Ringarna..

...har kommit. Ska hämta dem i morgon om nu Guldfynd har öppet på nyårs afton. Hoppas hoppas!!

Gott nytt år om jag inte hinner skriva något i morgon!!

Kramis alla fina vänner!! 

Host, snörvel och skallebank..

Dessa tre ord kan sammanfatta mina symtom idag. Känner mig inte helt hundra, men som vuxen 3 barns (!) mor kan man ju inte känna efter så mycket. Utan det är bara att gå upp o se glad ut.

Just nu tänder jag ljus och myser till det. Nadja och Denice spelar spel som vanligt. A och jag slåss om den bärbara datorn och barnen äter glass..

Och kors i taket så har vi faktiskt bestämt var vi ska vara på Nyår och vad vi ska äta!
Det blir Linköping som föregående år. Och vi ska äta Hasselbak pot och hot fläskfilégryta och förhoppningsvis en jätte, god sallad. Nadja, Denice och barnen gjorde förut två vita chokladkladdkakor som vi ska ta med till efterrätt. Det är ett väl beprövat recept som min kära A alltid gjorde innan jag förbjöd den. Endast tilllåtet till speciella tillfällen..

Recepet kommer här!

Malins vita kladdkaka

150 g vit blockchoklad
150 g smör/margarin
4 dl mjöl
3 dl socker
3 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker vit och pösigt. Smält smöret, ta bort kastrullen från plattan och lägg i den vita chokladen, rör tills det blir blandat. Blanda mjöl, bakpulver o vaniljsocker i en plastpåse och skaka. Rör ner det och chokladsmöret i äggsmeten och blanda. Smörj o bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten och in i ugnen ca 7-10 min. Ta ut kakan fast den inte ser färdig ut. Förvara i kylen tills dagen efter.


Den är så ljuvlig att man bara inte kan sluta äta. På sommaren brukar vi ha färska jordgubbar till!!

Kram på er!!

Ont

Jag har så in i h-vete ont i huvudet, ser knappt något så nu tänker jag gosa ner mig i sängen och sova bort ajaj:et..

Lilla julafton!

Idag har vi varit och bytt lite dubbletter som barnen fick i julklapp. De fick själva välja vad de ville ha. Moa valde en docka med napp. Hon fick ju en docka av tomten men det var en som kunde krypa och den var med facit i handen inget bra. Stel som en pinne, bra när den kryper men sen kan den ju inte ligga i vagnen. Så nu är hon lycklig. Emilia bytte sitt badrum till dockhuset. Hon valde en spjälsäng med skötbord och två bebis dockor till huset.. Så idag blev det lycka igen.

Igår var det tydligen dags för julgransplundring.. För när vi kom hem från vår vistelse i Linköping hade den bokstavligen dött.. Torr som brasved.. Så fort ut med den och då åkte de mesta av julsakerna oxå. Bara några saker kvar.

Nu sitter jag och kollar på mina barns faster Nadja och Denice som spelar Little BIG planet, de är verkligen totalt värdelösa, dör hela tiden och skyller på varandra, kul att se. Ska snart sno en dosa och visa hur man gör...


Puss på er!!

Dopbilder..

    
Familjen Bruhn-Laurell    Emilia vill inte vara med..       Farmor o Arne                                 
                                              Men min stiliga sambo
                                              ville för en gångs skull..

Dop barnet med sin morfar
 Mumsig tårta
 Tanken var att Simon skulle sova...
 Barnens kusiner, Amanda och Jennifer

Konstigt..

Idag har vi varit på dop. A´s lilla syster Marlen har en son som heter Simon. Men på bb kom socialen och hämtade lille Simon, de ansåg att Marlen inte kunde ta hand om sin son. Så Simon placerades i fosterhem i Tranås. Och Marlen åker dit och hälsar på. Och nu skulle då Simon döpas. Blev lite konstigt tror jag , för alla. Simon ville ju vara hos sin, vad han tror är sin mamma och Marlen ville ju såklart hålla sin son framme vid altaret. Så Simons fostermamma Carola fick till slut efter mycket skrik komma fram och trösta Simon. Innan kunde vi inte höra vad prästen sa för han grät så mycket.
Och det hela kändes lite konstigt, vet inte riktigt vad man ska tycka. Jag tror själklart att socialen vet vad de gör men jag känner ju för Marlen, tänk själv att bli av med sitt barn på bb. Bära barnet i nio månder och sen åka hem utan.. Men som sagt måste ju något inträffat för att socialen ska göra som de gjorde. Men vi i släkten vet inte vad som hänt, vad som gjorde att de agerade. Troligtvis kommer vi heller aldrig få reda på det, men vad gör det egentligen? Det kommer ju inte ändra något. Simon kommer aldrig att få bo med sin mamma, eller ja möjligtvis när han får bestämma själv.

Men till slut gick det bra och alla barn var välkomna fram för att sjunga blinka lilla stjärna. Och det var väldigt vackert med barnsång.
Efteråt var det samling i församlingshemmet intill. Vi åt smörgåstårta och prinsesstårta, mycket gott efter all julmat.

Nu har en stor del av A´s familj åkt till Åsa och myser. Grabbarna är i väg och handlar Kinamat till oss vuxna.

Nu är det snart 2009. Och vad man ska göra då kan man undra. Vi brukar bestämma det typ dagen innan och menyn bestäms ofta samma dag.

Kramis!!

Mellandagsrea.

Jaha.. Då har man varit på årets hemska rea.. Eller enligt mig roligt och enligt A hemskt.. Fyndade ett par tights och en tunika på Cubus. 64 kr st.. Inte illa. Köpte oxå en bärbar dator på Media Markt..  Så A var lite nöjd när vi var klara.
Vi hade med oss söta Denice oxå. Hon hittade en likadan tunika som mig men hennes var rosa och min svart. Och hon hittade oxå ett par tights.
Fanns en hel del som jag skulle vilja handla men barnen fick så mycket i julklapp att just nu behövs egentligen inget. Kanske lite byxor och det hittade jag ett par oranga plysch byxor till dem båda, såå snygga.

Sen bar det iväg till Söderköping och fika hos farmor. Svängde oxå förbi farfars grav och satt dit en jätte fin ängel som jag hade hittat i en blomster affär..
För fem år sen köpte jag en likadan till morfars grav och den höll i ca fyra och ett halvt år. Och var precis lika fin men tyvärr snodde någon den. Hoppas att farfars håller lika länge.. Där är väl heller inte lika stor chans att någon råkar gå förbi och få lust att ta den..

Nu sitter vi hemma hos Palle och Lina och försöker prata men Hilma håller låda, vill inte sova riktigt.
I morgon ska vi på dop kl tolv så nu ska Lina färga mitt hår och jag ev hennes..

'God natt på er!!

Julafton..

Dagen började med några småpaket.. Och slutade med så många grejer att hälften hade räkt. Här syntes inte ett spår av finanskrisen.. Men barnen var nöjda.

På morgonen efter frukost gick Anna-Panna och jag en promenad. Tänkte ha gott samvete inför Alladinasken. Och när jag kom hem var redan svärfar här. Först fiakde vi sen gjorde A ett härligt julbord med diverse saker.. Han kan han om han bara vill.. Det var allt från sill, ägghalvor, lax till revbensspjäll, prinskorv, Karlsson och Jansson. Och Svärfar åt så han nästan sprack. Sen gick vi på chokladen..
Halv tre kom min familj, mamma o pappa, Mormor och Farmor, faster, bror med familj. Då väntade Kalle Anka och sedan Tomten. När han med stort T kom blev E så himla ledsen att hon grät som en gris ( om nu grisar kan gråta).. Som tur var släppte det ganska snart. Moa var inte alls rädd som vi trodde hon skulle bli. Båda blev glada för sina julklappr och det blev bara två byten. Inte mycket om man ser till antal klappar..

Gröt och skinksmörgås hanns oxå med innan alla åkte hem. Och vid nio var mina ögon tunga..

I morgon väntar mellandagsrean och sedan en tripp till Palle och Lina. Lördagen förgylls med ett dop av barnens kusin Simon.

Ha en fortsatt trevlig, mysig och lugn jul...

 Väntar o väntar.. Älskade farfar..
 Svärfar mumsar!  A och barnen spelar spel
 Bror med brorson Moi och Bror
 Tomtefar
 Världens gladaste tjej när hon fick en docka som får tänder..
 Mos med nya dockvagnen..

God Jul...

... alla mina vänner!!
Detta inlägg blir kort, är nämligen aptrött efter dagen med stort D. Började tidigt och slutade nu med väldigt trötta barn och föräldrar. Tänkte se Grabben i graven brevid nu och kanske vila ögonen..

Berättar mer i morgon..

Kram!

Titan!

I julklapp har A och jag kommit överens om att köpa nya förlovningsringar, lite halv romantiskt kan man ju tycka. Min är lite lite för liten och A´s är inte ens lite rund längre eftersom han hela tiden fastnar i brevlådorna. När vi förlovade oss för mer än sex år sen valde vi av någon anledning ett par ganska tunna ringar men nu ville jag hellre ha i vitt guld eller silver. Hon på Guldfynd tyckte inget av alternativen var bra för A´s yrke. på båda alt, nöts färgen bort ganska snart. Då som från en blixt från himlen kom A på att Titan ringar skulle vara fint. Tåligt och mer åt silverhållet. Så det blev det. Och det känns jätteroligt. A valde en "kantig" modell medans min är lite mer "rundad".. Tror det blir bra, för det finns även en fin vigselring till om det nu mot förmodan skulle bli ett bröllop någon gång..
Det här är nog den modellen som A valde.. Kan även vara min, kommer inte ihåg..
Denna kan man ha som vigselring.. Kanske lägga till lite fler stenar..

Vad tycker ni?? Är de fina? Tråkigt bara att de inte hann komma innan jul. Hade varit extra romantiskt om vi kunde öppna de på julaftons morgonen..

Snön ligger vit på taken, endast tomten är vaken!!

Eller rättare sagt endast Maria är vaken. Resten av familjen sover. Barnen somnade skapligt för att skynda till julafton. A och jag skulle dricka glögg och mysa och slå in paket så här kvällen före dopparedagen. Men vad hände??
Efter att Jansson och Karlsson blivit gjorda av A satt han sig ner med ett glas vin och vad tror ni hände? Jo han somnade så fort barnen lagts sig.. Så här sitter jag ensam vid tv :n (nu vid datorn) och känner min lonely!!
Skulle kolla på Leilas jul men missade det precis. Har i alla fall slagit in alla julklappar. Måste nu leta reda på julstrumporna och fylla dem innan jag somnar för vad är risken eller chansen ( beroende på hur man ser det) att jag vaknar före barnen??

Vad gör ni nu mån tro?? Sitter ensamma med en sovandes sambo i soffan?? Eller kollar på uppesittarkväll och dricker glögg???

Undra om jag ska smaka på Paradis asken?? Nu när ingen ser..:)

God natt på er!!

Chou Chou!!

En docka och en tvillingvagn.. Det enda E vill ha.. Och hon skulle inte få något av det. Visserligen en vagn men inte den hon sett ut och en docka men inte den som får sina första tänder.. Allt har blivit fel men snäll som man är tog jag gamla Bettan till stan och bytte en del klappar redan innan julafton. Så nu får hon åtminstone dockan som får tänder..

Sitter nu hela familjen och myser i soffan. Äter lite godis och A dricker vin och jag tog en cider..

Emilia vill somna nu så det går fortare till hon får julklappar.
Hon hade förresten halsfluss så nu äter hon penicilin i 10 dagar..

God Jul på er!!

Kram

Doktorn..

Fick en tid till doktorn kvart i två.. Hoppas nästan det är något så vi kan få medicin och bli glada tills i morgon... Men det kanske inte blir så ändå.. Får väl vara ensamma i år oxå. Har ju lite känsliga släktingar så jag antar att vi får fira utan dem.. Kan ju inte lova att E inte smittar, även om hon får pencelin. De säger ju att efter tre doser av medicinen är de smittfria. Hoppas det stämmer. Men jag kan väl förstå om man blir lite "orolig". Jag själv hade träffast ändå så länge det inte är maginfluensa/vinterkräksjukan..

Usch det känns så himla tråkigt. Jul är ju ändå jul och då vill jag gärna vara med min mamma och papppa och bror och svägerska och alla andra. Men stackars E kan ju inte rå för detta, hon bara säger att hon önskar att det var julafton så hon kunde få öppna paket!! Lilla gumman..

Nu ska jag se julkalendern med kidsen..

Ha en bra dan före dopparedagen!!!

Mums..

Har idag gjort underbara chokladtryfflar... I vit choklad.. Lite trixit var det allt men goda blev de..

Vit chokladtryffel               Ca 15 st

1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1/2 dl mascarpone (italensk färskost)
150 g vit choklad
1 dl florsocker
Yttligare 150 g vit choklad

Koka upp grädde,smör och mascarponeosten. Rör ner chokladen och florsocker. Häll sedan smeten i en skål, in i kylen minst 2 timmar. Rulla sen smeten till bollar. Låt de luft torka ca 1 timme i rumstemperatur. Smält chokladen och låt svalna. Rulla sedan bollarna i chokladen med en gaffel eller sked. Låt överflödig choklad rinna av. Låt stelna. Mumsa sedan!!



Skulle inte göra mer julgodis men hittade detta recept och vara bara tvungen att prova och goda blev det...

Har just kommit hem från en prom med Fina Anna. Länge sen vi var ute nu tillsammans men idag fick vi till det. Mycket trevligt måste jag säga. Pratade gamla hångelkillar och hångelsituationer..Hade visst ett par gemensamma...:)

Nu ska jag duscha sen se en film... Snart kommer tomten.. Tjoohooo!!


I går..

Hade vi lite julklapps byten.. Anna och Fisken kom hit med barnen och Denice och hennes bästis Lollo var oxå här. Vi hade köpt lite saker till Denice för att hon e så himla bra! Och barnen älskar verkligen henne, ja vi mammor oxå. Hon förtjänade dessa små saker. Hon fick det mesta i Hello Kitty temat. (Hon gillar det!) En nessecär, en plånbok, en tavla, en ljusstake och ett halsbands hänge..Såg ut att vara nöjd. Tindra och Tuva bytte oxå med Emilia och Moa. Men de får vänta till julafton med att öppna deras. E och M fick oxå ett paket av Denice men det får oxå vänta till julafton..
Vi fiakde och drack glögg.. Killarna kollade på fotboll medans Anna och jag gick loss på temat doppresent till Lilleman. Inte lätt alls, mycket lättare med en tjej.. Men det ska nog ordna sig..

Fick en ovanligt fina "julblomma" av Anna.. Som hon köpt på Plantagen. Bild kommer..

Just för tillfället ligger Oliver i Marias säng och myser, hans föräldrar tog de stora med sig till stan för att inhandla det sista inför jul.. Och jag är så gärna barnvakt åt lille skrutt..

Tjejerna mina ser på Ronja Rövardotter och längtar ihjäl sig tills Tomten kommer. Vill gärna öppna paket redan idag..
E har 39, 7 graders feber så hon e inte på topp direkt men mina brudar brukar ju kunna få feber en eller två dagar som sen försvinner lika fort och det är oftast inget annat fel på dem. Hoppas bara att vi kan fira jul ändå med nära och kära. Febern i sig smittar ju inte..

 Moa leker med Ollie!!
  
                                                                                 Present från Anna

Kramis på er!!

Marsipanpyssel..

A och barnen gjorde marsipanfigurer och doppade i choklad. Jag gjorde skinka...

  Snögubbe, det syns väl??
  Nu har mamma lagt sig i..
Underbart god skinka!!!

Tomtebilder!

Innan kameram dog, eller batterierna tog slut togs dessa underbara bilder på ett fint och snöigt vinterlandeskap i december månad!! Eller kunde det lika gärna vara september???

Hej svejs..
 Nissarnas skola.
 Snygga Nadja..
 Nisse sover..

Älskar..

... inte bara mamma utan många fler som jag i ett tidigare inlägg nämde.. Även då min kära bror Magnus!!!

(Fick en kommentar om det)

Puss Brorsan.. Ses på julafton..

Kram kram!!

Min underbara mamma...

Vill bara säga att jag har en underbar mamma.. Finns ingen finare än du.. Tråkigt att vår ensamma stund på stan blev så kort men vi kanske kan ses någon annan dag på tu man hand??

Älskar dig så gränslöst!!
Och tack pappa oxå.. Älskar dig med!!

Tomten

Ikväll har vi besökt den underbara Kolmårds tomten.. Han e så fantastisk, göra allt detta för barnen och får inte ett öre. det enda han vill ha är ljus och hela östergötland vallfärdar dit. Inga skyltar och det är "munmotmun" metoden för någon reklam gör han inte för sig...

Han bygger och bygger och är där varje dag från mitten på nov till dan före doppare dan..
Helt otrolig man.

Ett stort tack till Håkan och hans familj för deras engagemang..

Nu väntar lite glögg...

Mys!!

Ischias

Vet ej hur det stavas men jag vet hur det känns.. Igår kväll helt plötsligt började det värka skit mycket i höger skinka.. Jag strecha och masserade, A masserade, smörjde med ZON och annat men det gick verkligen inte över. Låg och kved i sängen över en timme innan jag kunde koppla av och somna. I morse var det som bortblåst men nu ikväll är det tillbax. Fattar inte var det kommer ifrån..

Hörs!!

Oh shit vad dyrt!!

Det är verkligen inte gratis att handla till jul.. Har precis kommit hem från stan. Handladeupp hela barnbidraget på nolltid, och de e bara till jul, sen kanske vi ska äta något efter jul oxå! Januari är en väldigt lååååånnnggg månad!! Men vad gör man?? Det är ju som tur var bara jul en gång om året..

Men nu är allt fixat och klart. Alla julklappar klara och maten inhandlad. Nu ska jag försöka koppla av ett par dagar..

Julavslutning väntar i morgon sen hem och åka till Tomten.. Med A´s syster med familj..

Kramis!!


Huvudvärk Delux!!

Jag har haft en väldans huvudvärk de sista dagarna att jag inte kunnat sitta här så mycket som jag velat.. Och igår somnade jag före 20.00 och sov tills A gick upp sex i morse. Så himla skönt och idag tror jag värken är borta. Så fort bort till tvättstugan och in med fem maskiner tvätt, hänga, strycka och så hem och dammsuga och torka golv.. För snart kommer tomten... Tjooohooo!! Jag älskar julen om det inte redan kommit fram...

Ska oxå till stan och handla det sista idag. Hoppas på lite mindre folk idag än i morgon när det är barnbidrag.. För det ska ju handlas en del mat som ni kanske vet :)
Barnen får vara hos Morfar en stund (mormor ska förlusta sig på julbord med gamla jobbet).. Så de slipper åtminstone trängas..

Nu ropar dammet...

Vi hörs!!

Tack Cajsa för alla fina komplimanger/kommentarer jag får av dig..

Lilleman!!

Anna och jag o Tina skulle ju gå en prom idag, det är ju tisdag men eftersom mitt huvud känns som att det ska explodera orkade jag helt enkelt inte.. men innan Anna gick iväg på egen prom så gck hon förbi mig.. Och frågade om jag ville göra smörgåstårta till Olivers dop och visst det gör jag gärna.. Sen frågade hon oxå om jag vile bli Olivers fadder!! Och vad svarar man på det tro?? Jo JA så klart. Blev jätte glad :), känns väldigt fint faktiskt...

Nu ska jag verkligen sova...

Kram och ta hand om era huvud.. Jag ska ge mitt en tablett...

4 av 4!!

Glömde berätta att jag fick mitt fjärde MVG idag... I Etik, jag trodde aldrig med handen på hjärtat att jag skulle få det men det fick jag visst och blev naturligtvis enormt glad..

Nu är det bara en lektion i morgon där vi ska presentera vårt Power Point arbete som vi gjort som en sista grej på datan. sen lediga torsdag och avslutning fredag.. SÅÅ SKÖNT!!

Kram

Suck!

Moa har varit konstig i natt, sovit fem minuter och vaknat och gråtit.. Hon säger att hon haft ont i nacken och då ringer det en liten kl hos undersköterskan Maria. Oj kan hon ha fått hjärninflammation?? Ringde 1177 och fick bli uppringd, efter ca 35 min ringde de tillbax och sa att det inte var någon fara. Kunde vara örsprång.. Gav en supp och nässpray. Blev lite bättre men jag har kanske sovit två timmar i natt så jag var lagom glad när kl ringde i morse..

Men men upp till skolan och barnen til dagis. För i morse var Moa sitt vanliga jag igen. Glad och pigg och längtade till dagis..

Men nu till julkalendern var bara Emilia vaken, vi andra hade somnat..

Så god natt på er!!

Kungsgran..

Varför har vi aldrig förr haft en Kungsgran?? Det är det vackraste jag sett i granväg.. Nu hade min fina Farfar varit stolt över mig när hans ser ner på mig från granhimlen.. Ja den är så hilma fin. Tjock och stor och toppen!! Barnen var så glada när A kom hem med den och jag kunde inte hålla mig så vi var tvungna att klä den direkt..

Jag var idag på VV och det gick bra. Ner 0,7  och det känns jättebra( följer ju inte points räknadet slavisgt måste jag erkänna). Jag har planer på att gå ner mellan 0.5-1 kg i veckan. Inte mer.. Jag tror man måste (eller i alla fall jag ) gå ner lungt för att hålla vikten. Ändra lite småsaker i vardagen som gör att man på sikt går ner lagom..Det är min egna filosofi.. Målet är ju 15 kilo till midsommar.. Nu har jag gått ner ca 3 kilo men jag är mest nöjd med cm som försvinner...

Nu håller jag på att skriva julkort som visst ska postas senast i morgon, jag brukar aldrig vara så här sen men någon gång måste ju vara den första.. Och man kan ju inte vara bäst jämt...


Ser lite tokig ut men blev otroligt vacker..

Ha det gott!!

Med 10 dagar kvar!!

Har jag idag bakat det sista julgodiset och satt upp pepparkakor i fönstret och julgardiner i köket! Nu är det en vecka kvar i skolan och sen nästan en hel månad "ledigt" från skola och dagis. A ska oxå vara föräldraledig lite i jul så vi riktigt kan mysa.. Men det slutar väl med att alla längtar tillbax till sina grejer efter en lång ledighet..Efter att man gått varandra på nerverna..
Jo idag var vi borta hos Fina Anna igen för att fortsätta med pyssel och bak. Gjorde lite godis först sen pysslade vi vidare på våra ljuslyktor och julkort och grangrejshängandesaker! Nyss hemkommen och väntar på A och Moa som varit i Linköping med Palle och Tobias.

Och planen för resterande kväll blir väl ett gympa pass med Fina Tina.. För i morgon ska vi vägas igen, och som tur var har jag haft den där tråkiga mensen redan denna vecka så jag kan ju intye skylla på den i morgon... Kanske får skylla på den underbart goda Rockey Road som jag smakat idag!!!

Julfint i köket! 10 dagar kvar..  Peppishuset från igår..

Kramis!!

Tack fina Mormor Mona!

Oj oj så gott det var!! Julbord på Rejmyre Gästgiveri. Med hela familjen minus barn vilket var jätte skönt. Vi åt i lugn och ro och bara pratade och myste. Helt underbart och avkopplat. Och i Rejmyre var det massor med snö.. Så himla fint. När vi ätit och myst en stund red det förbi ett hästluciatåg.. Hästarna var tärna, Lucia och tomte och de åkte efter med släde. Det var rena julafton idag.. Julmusik och julgran och julmat. Det som fattades var då barnen och JULKLAPPARNA.
Åt mycket goda saker men i lagom mängd. Magsäcken har verkligen krympt så det gick inte alls ner så mycket som ögat och hjärnan ville.. Visserligen bra men synd, man vill ju gärna äta för den där slanten som det ändå kostar att äta så där borta. Det är verkligen inte gratis! Men som tur var var detta vår julklapp från mormor.. Som vi tackar ödmjukast för..

Nyligen hemkommen till barnvakterna Palle och Tobias. Tanken var att farbröderna skulle gjort pepparkakshus när vi var borta men de har inte hunnit.. Så det ska jag börja med snart..
Återkommer med resultatet!!

Kramis!

 På väg.. Mycket snö!!

   Mormor
   
Fixar Maria ska göra eld i spisen..

Pyssel..

Det gick som jag hoppats på betygsnacket.. Nu har jag tre st MVG i data, Medicin och Vård o Omsorgsarbete. Väntar nu bara på etik betyget, men där är jag nöjd om jag får VG. Så himla svårt ämne..

Kom just hem från en mycket trevlig pysselkväll hos Anna o Fisken.. Fick gjort en massa fina saker som barnen kan ge bort till tacksamma mor och far föräldrar..:)

Inte alls skrivsugen så nu skiter jag i det för i kväll..

Kramis!!

Betygsnack..

I dag väntar betygsnack med Annika. Hon har oss i Medicin och halva Voa:n. Hon och Helen har pratat ihop sig om vad vi får för betyg och Annika fick den äran att berätta det för oss..
Efter skolan ska vi till Anna- Panna och Fisken och julpyssla. Det ska bli så mysigt. Kanske dricka lite glögg och bara mysa.

Imorgon ska mormor Mona bjuda oss på julbord i Rejmyre. Utan barn och det ska bli så skönt. Palle och Hilma och Tobias kommer hit och ska vara barnvakt åt våra hulliganer.

Nu ska jag snart få iväg oss till dagis/skolan.. A är hemma idag oxå. Han mår mycket bättre idag men för säkerhets skull vilar han idag..

Ha en bra dag allihop!!

Kram

Julfika..

Gick upp tidigt för att vara på Maxi och handla kl halv åtta. Vi skulle ha julfika med klassen och allas vår kära Annika. Sista voa lektionen med henne.. Jag och Maddix var de som kom på idén med att vi skulle fika så vi samlade in pengar och jag var då och handlade lite snabbt i morse. Inte en käft på Maxi halv åtta. Konstigt?! Ska kanske ta det för vana att handla så tidigt varje gång så man slipper trängas. Eller så sover man längre och helt enkelt får trängas och bli arg på gamla tanter som köra sina kundvagnar fortare än de egentligen klarar av!!
Hämtade sen upp en sen Madde och Linda som fick en liten utskällning av en tjurkärring (mens donna vet jag nu), hatar att vänta på folk. Jag är av den typen att bestämmer man en tid är jag gärna där lite innan för jag vet själv hur tråkigt det är att vänta. Nu var det egentligen ingen katastrof men jag blev lite sur och det fick de veta. Men det gick över och jag hoppas att det är överstökat nu eller?? Vad säger ni tjejer?? Förlåt om mens fia inte kunde kontrollera sina känslor just då!!

Det var i alla fall väldigt mysigt att fika.. Alla myste och så glada ut. Vi åt pepparkakor, lussekatter, skumtomtar och klementiner. Drack kaffe/the och must! Mycket uppskattat initiativ tyckte Annika. Voa Voa Hellberg ( vår andra lärare i Voa som vi kallar Voa Voa iställer för Hoahoa Dalhgren!!)) var oxå bjuden och kom och joinade oss en stund.

Sen gick jag ner till datan och skrev nästan färdigt mitt Etik arbete som jag nyss mailade iväg till "Klara"

Nu ska jag hämta mina solstrålar...Idag kanske snöstrålar. För Cajsa, det ligger faktiskt kvar lite snö i Kolmården...:)

Kram

Hoppas!!

Var idag på återkoppling på VOA:n. Det där arbetet jag gjorde inom vård och omsorg som jag verkligen inte visste hur man skulle göra men det gick visst bra! Betyget blev VG +. Och MVG i data kursen och MVG på medicinprovet.. Maria kan hon. Kanske lite skrytsamt men men jag får det för det här är min blogg..

Nyss hemkommen från dagis. Vi firade Lucia idag och det var så fint. Barnen börjar bli så stora nu att de sjunger med och kan alla sånger! Så det var riktigt lyckat..

Nu e jag så trött att jag knappt kan se längre. Ska damsuga lite fort och kasta mig i soffan med min sjuke sambo..

Nu Cajsa, kommer korten. Och nu är det massa (ja i alla fall lite ) snö ute!!


Mina två pinglor längst fram.

Jesper, Nicoline, Emilia o Moa

Moa har tröttnat.. Snygga strumpor till tajtsen..

Lucia

Idag ska vi på Lucia på dagis. Min stora tjej ska vara Lucia och den lilla ska vara Pippi om hon får bestämma men jag tror det blir tärna.. Eller Tomteflicka..

Bredvid mig ligger A och sover. Han är ganska dålig faktiskt. Feber och en väldans huvudvärk.. Så jag får gå själv och se på mina små i kväll..
Nu väntar dagis och skolan.. Och ute snöar det..

Trevlig dag!!

Kram

Husvisning..

Kom precis hem från en husvisning nere på Råsslavägen.. Ett väldigt trevligt hus men ganska mycket att göra. Många saker som var slarvigt gjorda eller inte gjorda alls. Tex lister, kakel och annat. Inga stora saker egentligen men eftersom vi gjort så mycket hemma som vi gillar så känns det som ett stort projekt att börja om igen.. Men det är inte alls uteslutet. Vi avaktar och kanske ger vi ett bud men i så fall ett bud under utgångspriset på 1 100 000 kr!!
Kolla på länken nedan om ni är intresserade!!
http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/330978

Mätt på kycklingwok och couscous med en god tomat och rödlökssallad..

Just det, jag har glömt att säga att jag inte vägt mig på två veckor.. Förra veckan var jag hos frisören och denna vecka var Moa sjuk så jag hann inte dit till halv fem. Det känns lite synd men på måndag SKA jag dit igen..

Kramis!!

Mitt nya projekt!

A fick ett gammalt dockskåp av sin arbetskamrat Marianne(hon som vi oxå fick studsmattan av). Hon är så snäll. A har som sagt fixat lite innan men idag var det min tur att visa vad jag går för.. Och herre gud så himla kul det var.. Jag har inte kunnat slita mig från det på hela dagen. Det var allt lite krångligt men jag fixade och trixade och det blev ett jätte bra resultat.. Emilia hade i förväg valt vilka tapeter och jag fick välja var de skulle vara..Tanken var att E skulle få detta i julklapp men eftersom det behövde göras en del fick hon det nu så vi kunde göra det fint till Tomten kommer. Och hoppas då att Tomten kommer med lite saker till nya huset!!
Här kommer lite före och efter bilder..
Hallen
Sovrum
Kök
Vardagsrum

Emilia..

Emilia är verkligen som en tonåring.. Nu SKA hon ( enligt henne själv) bestämma vad hon ska ha på sig. Och jag har alltid tyckt att jag ska bestämma det men nu tänker jag lite mer att visst till dagis går det bra att hon väljer, som tur är inte så många som ser.. Men det är fortfarande jag som väljer till andra tillfällen.. Än så länge!!:)

Idag har hon valt rosa hår med rosa toffs med rosa blomma på. Ljusblå prickiga velourbyxor och linne till. Rosa strumpor.. Snyggt!!!!

Puss!!

Anna!!

Grattis alla mina fina "Annor" på namnsdagen.. Like u alot!!

Puss!

Lugn natt!!

Som tur var har alla sovit gott inatt (ja inte jag kanske men men). Moa har hostat men ytterst lite. Men kl halv två i natt vaknade hon och skulle se på Dora på tv. Jag förklarade att det var natt och att Dora sov. La tillbax henne i sängen och gick på toa. När jag kom in i sovrummet ligger Moa där.. Vill fortfarande se på Dora. Jag bär in henne igen och säger vänligt men bestämt att nu ligger Moa kvar här för nu ska hon sova.. Hon somnade. Gick in till mig igen ocg där ligger min halvsjuke sambo och snarkar som aldrig förr.. Tar mina grejer och går in i soffan.. Inte jätte skönt men det funkar. Somnar och tycker inte det dröjer alls länge innan A´s klocka ringer. Då vaknar Moa och jag och efter 5 minuter Emilia. Så hela familjen ligger i soffan och ser på Dora och kl är sex.. Snacka om uppe med tuppen..

Nu är vi klara och väntar på att gå med E till dagis. Moa får vara hemma idag och vila upp sig lite efter allt hostande. Den är nästan borta helt men hon har träningsverk i magen och behöver ta det lite lungt. Kl är åtta och vi ska inte vara på dagis förrens nio så nu ser vi på Svamp Bob Fyrkant.. Jätte kul program.. NOT!! Men barnen gillar det, så vad gör man?

A mår inte så bra som sagt. Ont i kroppen, huvudet och tydligen jätte ont i halsen. Bra att han stannar hemma då, nej det går ju inte för han har lovat sin chef att komma för att det var någon annan som behövde vara ledig och någon som skulle till tandläkaren. men att han mår dåligt struntar han i!! Tokiga karl, blir galen på honom..

När M och jag kommer hem sen ska jag prova att tapetsera i E´s nya dockskåp. Behöver fräschas upp. A har målat golven och taket och ytterväggarna och jag tänkte ge mig på väggarna. Min superfina, snälla vän Anna var över igår med en hel del tapet rester som de fått över från deras projekt hemma och jag kan säga att alla är jätte snygga! Ska bli kul att se om jag kan få till det.. Tack snälla Anna!!!!

Nu orkar jag inte skriva mer...

Tack o hej!!

Skratt!!

Moa rapade idag vid maten och då brukar hon direkt säga ursäkta mig, men idag sa hon inget utan Emilia var tvungen att säga: Vad säger man?
Då svarade Moa: Det där var gött!!!

Och vi skrattade som aldrig förr...

Pepparkaksbak..

Visste redan igår att jag var tvungen att ta med lillfisan till skolan. Hon har en sån förskräcklig hosta så hon har sovit dåligt i natt. Så iväg till skolan och skriva medicin prov med en dotter brevid som ville gå hela tiden hon inte var bajs och kiss nödig.. Sprang fram o tillbax mellan toan och skrivningen, men jag tror att det gick bra ändå. Var ett väldigt enkelt prov. Nu är det inte mycket kvar i skolan.. Lite Etikobservationer från praktiken och en så om mat och kostvanor på Voa:n. Sen den 19:e är det julavslutning i Aulan eller skrivsalen. Länge sen man hade julavslutning så det ska bli mysigt..

När vi kommit hem hämtade vi Emilia på dagis och då var de i full gång att klä gramen så vi fick stanna en stund och göra den klar. Jätte mysigt. Samtidigt i andra änden av huset höll Lisbeth på med ett pepparkaks hus som Moa fick sätt Non-Stop på taket.. Älskar verkligen barnens dagis. Det är som hemma fast borta. Super bra "fröknar" och ja allt fungerar toppen...

Fick då lust när vi kom hem och baka lite pepparkakor. Gjorde några vanliga och sen fyra stora hjärtan som vi brukar skriva namn på och hänga i köksfönstret så Tomten vet vilka som bor på Mimervägen.. Bra va?? Vill ju inte att han ska gå förbi vårt hus eftersom nr inte finns på husväggen. :)

Nu ska vi se på Lotta på Bråkmakargatan..








Snygga va??


Kram på Er!!

När jag blundar..

...ser jag blodet forsa runt i huvudet..När jag äter tänker jag på hur maten färdas igenom kroppen från munnen till rektum.. Jag lever och andas blodomlopp, hjärtat och matspjälkning.. Tur att provet är i morgon så jag ska sluta nån gång...

Nu ska jag gå o lägga mig i sängen och repetera mina kunskaper..

Kram på er och god natt!!

Medicinprov!

Vi ska ha medicin prov i morgon.. Oj oj vad vi ska kunna.. Hjärtat och blodomloppet och matspjälkningsorganen..

HjärtaHjärtats inreKropp med artärer och vener
Hjärtat och blodomloppet!
Mag-tarmkanalen

Till mag-tarmkanalen hör

  • munnen
  • svalget
  • matstrupen
  • magsäcken
  • tunntarmen
  • tjocktarmen
  • ändtarmen och analkanalen.

De körtlar som hjälper till med matsmältningen är

  • spottkörtlarna
  • levern
  • gallblåsan med gallgångarna
  • bukspottkörteln.

TjocktarmenVårt härliga "maginnehåll"


Bilder från helgen!!

Grabbarna Grus..
Gottis gottis..
Underbart goda
lussekatte av Lina
Kollar på Idol.. En del låtsas vara ointresserade än andra, tex sover och grinar illa..
Tobbe 1&2
Mys.
Idol koll...

Riktig sovmorgon..

Nu e vi vakna efter en "hård" natt. Neej jag skoja den var lugn.. Somnade efter ett någon gång och vaknade nyss, det känns kanon att få äta frukost i lugn och ro och bara mysa med tända ljus.

Palle och Lina drog nyss iväg för att hämta lillsnörpan Hilma.. Hon har sovit hos sin mormor och behövde komma hem nu.. Efter de komit tillbax väntar lite inköp inför godistillverkningen.. Hittat massa goda recept på nätet.. Tänkte tipsa er om några godingar som vi även gjorde förra året..

Världens godaste smörkola

Den här underbara smörkolan går att smaksätta på massor av olika sätt. Då tillsätter man bara kryddorna på slutet av koktiden. Se smaker/variationer nedan.

Fler recept ur kategorin Efterrätter & godis: Chokladkola » Vitchoklad- och apelsinsemi freddo med rostade valnötter » Johans mintkyssar » Julkonfekt » Mjuk nougat »

Världens godaste smörkola

Foto: TV4

Förberedelsetid: 5 min

Tillagningstid: 30 min

Färdigt på: 1 tim

Ingredienser

Cirka 50 stycken
100 100 g smör
2 2 dl vispgrädde
3 3 dl strösocker
1 1 dl ljus sirap
1 1 tsk vaniljsocker

Apelsinkola:
2 2 st apelsiner, rivet skal
1 1 st citron, rivet skal
Pistagekola:
1 1 dl hackade, rostade pistagenötter
Pepparkakskola:
2 2 tsk pepparkakskryddor
Chokladkola:
2 2 msk kakao
Limekola:
2 2 st lime, rivet skal
Kardemummakola:
2 2 tsk kardemummakärnor, stötta i mortel
Ingefärskola:
1 1 tsk malen ingefära

Tips

Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt.

Annons:


Gör så här

1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.

3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning (se nedan) eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.

4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.


Choco Chip Müsli Bars

Läckra rutor med torkad frukt, müsli och choklad!

Fler recept ur kategorin Efterrätter & godis: Chokladmousse » Chokladbollar » Mazariner » Chokladkaka med mörk choklad » Chokladbollar »

Choco Chip Müsli Bars

Foto: TV4

Förberedelsetid: 25 min

Färdigt på: 1 tim

Ingredienser

20 stycken
250 250 g torkade fikon
1 1 msk kakao av god kvalitet
3 3 msk varmt kaffe
200 200 g russin
4 4 dl müsli med torkad frukt
1 1 dl corn flakes
150 150 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Gör så här

1. Skär bort fästet på fikonen och hacka dem grovt.

2. Kör dem i hushållsmixer tillsammans med kakao och kaffet.

3. Lägg i hälften av russinen och mueslin och mixa i ett par sekunder till.

4. Häll över massan i en bunke och rör i resterande russin, muesli och cornflakes.

5. Hacka chokladen och blanda hälften av den i smeten.

6. Kavla ut massan i mellan två smörpapper till cirka 1 centimeter tjock.

7. Smält resterande choklad i vattenbad (i en skål över kokande vatten) och pensla den över kakan.

8. Låt stelna i kyl och skär kakan i stänger när chokladen har stelnat.



Rocky Road

Detta är världens godaste godis. Jag verkligen älskar detta recept och jag lovar att det kommer att bli en ny godisfavorit för er också!

Fler recept ur kategorin Efterrätter & godis: Chokladkola » Vitchoklad- och apelsinsemi freddo med rostade valnötter » Världens godaste smörkola » Johans mintkyssar » Julkonfekt »

Rocky Road

Foto: TV4

Förberedelsetid: 10 min

Färdigt på: 40 min

Ingredienser

12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter


Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Detta är några av mina favoriter... Kram på er


Tråkig??!

Har precis letat upp en dator på glöggpartyt jag e på.. Hittade en och tänkte sätta mig en liten stund.. En del (min sambo) tycker jag är knäpp..Men vem bryr sig?? Har nu anlänt till Palle och Lina och deras vänner, en mycket trevlig skara människor. En del nya ansikten men de flesta känner jag sen tidigare. Ätit skinkmacka med senap och lussekatter och pepparkakor. Åt bara en macka och en liten lussebulle för syns skull.. Det är ju fortfarande lördagar som är min "unnar" dag.. Och lördag är det inte förrens i morgon.. Då det väntar julgodis bak för hela slanten.

Nu väntar jag och några till på att Idol ska börja igen. Se vilka som blir kvar till finalen. det är redan klart om ni frågar mig men jag är ju ingen Saida.. Jag tror att Kevin och Alice går till final. Annars lovar jag att inte titta nästa säsong..

Hoppas att jag stavat rätt nu för jag e både trött och lite "rolig"..

Kram på er och fortsatt trevlig fredags kväll..

Tjooohooooo!

Trodde att vi skulle få reda på provet redan idag för Hasse är så himla snabb att rätta, men han hade inte hunnit. Men vi fick gärna maila honom efter lunch och kolla vad vi fick och det gjorde jag precis och jag fick mitt tredje MVG i den här data kursen och jag e så stolt!! Stolt över mig själv..:)

Nu sitter jag o pluggar medicin och ska snart hämta tjejerna på dagis för vidare färd mot stan och mormor o morfar!!
För A och jag ska mysa på fest!!

Ha en underbar helg så hörs vi!!

Kram

Jag tror jag överlevde!!

Jag tror o hoppas att dataprovet gick bra. Fastnade på första uppgiften och tänkte shit om jag ska hålla på så här på alla andra tre sidor blir jag väl klar i natt, men när väl den första var över flöt det på. Var inte så svårt som jag trott, eller det kanske det var bara det att jag gjort fel på alla uppgifter. Men den som lever får se, man kan nu bara hoppas. Får jag minst VG på det här provet borde jag få MVG i kursen, har varit på alla lektioner utom en och haft MVG på de andra proven.. Men man kan ju aldrig veta hur "Nasse" tänker..

Träffade fina Anna efter skolan.. Vi köpte julpysselsaker som vi ska använda den 10:e på vår obligatoriska pysseldag med våra familjer..
Sen tog jag spårvagnen till resecentrum, ja ja jag kunde gått jag vet men det småregnade lite och jag kände mig lite frusen så jag hoppade på 3:an och rätt som det var ringde Tina och frågade om jag ville åka med henne. Och det ville jag ju såklart..

Nu läser jag medicin för brinnande livet, prov på måndag och hela helgen fullbokad...

I morgon väntar glöggkvällen.. Ser verkligen fram emot det...

Måste snart göra ett brejk och kolla in julkalendern med töserna. Ha det!!

Sovmorgon...

Jag hade egentligen sovmorgon idag eller vi hade eget arbete på Voa:n. Behövde alltså inte vara i skolan men flitig som man är gick jag som vanligt upp halv sex och stressade mig igenom morgonen, iväg med barnen till dagis, upp till bussen i snöslasket. Väl kommen till skolan hittade jag en data i datasalen, där jag visst i vanlig ordning får leka "datalärare" till en klasskamrat. Har absolut inget emot det men nu skulle jag ju dit för att renskriva mitt arbete till Voa:n och då jag känner mig lite stressad blir det lite tokigt när hon behöver hjälp hela tiden. Men snäll som jag är kan jag ju inte låta bli att hjälpa henne. Och jag kan erkänna att det är svåra saker vi ska kunna till data provet i eftermiddag..

Fick en ny telefon (w595) igår av min fina sambo, och som alltid när man får en ny måste man ju lära sig nya saker och finesser.. höll på med det en bra stund igår, förde över bilder, låtar, ringsignaler och telefonnummer.
Snygg va??

Plugg, plugg och lite plugg!!

I morgon väntas dataprov, nämligen i Excel och datanågontinghantering! Hittills i datan känner jag att jag har koll, har ju haft MVG på båda proven men nu när det börjar blandas in en massa mattematiska formler och procent räkning osv så är Maria lost! Jag måste ha minst VG + på detta prov..  HAr oxå en stor inlämningsuppgift i VOA som ska in i morgon och just som jag trodde det var det sista innan jul så kom en uppgift till.. JAg blir galen!
Redovisade idag om dödshjälp på Etiken.. Visade oxå en film som heter "Jocke hette Sussies man", handlar om en man som krockat med bilen i 180 km i timmen och blev då totalförlamad(!!??), andas endast med hjälp av respirator och helt enkelt inte vill leva längre. Han stod ut i 6 år med det såkallade liv han hade efter olyckan. Tillsist ville han bara dö, åkte då till Schweiz och fick hjälp att dö..
Filmen var minst sagt gripande och man får sig verkligen en tankeställare, att man kanske ska vara glad och uppskatta det man har innan det är för sent!

Vill därför passa på att säga att jag e så glad att jag har så många fina personer runt mig..Tänker nämna några här men långt i från alla.. Hoppas ingen känner sig bortglömd bara för att jag kanske inte skiver just ert namn..

Mamma, Pappa, Andreas, Emilia, Moa, Magnus med fam, Mormor min fina mormor, farmor, faster, A´s alla syskon, syskonbarn och partners, mina fina vänner som finns för mig i vått o torrt (ni vet vilka ni är), klasskompisar och svärmor och svärfar och ja många många fler!! Älskar Er alihop!!!!!

Nu är tanken att jag ska plugga inför det som väntar i morgon men jag vill hellre mysa till Julkalendern med mina fina små tjejer!! Plugga får jag kanske göra sen.. Eller i natt eller i morgon. Den som lever får se.!!

Puss på er alla!!!

Inlägg skrivet av min fina vän Maddix!!

Love my Girls


 Tack för en underbar kväll med mycket skratt & urgod fika. Helt underbart! Det bjöds på pepparkakor, lussebullar, pepparkakscheesecake, glögg, julmust & kaffe! Vilket jätte mysigt radhus ni har. Vart faktiskt väldigt avis!

Du gör mig tårögd, du är en helt fantastisk vän Maria!
Tack tjejer för en oförglömlig kväll, som alltid!

Älskar er!

www.madelene1986.blogg.se

Julmyskort!!

   Skål!
  
 Jag var det enda som hade intresse för lite plugg, de andra snackade mest "tjejsnack"!
Tack brudar för en super trevlig kväll, det måste vi göra om snart!!

Mått!

När jag stressat hem från skolan, hämtat ledsna barn och kommit innanför dörren får jag ett mycket trevligt samtal. från min vän Tina. Hon hade glädjen att berätta att hon mätt sina kroppsdelar (på mina rekomendationer) och det var inga dåliga resultat.. Jättebra jobbat bruden. Vad vi kan! Och jag kunde ju inte vara sämre så jag mätte mig oxå och jag har minskat 7 cm runt midjan, två cm runt låret, två på höfterna och trot eller ej men tre cm runt knät. Kan man ha så mycket fett runt knät?? Tydligen. Och det roliga var att Tina hade oxå minskat tre cm runt knät och vi konstaterade att hon måste mätt fel första gången, men eftersm jag oxå hade det så kan det helt klart stämma och det är ju super kul!!

Nu har Nasty nurses åkte hem, det blev inte mycket plugg men trevligt hade vi.. Kommer kort i morgon för nu orkar jag inte. Ska läsa lite medicin och sen sussa..

God natt!!

Längtar!!

Till kvällen, då mina nasty nurses kommer.. Det ska bli så trevligt. Äta lite gott och plugga medicin i goda vänners lag.. Låta de träffa mina barn+sambo och se hur jag bor. Hoppas bara det jag bakade igår går att äta. Den såg mumsig ut men man vet ju aldrig!!

Nyss ätit en god lunch bestående av skinkstek, sås o potatis.. Och förstås en liten sked lingonsylt. Hemma idag tror jag det vankas lax i ugn med pot och kall sås..

Måste oxå berätta att det alla tiders med VV, nu vägde jag mig inte igår som jag brukar men jag känner skillnad.. Äta rätt och träna, det e ju egentligen inte svårare!! Eller hur, man måste bara komma till insikt själv..

På fredag vankas glögg kväll hos min mycket trevliga svåger Palle med sambo Lina. Äta premiärskinksmörgås och dricka glögg. Barnen åker till mormor o morfar och sover över. Och på lördag ska vi göra julgodis..
Det är godiset jag har haft svårast för förut men när jag skulle äta i lördags så smakade det inte alls gott. Åt några st dumlekolor sen kände jag bara att det inte allt tilltalade mig i samma utsträckning som förr.. Och bara det känns som en vinst!

Byxerna sitter som smäck idag!! :)))

Kramis!!

Andas!!

Äntligen kan jag andas ut för idag.. Nu är tvättstugan avklarad för den här veckan, jag har bakat pepparkakscheescake till i morgon när mina kära klasskamrater kommer på julmys och jag tror att jag klarat av en av veckans skoluppgifter.. Har dessutom stekt otroligt goda raggmunkar(kanske inte den bästa maten för en viktväktare men men) och vikt och lagt in tvätt och ja, listan kan visst göras lång.. Nu sitter jag framför datorn en stund och ska varva ner innan jag ska hoppa i bingen..

Söndagen var härlig.. Julfixade lite på förmiddagen, plockade iordning på Moas rum, det såg förskräckligt ut.. Hon e inte särskilt duktig på att städa, fixade lunch, åt och åkte till stan.. Kollade på Toy´s R us på lite julklappar och barnen var extas bland alla leksaker. Blir inte svårt alls att köpa julklappar till dem, de blir glada för allt.. Vidare till Maxihuset där det inhandlades en ny klänning till brudarna i familjen. Det var A som behövde tröjor men alla hittade något utom A! Jag hade sett en fin svart klänning på Lindex.se och hittade den snabbt i affären men det fanns inte large så jag blev så ledsen, tänkte att jag kan ju prova Medium och trot eller ej jag kom i den galant. Och det känndes sååå skönt ska ni veta. Syskonen taikon fick oxå en varsin klänning till jul. E valde en lila med svarta strumpbyxor och M fick en svart likadan men röda strumpbyxor.. Så fina vi blir när tomten kommer!
Sen bar det av till Söderköping och farmors nya lägenhet. Vi fikade och myste och åt A´s goda saffransbullar från baket dan innan!! Hem och byte snabbt om för ett pass med Tina i gympahallen.. Vi svettades och hade oss men gud så skönt det är efteråt. Man känner sig så nöjd..

Nu e det dags för sängen..

Sov gott på Er! och tack för att så många läser varje dag!!

Kramis!!

??

Idag har jag egentligen ingen lust.. Har så mycket i huvudet hela tiden. Mycket i skolan, hemma, julpyssel, viktväktarna och en massa annat! Tiden o orken räcker inte till..

Har idag klippt mig, håret växer så fasligt fort att jag blir galen, märks mer när man har "kort " hår..

Mer senare!!

RSS 2.0