern hämtade bil o.s.v...

Gud så spännande!!!
Hon har två tjejer innan Tindra 5 år och Tuva 3 år så nu hoppas vi på en lite killle!!

Lycka till vännen!!

Kram kram!!

Kul...

Hej hej på er!! Idag började dagen med att jag vaknade av att jag nästa kände mig död!! Så himla trött, men det var bara att gå upp och duscha, äta och åka till skolan. Hade info möteplus CSN möte idag.. Kom sedan hem till en sjuk Moa.. Feber! Efter maten sa Emilia att hon kände sig frusen, tog tempen på henne och hon hade då oxå feber 38.8..

Inte alls kul..
Mamma hade halsfluss och vi träffade henne precis innan det bröt ut på henne så nu kanske tjejerna har det båda två!!
Då blir det inte något roligt slut på Andreas semester, för jag måste ju till skolan i morgon!!

Ska sova en stund nu när barnen vilar!
Kram!!

Ullared!!

Heja heja Ullared!! På väg hem från vår trevliga vistelse i Malmö/Köpenhamn råkade vi hamna på vägen till Ullared, gus så tråkigt!? Fast Andreas var på han oxå. Kom fram och gick in, ganska lugnt med folk till vi kom till leksakerna (hade lovat tjejerna en varsin docka om de var duktiga, brukar ju inte vara där med barn).... Och följande avdelningar var smockfulla. Och jag stod i kassan ca 45 minuter.. Andreas fick gå före med barnen för Moa somnade sittandes i kundvagnen..




Hittade faktiskt lite fina saker men mest till Andreas..

Nu ska vi packa upp allt och sen sova, ska på introduktion på skolan i morgon!

Mys!!

Framme i Malmö!

Vilken positiv överraskning det var att komma fram till Malmö.. Jätte fint vandrarhem som verkligen var över förväntan, resan gick bättre än vad vi trodde. Barnen tyckte det var tråkigt de första 20 milen sen gick det bra!! Det är ju ändå nästan 50 mil hit! Efter att vi instalerat oss på Malmö City gick vi en sväng mot centralstationen för att kolla upp ett tåg till Köpenhamn. De gick ganska ofta så idag packar vi en liten väska och åker till Danmark..

Vill verkligen rekomendera vandrarhemmet!!

STV Malmö City!!


Kram

Kusinbad!!!



Idag var min kära bror Magnus o hans fru Anna och deras son Harry här!! Vi fikade och spelade buzz och barnen badade som synes! Harry var lite skeptisk först men sen tyckte han att det var kul!!

Min bror är så fin, ja hela hans familj. Jag är så glad att jag har dom...

Kram på er!!

Älskar choklad!!

Det är så otroligt gott och kul att baka att jag nästan inte förmår mig att handla något färdigt fikabröd länge! Så hilma enkelt att slänga ihop ett par chokladmuffins, smeten tog ca fem minuter och sen i ugnen 10 min för extra kladdighet.. De smakar som kladdkaka fast i små bitar!


Ska ha med mig dom imorgon på vår lilla roadtripp (inte så långt men vi måste ju stanna några gånger för att rasta barnen som kommer ha tjatat ihjäl oss innan vi kommit till linköping).

Stanna till varannan timme och säga NU är vi framme och göra något en stund och sen säga nu ska vi åka vidare! Tror ni det funkar? Nja kanske inte men det ska nog gå bra!! Andreas ville köpa sådana här Dvd skärmar som man fäster på nackstödet framför stolen, men de var ganska dyra så jag tycker det är lite onödigt...
Vi åker ju annars inte så långt att vi är i behov av dem.

Nu ska jag gå till affären och se vad vi ska ha med oss till lunch i morgon.

Kram karm!!

Tjohoo!!

Vi har bokat ett rum på hotell Mamö city!
Vi åker på söndag och sover två nätter!! Åker över en sväng till Danmark och bara myser! Känns bra!

Återkommer med mer info senare, barnen vill se på film.

Kram

Då var det fredag igen och veckan är snart slut!!

Och vi som skull varit på Öland och kommit hem i dag.. Men vi har ju inte kommit iväg. Istället har vi varit på busfabriken, plockat hallon, varit på stan, ätit hos mormor, städat, slappat och lite till, ganska skönt egentligen..

Tur att jag har en sådan underbar mamma o pappa som som plåster på såren bjuder oss på en vistelse i Göteborg. Det tänkte vi ta lite senare när det förhoppningsvis är lite sol. Eller så sparar vi det till jul och går på den omtalade julmarknaden.

Det kan inte finnas någon bätttre mamma o pappa än mina underbara föräldrar.. De är helt enkelt enastående. Ställer alltid upp och stöttar och bryr sig (därav ryggsäcks mamma och curling pappa).
Älskar en vad man än gör o säger och har alltid bra saker att säga!!
Jag har lovat mig själv att jag ska ,från och med att farfar dog och man får sig en tankeställare. uppskatta dem mer!!

Mamma o pappa, jag älskar er massor!! Ni är bäst!!

Mimmi

jahaa!

Ja då var vi ganska nyss hemkomna från stan där vi gjort en massa shopping...
Vi åkte aldrig till IKEA utan efter mormor Monas mat med efterrätt åkte vi till stan. Där handlade jag till skolan och sen kom Antes bror plus familj så då fikade vi lite på Fräcka Fröken.. Mumsig blåbärspaj!
Efter det shoppade Ante loss som aldrig förr men lite peppning från mig. Vill att han ska se lite mer ungdomlig ut och det lyckades vi fixa till tycker jag. Nya fina jeans, en skjorta och två snygga t-shirts från JC!!
Han blir så snygg,.

Nu har barnen somnat och vi ska se andra halvan av en film vi började se igår, Pianisten. en jättebra film men himla hemsk!!

Sov gott!

Hörs!

Ännu en dag med regn...

Trot eller ej men det regnar idag.. Och då måste vi ju hitta på något kul för annars går vi fyra varandra på nerverna.. Barnen slår ihjäl varandra och Ante o jag bråkar om vem som städade under sängen sist!!

Det som står på schemat idag är en tripp till Mormor Mona, mat kl 14.00. Mums. Barnen o jag älskar Monas mat. Hoppas att det blir äppelpaj till efterrätt..

Sedan bär det nog av till Linköping för lite shopping och ev bad i simhallen. Jag måste inhandla lite saker till min skolstart.. Känner mig som liten igen. Måste ha almanaka, pennor och lite block.

Kanske hinner med lite shopping på IKEA oxå. Skulle behöva ett nytt duschdraperi och lite annat smått o gott!!

Hörs!


Vaför ska det vara så hemskt tråkigt att tvätta håret??



Eftersom det är så hemskt att man kan dö av att tvätta håret måste man komma på saker som gör det hela lite roligare! Som att göra snygga frisyrer och fixa tomteskägg av skummet osv.. Då blir det lite kuligare!!

Mycket bilder blir det!!


Det här är min stora fina tjej Emilia fem år och min kära svägerska Lina med sin lilla söta dotter Hilma fem månader!

Min farfars egengjorda begravningskrans!






Min farfar dog ju den 6/7. Helt plötsligt o oväntat! Han blev 84 år!
Vill bara berätta en sak som jag tror är på något sätt påverkad av ödet! Min farfar har varit trädgårdmästare hela livet och bundit kransar till gravsmyckningen (alla helgona). Ända tills förra året har han hållt på fast han var 83 år då. Men i år hade han inte förberett något vilket vi tyckte var konstigt. Det var helt tomt i garaget som han haft som verksta. Tomt med undantag för en enda krans som låg gömd bakom något. Den hittade pappa när han städade där. Det är nästan lite otäckt. Farfar har antagligen sparat den till sin egen begravning med hopp om att vi skulle hitta den. Och kolla så vacker den är med likadana rosor i som han hade odlat på sin tomt!!

En bild på min alltid lika braiga ryggsäcks mamma!



En jättefin bild på Mamma o Pappa på min brors bröllop, glada och lyckliga i solnedgången vis Aborreberg!
Ryggsäcksmamma är ett internt utryck i familjen.. Mamma har förmågan att bry sig lite för mycket om alla att väskan hon har på ryggen börjar bli tung!! Men gud vad jag älskar henne för det!!

Min egna familj!!



Midsommarafton -08! Min Andreas, brorson Harry och mina flickor Emilia och Moa oså jag såklart!

Familjen Wicksell!!



Från vänster: Anna, Maria, Magnus, pappa och mamma!!

Min pappa!



Han är en otroligt fin man på alla sätt o vis, finns ingen bättre!!
Snygg oxå tycker en del gamla arbetskamrater.. Eller hur var det med det där nu igen??

Min fina Mormor 80 år..



Vi firade mormor Mona i Trosa en vacker dag i Juli!

Busfabriken!!

Igår styrde vi kosan mot Busfabriken, Emilia o Moa har tjatat om det länge nu så igår samlade vi ihop släkten o åkte. Så himla mycket folk, f(ler som inte gillade vädret)!
Fick stå i kö i över en halvtimme för att få komma in. Väl därinne var det inte jättetrångt som tur var! Tiden gick skitfort och visp var det dags att åka hem. Fyra svettiga och trött åkte hem och resten av släkten Laurell följde med. Vi orkade inte laga mat så det fick bli mat på Pizzeria Delfnen. Jag åt en god kycklingtallrik.. Vi hade oxå med oss vår otroligt söta granntjej Denice. Hon är så fin, leker med våra barn och ställer alltid upp om man behöver hjälp med passning en snabbis. Hon hade nog oxå en trevlig dag hoppas jag!!

Nu ska jag till stan o umgås med mamma o pappa, Ante ska ha tv spels dag med sin bror!!

Kram!!

Mina fina!!


Undra!!???

Jaaa vad ska vi göra idag då undrar jag.. Måste ju göra något när vi äntligen är lediga tillsammans, men vad skulle det vara? Det finns ju Busfabriken och simhallen men där har vi ju varit ett x antal gånger. Något annat kul för barnen som ligger skapligt nära och som är inomhus kan jag inte komma på..

Någon som har något förslag??

Nu ska jag plocka in alla camping saker som jag lagt fram.. Kommer säkert inte få användning av de det närmsta året tyvärr...


Bajs!

När ska det sluta??

Nu har det regnat ap mycket skit länge och jag fortsätter att vara sur och ledsen..

Såg en liten sol på onsdag men sen sämre igen torsdag så vi kan väl elda upp tältet och skita i semestern i år...

Nu ska jag sova..

God natt

Det är som om någon där uppe vet att vi skulle tälta denna vecka!!

Jag blir så jävla sur!! Just denna vecka är den enda som Andreas och jag har tillsammans på hela sommaren och då skulle vi ta barnen och tältet till Öland och ha det skönt.. Sitta i brasse stolarna på stranden om dagarna och spela yatzy på kvällarna med en drink i handen.. Somna skönt efter en solig dag... Men då kommer den tusen liter regn från himlen.. Så allt blir förstört!!! FAAN!!

Jag hatar detta.. Blir så himla ledsen när man försöker göra något kul och trevligt och så blir man så beroende av vädret!! Det skulle bli så skönt att komma hemmifrån och bara vara med familjen, inga måsten och annat tråkigt !!

Men men nu sitter vi inne och letar efter andra alternativ men allt är ju bokat så klart och det förstår jag ju nu efter en sommar på Vildmarkshotellet.. Bokat eller för dyrt!

Jag tjuter ihjäl mig en stund så får vi se om det blir bättre!

Hej svejs

Philanopsis!!



Min älsklings blomma!!!

Farmor 85 År!!


Mina små juveler är i tidningen..

I lördags var jag ju som bekant på fest och då var barnen hos mormor o morfar, deras favvisar. De skulle ta med dem på Barnens allsång i lejongroppen. Det skulle ju bli toppen tyckte Emilia.
Till saken hör att när vi åkte ösregnade det i Kolmården så vi fick ju packa med regnkläder o stövlar. Men det var ju inget hinder för mamma o pappa utan de gav sig iväg för att kolla på det där. Och det var jättekul och de fick till o med vara med i Folkbladet.

Kolla in själva!

http://www.folkbladet.se/nyheter/

Kramis

Nu skulle ni oxå se mig...

Nu kan man faktiskt säga att Maria är lite smått lullig.. Jag har drukit en och annan drink och mår för tillfället toppen. Tröttheten som brukar sätta in så här dags lyser med sin frånvaro.. Och gud vad trevligt vi har..

Recptet på min drink är Päron vodka, sprite, mycket is och en Piggelin...
Mycket gott faktiskt, den var lite stark ´nyss men jag börjar vänja mig..

Nu tycker alla att jag är tråkig så jag återkommer senare..

Trevlig lördagkväll...

kram

Nu skulle ni se mig!!

Hahhah.. Sitter framför datorn med värsta frisyren.. Ska ju som bekant på fest i morgon och är lite trött på rakt hår, skulle därför styla till det lite och ska man vara fin får man ju som bekant lida pin. Har hela håret fullt med sådana där hårda permanent spolar. De ska jag sova med, aj aj det blir inte skönt.. Men lite snygg blir jag.

Hade önskat att jag fick vara ledig i morgon, var så trött i morse men men nu är det ju sista dagen jag jobbar på Vildmarkshotellets privatbokning.. Det har gått så väldigt fort. Jag började veckan innan påsk och har mer eller mindre jobbat heltid sen dess.. Det är verkligen så att om man har kul går tiden väldigt fort.. Nu är det alltså sista dagen och jag kommer sakna alla. Cissi, Pia, Daniel, Linda, Marie, Elin, Pamme, Hanna, Mattias, Mia, Veronica, Christian, Ullis, BK, repan personal, Åsa H, Åsa A, Åsa S. Undra om jag glömt någon?? Hoppas inte det men har jag det är det inget personligt!!!


Nu ska jag se nyheterna och sen försöka sova..

Natti natti

RSS 2.0