Har tappat..

Lite lust att blogga. Vill inte vara inne, är hellre ute i solen hela dagarna.. Då glöms det bort. Men nu kommer en snabb överblick av tiden som gått..

Barnvakt åt världens sötaste Oliver!!
Middag ute i solen..

Min fina handledare på praktiken, Fru Jansson


Glasstajm på Halvars i Kolmården en solig dag!!
Min!
Mosgos!

Finfixat i köket. En alldeles förträffligt fin vägg!!


Denice konfirmeras!!


Moa somnade på hallgolvet!!


Moa klappar Herkules!!


En underbar dag i Norrköpings industrilandskap!!

Har varit tvungen att ta bort bilderna av mina vänner, en av dem blev lite hotfull!!!

Avslutades med en god lunch i solen vid strömmen..


En otroligt vacker buske i min trädgård!


Det var nog allt..

Ikväll har vi varit på vårfest med dagis. Det blev korvgrill, tipsprom och mys!!
Bilder från det kommer en annan dag!!

I morgon sista dagen i skolan för den här terminen!! TJOHOOO!!!!

Sommarlov i tre dagar, sen sommarjobb!!!!

Kramis!!

Kirugi/onkologiska mottagningen..

Låter hemskt, som att jag har cancer. Fy böven. Men det gällde njurstenen/stenarna. De ska väl tas bort eller sprängas. Inom tre månader. Den svenska vårdgarantin. Vi får väl se. Hoppas att det blir innan sommaren är slut, så jag slipper missa saker i skolan.

Längtar till kvällen. Då väntar Nya Wallanderfilmen, mys och kanske kanske lite godis. Åt inte mycket igår...:)


Puss alla glada!!

Sista dagen..

Sitter nu vid datorn och kollar upp en tid som jag och min handledare ska ses och ta med en av mina favoritbrukare, som råkar vara den som handledare har som kontaktperson..Vi ska ta henne till Marmorbruket och kolla på vattnet. Hon älskar Marmorbruket..

Jaha sista riktiga dagen.. Känns konstigt, skönt, sorgligt och bra. Lärt mig massor och kommer verkligen att sakna detta. Samtidigt ska det bli skönt att komma tillbax till skolan, träffa alla vänner igen.

Nu ska vi festa på min vita kladdkaka m grädde..

Puass!

Njursten!

Kissnödig kl 05.55, toabesök, jävla mage, ont såå in i helvete(anade njursten redan nu), cyklade till praktiken med smärtor, ringde 1177, ville skicka ambulans, jag avböjde, ringde pappa, akut resa till sjukhuset, blodprov, kanyler hit o dit, urinprov, snygg doktor, trevliga ssk, spruta i rumpan, onda avtog, diagnos=njursten. Återbesök hos en doktor om två-tre veckor. Sedan ett besök hos en urolog för prat om ev sprängning av stenarna. Kul?! nja inte så värst!!

Hemma igen, efter en tur på stan för lite lunch. Min älskade bror hämtade mig och bjöd mig på god lunch. Sallad på Paus! Mums, därefter glass på Halvars som hade premiär i Kolmården. Dålig dag som slutatade nice. Har fortfarande lite ont, men det känns bättre när man vet vad det är.

I morgon jobbb igen!


Ajaj!!

Harry fick en husbil av sin mamma o pappa..

Mumsig sallad!!

Nu väntar snart Robinsson o mys med familjen..

Puss!!

Lotta nr 2!

Nu har mammas lilla flicka oxå klippit håret. Och hon blev oxå jätte fin. Jag passade oxå på att klippa o ffärga håret. Och jag blev oxå nöjd. Skönt med lite kortare hår till sommaren.

   
  Snygga båda två med rosa resp. lila färg...

 Min hög..

Venprovtagning...
Idag har jag tagit mitt första venprov!! Tjohooo vad kul och det gick jättebra. Den utvalde var en gammal goding på "hemmet" och han var väldigt nöjd, likaså SSk Marie. Det var såklart lite nervöst men det gick snabbt över när jag var tvungen att vara 100 % fokuserad på ett litet kärl. Men blod kom och röret blev fullt snabbt!! Känns jättebra att ha gjort det på en riktig person. Har ju provat på en konstgjord arm men det var ju inte lika "häftigt"..

Precis hemkommen från Marmorbruket, vi har sålt vår båt.. Firade med en pizza, det var länge sen kan jag lova!!
Nu väntar "Sjukhuset"..

Puss

Har en vän..

Som heter Ewa-Carin som fyller år idag, 30 st år.. Inte illa. De flesta i min vänkrets blir "tant" i år. Jag oxå såklart. Men det dröjer, länge. Ända tills 7 november. Nästan sex månader kvar. Men jag har faktiskt ingen ångest över att fylla 30 år. Tycker att jag är ganska nöjd med det jag hunnit med. Radhus, saab, två fina barn, sambo (kanske MAN någon gång), en utbildning, ja en massa saker. Så det är cool lungt!!

Grattis grattis min långt-borta-från-förr vän!!

Puss!!

Emilia 6 år!

Nu har denna helg oxå gått förbi. Och lördagen var den dag min stora tjej fyllde sex år. Hon vaknade givetvis tidigt och ville att vi skulle sjunga för henne. Kl var då sex. Hade inte riktigt lust att gå upp då. Hon frågade om hon gick och såg på tv, kunde vi komma in till tv då? Ja det är klart svarade jag och somnade om. En timme senare kom hon och la sig hos oss och låtsades sova. Då gick jag och hämtade paketen så hon skulle få sin dos av paket för tillfället.

Allt var jätte bra. Hon fick en klocka, inlines, kickboard, kläder, veterinär med hundar, en pysselbok, en bok från min faster Katarina. Senare fick hon mer kläder, en tavla, Kittyfoppa, en till klocka, halsband, ryggsäck, hårspännen, pysselböcker, stövlar, flippfloppskor, ett par vanliga skor.
Moa fick oxå lite skor och lite kläder och ett Pippipussel..
Så alla blev glada. Vi grillade grillspett och till det åt vi potatissallad och sallad. Sedan var det dags för tårta och kakor. Vid fyra kom nästa gäng. Mamma o pappa, MAgnus, Anna, Harry, Karin o Mona. Till lunch var Åsa med familj, Tina o tjejerna, Anna o Fisken med barn, Ellinor och Denice. Fullt hus hela dagen alltså.. Och på kvällen kom mitt halsonda som nu göt S K I T ont, kan knappt svälja och kötlarna under halsen känns dubbelt så stora. Måste till apoteket nu när A kommer hem.
  


   
  
Ha en fortsatt trevlig måndag!!

Vilken underbar dag!!

Kl åtta bar det av till Arkö för att delta i en övning med tull, polis, brandmän och sjöräddningen. En mycket trevlig tillställning. Framme i Arkösund var det soligt och vackert och alla var spända och förväntansfulla. Vi blev, på båten, sminkade och en del fick kläder för att matcha sina skador som var allt från hjärtbesvär, brännskador till spjut genom lungan. Själv hade jag en stor reva från örat ner mot kind. Som blödde massor. När alla var kalra ropade kapten på båten ut ett SOS larm och en massa båtar kom farandes i hög hastighet till oss. Jag blev bland en del andra bortförda från båten till en mindre båt först. De mest drabbade (prio 1) fick åka först. Över till en annan båt och sen tillbaka till Arkö. Där slutade övning för oss med fisksoppa. Och efter maten gjordes en utvärdering med oss och "killarna". Hur det gått och hur vi tyckte de hade behandlat oss. Vi hade verkligen en trevlig dag tillsammans, och uppskattat. Vi fick tillomed beröm av en man för vår inlevelse.. Hahahhahhahhaa...

Lite bilder, varning!! Känsliga "tittare/läsare" varnas!!
På väg, vackert..

Emelie med ett spjut i lungan..

Linda med brännskadade händer..

Carla fick några tänder utslagna..Madde och jag sårskadade..


Madde omhändertagen..

Jag omhändertagen..
Japp, det var alles!!

Puss

Min fina...

Stora tjejen blir visst sex år på lördag. Shit vad tiden går. Kommer ihåg hennes födelse som den var igår. Gud sååå ont det gjorde, höll på i 12 timmar, krystade i nästan 2. Inte roligt men värt varenda sekund av smärta. Ut kom hon allas vår lilla docka. Hon såg verkligen ut som en docka. Inte bara för att hon var min utan alla tyckte det. Inget i världens slår när ens barn kommer till världen. Sa direkt efter att det skulle dröja minst 12 år innan jag skulle föda något mer barn. Det tog nästan 3 år. Sen kom lilla Mosingen. Ut på 2 1/2 timme. Splasch.. Minst lika söt och Emilia var så stolt, som en tupp. Hjälpte till att mata, byta blöja, klä på och köra vagnen. Gjorde likadant med hennes dockor som jag gjorde med Moa. Sa samma saker, vyssade och ammade. Min lilla plutta.

Och nu ska hon börja skolan till hösten. vill inte. Allt känns så stort i skolan. De ska klara så mycket själva, bli så stora fort. Men nu är ju min tjej duktig av sin natur så jag VET att hon klarar sig, och som hon längtar. Det är nog bara jag som är lite larvig..
De lösa tänderna blir allt lösare, snart åker en av dem. Och de andra två riktiga tänderna har redan kommit upp bakom. Ser lite konstigt ut men tydligen vanligt. I morse sa Emilia, mamma jag kommer ju inte få någon glugg. Hon har tydligen önskat det. Men man kan ju inte få allt.

I morgon kommer min lärare Ulla på besök på praktiken. Det ska bli spännande. Se om hon blir nöjd med mig. Min handledare gav mig ett bra betyg när vi pratade i söndags. Hon sa att hon mycket väl skulle kunna ha mig som arbetskamrat och det anser jag är ett bra betyg.

Nehe, nu ska jag läsa vidare, läser lite på 1177´s hemsida. Inför morgondagen..

Puss!!

Skön avslutning på helgen..

Efter att man jobbat hela helgen var det skönt att koppla av i familjens sällskap.. A kom på idén att åka till Sörmlands högsta punkt, så vi tog med lite fika och åkte. Länge på en j-la grusväg. Men fram kom vi och vi satte igång och klättra. Mycket mysigt. Och vi kom upp till slut. Ett häftigt ställe med cool utsikt om man vågade sig upp i tornet. A och Emilia vågade, Moa ville men jag fick besök av en geting under armhålan på väg upp så jag ville ner igen. Tänk att bli stucken på 10.000 meters höjd, ingen rolig upplevelse..   :)

Vi fikade och bara kollade på barnen som lekte och hade kul. Lyssnade på fåglarna och satt i solen, det var länge sen jag hade så skönt...

  

Skaplig utsikt..


  


En mysig kväll..

(Sorry Tina (syster) att jag inte kunde närvara, önskar jag kunnat. Får bli en annan dag..)

puss!!

RSS 2.0