En underbar dag!!

Vaknade upp till en fin dag, inte alltid det känns så.. Men idag, blev en bra dag! Började med en härlig nyttig frukost för att sedan gå en rask prom med Tina.. Hem och duschade och iväg till Tropikariumet(?) med Magnus o Anna och lille Harry.. Gick där en sväng och det var verkligen uppskattat, både av barn o vuxna.. Emilia var lite rädd för allt bakom glaset medans Moa var överlycklig när hon såg ormarna.. Efter väntade mat på "mammas hotell". Jag åt en supergod kycklingsallad med matkorn och vitlöksbröd. A åt från buffén och M åt pannkakor(?), fint ska det vara när man går på restaurang. E åt hamburgare och pommes.. Maten serverades av Maria Ribinski, en fantastisk servitris..

Väl hemma satte vi igång med lite bak av alla dess slag. Lussekatter, saffransbullar och pepparkakor. A håller nu på med andra laddningen revbensspjäll..Mums!!!

Nu pausar jag lite framför datorn.

Tack kära bror med "bihang" för en mycket trevlig dag tillsammans!! I morgon väntar 1:a advenst kaffe hos farmor i nya lägenheten!!

  Fotad i fotoögonblicket..
Magnus ser glad ut för första gången
  
 Inköpta muggarAdventskalender
 Ingredienser..
   Årets första glögg!!

Mys !

Egengjort jularangemang. En vit minijulstjärna, röd mini kalancho och vitmossa samt ett grosse blockljus!
Fatet hade jag sedan tidigare! Blev superfin tycker jag..




Köksfönstret, ljuslyckta från bror o Anna och julstjärnor..


Adventsljusen. "staken" fylls med nötter för att minimera brandrisken
(mammas önskemål)

Moa är glad nu!!

Idag var en lugn dag.. Vi var bara 14 st på lektionerna i skolan.. Vår kära Annika tycker att det börjar bli dålig närvaro på hennes lektioner och har visst svårt att sätta betyg på en del, men jag tror inte det gäller mig. Jag har bara varit borta på totalt 3 av hennes lektioner och det är på grund av VAB, eller ja en var visst för att vi bara hade en lektion den dagen och det var en fredag.. Så jag tog en Day Off då..Och då finns det personer som är borta minst varannan dag. Jag tycker det är väldigt konstigt att när man som vuxen pluggar, tar studielån och vill satsa (ialla fall vill jag det) är så nochalant och kommer när man har lust. Jag har fanimej inte lust alla mornar som kl ringer halv sex. Upp med trötta barn och skynda till dagis och till bussen och vidare till Komvux. Men jag gör det ändå.. Nu menar jag inte att jag är världens bästa men jag tänker satsa på det här nu, få en utbildning och förhoppningsvis ett jobb när jag är klar om nu Sverige är ute ur finanskrisen då..

Till varför Moa är glad.. Jo hon har fått börja på gymnastik idag.. Och hon sken som en sol när hon gick dit med ryggsäcken på ryggen innehållandes lila gymnastikkläder och vattenflaska.. Väl där sprang hon sig trött innan det ens hade börjat. Favoritgrejen var att hänga i ringarna och gunga fram o tillbax.. På slutet blev hon trött ( hon har nämligen blivit så stor nu på sistone så hon ska inte sova på dagis, inte heller ha blöja) så då blev det lite tårar men det gick över..

I morgon ska jag på utvecklingssamtal på Junibacken, alltid lika roligt.. Sen ska jag hem och bara koppla av, sätta upp barnens advenststjärnaor/stackar och bara mysa..

Fortsatt trevlig kväll på er! Kramis!

Hets!

Hets och heta diskussioner var det idag på Etiken.. Vi pratade mobbning av både arn och vuxna och man kan lungt säga att många hade åsikter.. Och alla hade verkligen inte samma åsikter. Det är ju det som gör det till spännande disskusioner och det är ju då man får upp ögonen för sånt man inte själv tänkte på.. Men man kunde nästan ta på spänningarna i rum A256 idag..

Kom hem och hämtade barnen som var lagon roliga. Moa vill inte sova längre på dagis så hon var ju då lite pipig kan man säga och Emilia ville vara ute o leka i snön med kompisen Ellinor.. Då ville ju såklart Moa oxå vara med men hon får ju inte vara ute själv så då blev hon ledsen och så skrek vi ett tag allihop..
Lagade sen mat och A gjorde revbensspjäll till jul.. Gud så goda de blev..
Har nu plockat in tvätt och sövt barn så nu e det dags för soffan..

Kram!

Skyddad??

Lever jag i en "skyddad verkstad"?? Är min familj konstig? Eller är det andras familjer som har otur med allt? Jag förstår inte. Idag hade två tjejer i klassen en redovisning om kvinnomisshandel.. Och det var såklart hemskt att höra på. Dessa två tjejer har själva blivit slagna av förre detta pojkvänner. Efter skulle vi fundera över några frågor i ämnet kvinnofridsbrott.. Då berättar den ene efter den andre om misshandel av dem själva och deras mammor som blir halvt ihjälslagna och polisen gör inte ett skit. Hur det är att både se o höra sin mamma bli slagen och inte kunna göra nått, att ingen tror en inte ens rättsväsendet i Sverige, att leva under skyddad identitet, kvinnojourhus och rättegångar.. Jag blir helt stum. Jag är uppvuxen i Krokek, Kolmården med mamma o pappa och bror, har verkligen aldrig varit med om något ens i närheten av vad de andra har som vardag eller i alla fall haft! Jag är så oerhört tacksam såklart över detta men är jag nu sämre "rustad" för världen? Är det så här? Ska det vara så här?
Var är samhället på väg? Ska mina barn ha detta som framtid? Att riskera att bli slagna av kommande pojkvänner? Det verkar ju vara vanligt om man ska ta min klass som levande exempel!!

Min mamma och pappa är och har och kommer nog alltid vara curling föräldrar men det måste ju vara bättre än tvärtom? Eller? Jag blir så himla ledsen för alla andras skull.. Önskar att de hade haft en lika fin och bra barndom som jag haft.. Skyddad från allt otäckt och konstigt.. Har heller aldrig haft en pojkvän som varit agressiv, nästan tvärtom skulle jag säga!!

Och för en del fortsätter det visst även i vuxen ålder, bråk, polisanmälningar och skitprat bakom ryggen.. Jag förstår inte gumman hur du orkar? Men du e stark, så hang in there!!! (Du vet vem jag menar!!)

Nu ska jag pussa på mina flickor och säga att jag älskar dem så det gör ont ( de sover men jag kan smyga in och viska)
och sen krypa ner hos A och spela lite play station 3.. Min "skyddade verkstad" fortsätter!!

Sov gott! Puss!

Ps. mamma och pappa, jag älskar er och är så glad att just ni födde mig!!


Hujedamej..

Vi ska ha medicin prov den 8:e och det skulle vara på ca 5 stora kapitel. Hjärtat, andning, rörelseorganen, matspjälkningen och urinorganen.. Med andra ord ett prov nästan ogenomförbart, enligt oss elever. Och det sa vi vänligt men bestämt till allas vår kära Annika och hon förstod det och höll verkligen med.. Så hon kortade ner det till hjärtat och matspjälkningen.. Vilken tur.. Vi fick dessutom skriva tre egna frågor och lämna in som hon sen formulerar om lite och använder sig av på provet..

Tog bilen idag för jag ska ner till Söderköping i dag och hjälpa pappa att flytta farmor från Tycketorp till Skönbergagatan.
Blir en härlig dag för denna träningsverks kropp jag bär på.. Något lättare än för tre veckor sen men ändå.. Gympan som Tina och jag var på känns ordentligt idag kan jag lova. Hur är det med din Tina?
Så det blir ännu en kväll borta från mina tre älsklingar.. Känns som jag inte varit hemma på väldigt länge och bara kollat på tv eller bakat eller gjort något annat mer betydelsefullt.. Dagarna framöver är nästintill full bokade med olika saker. Visserligen mysiga saker för det mesta men det blir jobbigt i längden!

Nu sak jag ha Etik lektion där vi antagligen ska disskutera abort!!

Kramis!

Ner igen..

Denna vecka hade jag gått ner 8 hg, vilket jag är jätte nöjd med. Målet är att gå ner mellan ett halv till ett kilo i veckan och kanske 15 kilo till sommarn. Och det ska väl gå va?

Nu ska jag parkera mig framför tv och kolla lite.. Känns som om jag inte gjort det på VÄLDIGT länge!!

Puss!

SNÖ!!

Det var inte dåligt vad snö det kommit i Kolmården under natten.. Jag var på gjympa igår kväll och när jag gick hem var det inte alls mycket snö. bara lite sen tidigre var kvar men i morse ville barnen åka pulka och snowracer till dagis men ser ni det hann inte mamma med.. Tar lite extra tid att klä på dem när vädret är som det är..

Båda barnen var skapligt pigga i dag, annars brukar måndag vara den dan som de är mest trötta. Och det kan jag förstå. För på helgerna gör vi ganska mycket saker, hälsar på folk och åker bil.. Hoppas piggheten håller i sig hela dagen för A lär bli sen idag. Pratade just med honom i telefonen och det är halt och snöigt på vägarna och mycket post och reklam nu när det är lön och snart jul.. Så sent lär det bli..

Jag själv har ju ett besök på VV idag att vänta.. Ska bli spännande.. Känns bra men man vet ju aldrig..

Har nyss ätit lunch och ska snart ha redovisning på VOA lektionen.. Vi är tre tjejer som spelat in en film om hur det kan vara hemma hos en brukare när hemtjänsten är där.. Vi har såklart överdrivit en massa men en del saker förekommer verkligen har man ju fått erfara nu under sin pratik.. Filmen blev sjukt rolig och jag kommer i alla fall skratta.. Madde är ju en toppen pingla så hon har redigerat filen och lagt in lagtext och frågeställningar mm.. Hoppas att Helen tycker det är bra!

Hörs i kväll när jag förhoppningsvis är glad och vill dela med mig resultatet från VV!!

Kramis!

Trött!!

Veckorna går så fort och man har massor med bollar i luften hela hela tiden.. Hinner knappt med allt man ska och vill.. Och så kommer helgen som bara svichar förbi.. Man hinner knappt vila förrens det är måndag igen. Igår gick hela dagen med besök hos pappa/farfar/svärfar och sedan till syster/faster/svägerska.. Kom hem sent och upp i morse och jobbade på Vildmarkshotellet.

Nu sitter jag och slöar framför datan en stund innan det är dags att laga mat!!

Och veckan som kommer skiljer sig inte från mängden utan massor att göra, prov, inlämningar och hjälpa farmor att flytta och en massa annat..

Vi hörs!!

Är jag en dålig mor så säg!!

Emilia var bjuden på kalas idag till hennes kompis Enya.. När E fick inbjudan skrev jag bara upp tid och datum och sen slängde jag lappen.. Vad jag tydligen glömt var att det var ett maskeradkalas.. Man skulle vara utklädd och alla barn var det UTAN Emilia.. Usch så hemsk mamma jag är som inte kom ihåg det..

Men som tur var blev inte E ledsen utan hade roligt ändå..
Och det var ju det viktigaste!

Hörs!!

Gjort en alldeles egen!!

Min underbara och generösa, glad, roliga och fina vän Anna har lärt mig göra en alldeles egen tavla till sovrummet.. Lite tyg från IKEA och ett par "pinnar" var allt som behövdes.. Super enkelt och så fint det blir... Man kan ju variera sig i oändlighet efter årstid eller smak.. TOPPEN!!

Tack Anna-Panna för att du är min vän!! Puss!

Vi lyckades!!

Skulle ju till svärfar idag och det gick alldeles utmärkt. Ingen vaknade med feber och inten mådde illa på vägen dit. Vi hade med oss lite färskt bröd och LITE fika, vilket A tyckte var för lite så vi var tvungna att stanna på ICA i Rimforsa och handla lite till.. Några olika kexpaket, julmust och annat smått o gott.. Han är en sann feader min kära pojkvän/sambo.. Men jag lyckades hålla mig till några mackoroch smaka på min egna nybakade mjuka pepparkaka..

Åkte senare till IKEA och gick ett varv. Hittade lite småsaker som vanligt..

A´s syster Lotta hade oxå bjudit in oss på kvällsmat och det är där jag nu sitter och bloggar!! A och Rille tar hand om disken och barnen ska äta lördagsgodis och se på en film..

Snart bär det hemmåt för jag ska jobba i morgon på hotellet..

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll...

Kramis!

Jag har tjuvstartat!!!

Jag har satt upp två adventsstjärnor i vardagsrummet.. Jag vet att det kanske är i tidigaste laget men jag älskar ljuset.. Blir varm o lycklig i hela kroppen..
I morgon blir det en i sovrummet och i veckan tar vi kök och barnens rum..

I morgon ska vi göra ett försök till att åka till svärfar, hoppas ingen blir sjuk bara...
Kom på en strålande idé som jag ska ge honom.. Eller rättare sagt jag såg det i en tidning hemma hos Anna, var där en sväng och luktade på hennes fina "krum". Han är så söt och han verkar gilla "tant" Maria..

Nu har vi precis ätit jättegod potatisgratäng och ytterfile och en stor fräsch grönsallad och jag är mycket nöjd med dagen.. Har hunnit med en hel del, tvättat, pluggat, städat, promenerat, lagat mat, handlat saker på Fiskens "egna" affär. . Så jag kan sammanfatta dagen som lyckad!!
 Moa hjälper snällt till, saltkaret i högsta hugg!!

Är lite små trött, men antar att A snart fixar fram en bra film när barnen somnat så det gäller väl att försöka vara vaken ett par timmar till..
Kram på er och trevlig helg!!

Fredag igen..

Gud så skönt med fredag.. Känner mig lite snorig så det har varit bra att vara hemma idag. Har pluggat och skrivit samtidigt har jag tvättstugan som vi visst inte haft sen januari 2003.. Hatar att dra på sig så mycket tvätt. Ser liksom inget slut på tvätthögarna. Men innan dagen är slut är förhoppningsvis högarna oxå det, annars får det vara.

I morse när jag läste Nt hade någon trevlig person skickat in en "dagens ros" till fröknarna på Junibacken.. Och den klippte vi ut och klistrade upp på ett fint papper som jag klippt som en blomma. Och mitt i frukosten kom jag på att fröknarna såklart skulle ha fredagsfika så jag slängde ihop en mjuk pepparkaka. Jag bad min stora tjej att hjälpa mamma lite och då varade hon..

E: Klart jag kan mamma, är man fem år ska man klara av att klä på sig och hjälpa sin syster, visst?
M: Ja det vore ju toppen...
E efter en stund: Mamma jag kan inte ta på mig strumpbyxorna...
E efter en stund till: Mamma varför kan du inte hjälpa mig????????
Så var det med det.. Kan ju inte lyckas varje dag..

Nu är det dags att gå och hämta raringarna och när vi kommit hem blir det Madiken. Moa önskade det i morse..

Har jag föresten sagt att M varit utan blöja sen i lördags och inte kissat på sig en enda gång.. Hon var oxå utan igår på dagis men tyvärr kissade  hon på sig precis när vi skulle gå hem. Och i morse var blöjan torr för tredje morgonen. Så duktig hon e mammas numer stora tjej!

Hoppas att det gått bra idag oxå.

Ikväll blir det lungt, lite mysmat och IDOL!!

Hörs!

Mycket nu!!

Igår pratade jag med min kära svåger Palle, som trevligt nog bjöd oss på glöggkväll den 5:e dec. de bjuder på skinksmörgås, pepparkakor och vi tar med oss det vi vill dricka, glögg o annat mums.. Det ska bli så trevligt om vi nu kan fixa barnvakt. Och på lördagen efter ska vi hem till oss och ha julbak/julmys. Göra pepparkakor, godis och dricka glögg. Jag älskar den här kommande månaden. har även bokat in julpyssel/julmys med Anna o Fisken med barn.. Anna har hittat en massa fian saker vi ska göra som barnen kan ge bort i julklapp till nära o kära. Kan inte berätta vad eftersom en del nära o kära läser min blogg..

Pappa har även bokat in oss på ett julbord på Rejmyre värdshus eller vad det heter.. Vi ska försöka bli barnfria även då. Vi kom överens om att vi vuxna behövde äta julmat i lugn och ro för en gång skull.. Inte tjata på barnen om att äta, sitta still, inte skirka och annat som hör till.. Utan bara sitta och äta och prata vuxenprat och framför allt äta länge och mycket. Den dagen ska jag givetvis äta med hjärnan men jag kommer unna mig, det kan ni skriva upp..

Idag har vi haft en föreläsning om en kvinna som fått två nya lungor.. Hon hade en dödlig sjukdom som enbart kunde botas med nya lungor och precis när hon var som sämst så ringde de och hon fick åka i ilfart till Lund..

Nu väntar en datalektion med Hasse/Nasse!

Kram

Det var ju hundan...

Eller hur säger man?? Fick idag tillbax provet jag gjorde i datan, provet som jag själv upplevde gick jätte dåligt.. Men gränsen till MVG gick vid 32 och jag hade... 32!! Tjoooohoooo!! Detta går ju som på räls. Och jag blir så stolt över mig själv.

Idag var vi på Harlekinen (konstmuseét) och såg på 4 dagar, 3 veckor och två dagar! En film om abort.. Den sämsta film som någonsin gjorts.. Vi ska senare disskutera filmen på Etiken..

Efter bion hämtade pappa mig och vi styrde kosan till Söderköping i snön. Farmor ska flytta nästa vecka så jag har hjälpt till att packa alla tusen miljarder saker..
Är nu nyss hemkommen och ska slå mig ner i soffan hos min älskling..


God natt!


Moa!!

Idag var det Moas tur att ha namnsdag, och när jag talade om det för henne blev hon så glad att hon skrek - Jag har namnsdag i ca 10 minuter!! Hon har säkerligen inte en aning om vad det är men kul verkar det. Hon fick oxå en ring som bara passade på tummen. JAg hade handat med mig lite fika från konsum som vi myste med. Tände ljus och pratade.. Sen blev Maria lite tlött i ögat så jag somnade bredvid A i soffan tills den dumma telefonen ringde..

Moa provar ringen och Emilia suktar efter fikat!!

Gunilla kom förbi och vi försökte leka viktiga och sammanställa förslag till årsmötet som vi ska ha i styrelsen.. Gick så där måste jag säga. Ingen av oss är särskilt haj på det där men men man kan inte kunna allt..
Därefter avnjöts en kyckling paj med wokgrönsaker, mums!!

Idag var "promenadtrion" en fyrio?! Gunilla hängde med. Men tyvärr gick det inte att gå så fort för det var glas halt på vägarna. Men vi gick i ca 30 minuter i alla fall...

Nu värker mitt huvud igen så jag ska sussa..

Puss och god natt!!

En bra sak, en dålig!!

Det dåliga är att jag fick min första parkeringsbot idag!! Så jävla fucking tråkigt.. 450 kr blev det. För att jag, som det kanske låter, parkerat fel.. Måndagar mellan 7-10 fick man visst inte stå där jag stod!! Men men gråt inte över spilld mjölk eller hur säger man?

Det braiga är att jag denna v gått ner 1,5 kilo.. Känns super!! Nu kommer jag beach 2009...

Barnen är fortfarande sjuka och jag mår inte heller hundra. Moa var ju sjuk förra v och blev bra på fredagen och E blev sjuk i går.. Och Moa lyckade få feber i natt samtidigt som hon kruppade.. Tjohooo!

I skolan har vi gått igenom hudens o dess sjukdomar samt spelat in en film på vård o omsorg.. Blir nog nominerad till årets bästa kortfilm skulle jag kunna tro..

Nu väntar A´s köttfärslimpa m potatis!

Kram

Fasters gull!!

Anna o Magnus drog iväg på kärleks helg till Hasseludden, och Harrys var först hos farmor o farfar och transporterades sedan hit i går eftermiddag!! Kvällen var lugn förutom att tjejerna bråkade om lille kusinen. Vi åt mellis, lekte, och åt kvällsmat. Tandborstning och pyjamas (Harry hade inget så han lånade Moas fina nattlinne men änglar på), nu blir Magnus stolt. Sedan läste vi om ambulansen, polisbilen och sen lyssnade Emilia o Harry på ljudsagan om "Bilar". Det dröjde inte länge förrens de sov alla tre! Somnade vid åtta och vaknade nu vid sju.. Inte illa.

Moa var vaken en liten stund i natt för hon hostade som en galning att hon tillslut ramlade ur sängen med ett brak. Hon hade lite krupp så hon o jag klädde på oss och gick ut på altan en stund för att få lite frisk luft, det blev då lite bättre så hon fick sova igen utan att hennes mamma blev orolig. Börjar bli van nu.. Men det är allt lite otäckt!

Nu leker barnen för fullt och jag ska väcka A som fortfarande sover, han är ju inte riktigt hundra den där killen som tydligen vägrar gå till doktorn... Idag blir det kanske en tur till Rimforsa och ett nytt försök till Torbjörn eller oxå en lugn dag hemma, vi får se.

Lite bilder från gårdagen och morgonen..
  

  Så fin liten pojke!!

Emilia!!

Min fina dotter Emilia har namnsdag!! Undra om någon kommer ihåg det! Av mig fick hon en ring och av A en leksakspistol av något slag som han hittat på jobbet men det behöver ju inte hon veta. Egentligen firar vi inte namnsdagar men E tycker om att få lite extra uppmärksamhet och det är klart hon ska få då. Nästa vecka är det Moa som har namnsdag och när det blir den 19:e har jag och E det igen. Den 30 har A namnsdag så man kan säga att denna månad är "vår" månad!

Moa var med mig i skolan idag, hade en viktig lektion i data som jag kände att jag var tvungen att gå på. Frågade redan i torsdags läraren om jag fick det och det gick bra så eftersom hon inte hade feber i morse fick hon hänga med. Hade hon varit dålig hade jag själklart varit hemma. Men nu löste det sig jätte bra! Läraren fixade papper och pennor och de sjöng Pippi låten flera gånger tillsammans och fler i klassen hängde med, så det var riktigt trevligt med en frisk fläkt på fredagen.. Sen tog vi bussen hem och hämtade E på dagis där underbara Ann och Malin som vanligt avslutade veckan med att "shit vilket bra dagis mina barn går på". Vi älskar Junibacken!!

Efter att vi hämtat E stog vi återigen bussen till stan för att möta pappa i huset! För vidare tur med Palle och Hilma och Åsa med fam till Pappa/farfar/svärfar Torbjörn. Men innan vi precis skulle åka på motorvägen sa E att hon skulle kräkas, var helt kritvit i ansiktet och hade ont i magen. Jaha då var det dags för årets magsjuka.. Vi stannade vid vägen och tog lite luft och fixade fram en påse ifall hon skulle kräkas på vägen hem. Vi fick ju tyvärr ställa in resan till Torbjörn. Det tråkiga var ju att när E sovit en stund i bilen på väg hem, var allt som vanligt. E åt vindruvor och sedan mat med stor aptit. Grejen var att vi vågade inte chansa, maginfluensa är inget man chansar med tycker jag. Då håller man sig borta. Som tur var blev det inget kräkas!!

Nu har vi fotbad, tjejerna och A blev så lena som barnstjärtar och äter salta pinnar. 30 st är bara 2 points!!

Nu väntar A med en film efter tjejerna somnat!!

Kramis!!

Jul!

Läste någonstans om någon som längtade efter jul.. Och jag kan bara instämma. Den här tiden från min födelsedag och fram till 1: a advent är ju bara en enda längtan, längtan efter att få plocka fram ljusstakar och stjärnor. Få det där underbara skenet från alla mysiga fönster, finns nog inget mysigare faktiskt. O alla förberedelser som väntar, Anna och jag ska julpyssla med familjerna. Anna hade jätte många bra ideér. Bra grejer som barnen kan ge bort till nära och kära! Och jag älskar ju att baka om någon missat det och göra julgodis. Varje år måste det vara något nytt jag inte ätit/gjort förrut! Och jag har redan gjort en lista. Får dessvärre kanske inte äta allt jag bakar i år. Ohhh vad jag längtar!! En sak som oxå är lite konstig är att det nästan är mysigast INNAN jul, från 1:a advent till julafton, sen kan det vara på något sätt. Då är alla förväntningar över för både stora och små..

Nu hör jag min stora kärlek snarka innefrån sovrummet, kanske ska göra honom sällskap!!

Kram och GoD JuL, lite i förskott!!

 

Vuxenpoäng!!

Jag samlar på mig.. Idag är det möte med valberedningen där jag är sammankallande! Låter seriöst va? Kan inte mycket om sånt här men de rer sig nog! Har ju oxå skaffat överkast som jag ser som vuxenpoäng. Hade pelagoner i somras och en del annat.. Betyder kanske att jag verkligen ska bli 30 nästa år.!!

Dataprovet gick så där. Fick hjärnsläpp ett par gånger men vi får se,

Mosing har fortfarande feber och A mår inte så jätte bra! Han är lite yr och har ont i huvudet.. Har oxå haft känningar av någe i mellangärdet ett par dar nu.. Pratade med 1177 (sjukvårdsrådgivningen) igår och de trodde att det kunde vara magkatarr eller kroppens sätt att tala om att nu Andreas måste du lugna ner dig och sluta stressa.. Men det går inte fram riktigt hos honom tyvärr..

Idag var jag och storhandlade, och idag var det riktigt trevligt. Inte så mycket folk och jag var ensam och hade ingen tid att passa och var i VV -tänket redan från början. Så hem kom jag med fisk, kyckling, massa färska grönsaker, frysta grönsaker och en massa frukt!! Kände mig duktig som faaann!

Nu måste jag ringa mamma för det var nu länge sen vi pratade ordentligt, vi pratas ju vid varje dag men nu på sistonde har vi inte pratat så ingående och det saknar jag verkligen så mamma nu måste vi skärpa oss.. Älskar dig!

God natt!!

Ett snabbt inlägg innan dataprovet!!

Har precis lämnat Moa till A och åkte vidare till skolan, sitter nu och pluggar på om hårddiskar, proccessorer, mjukvara och annat konstigt. Ska oxå försöka lära mig vad de olika sakerna är bra för och vad de gör.. Sattsar ju på MVG även på detta prov så jag måste kunna detta. Har sen bara ett prov kvar o det är i Excel och det kommer jag ihåg sen tidigare att det var lite krångligt!

Annars är allt toppen! Moa är lite febrig fortfarande men det går väl över snart hoppas jag! Får helt enkelt vara hemma i morgon oxå med henne, men det här är mina första dagar hemma sen augusti så jag får väl vara nöjd..

Emilia är på dagis till två och det behövde hon verkligen , fast hon sa att det inte var kul på dagis längre. Det sa hon nog bara för de älskar dagis båda två. Hon blev nog bara lite avundsjuk att Moa skulle vara hemma med mig själv!

Efter skolan väntar en storhandling på Maxi. Jag älskar att handla. Sen måste jag stanna till vid City Gross oxå och handla två st stjärnor på fot till jul, de kostade bara 79 kr där... Sparar ju ca 20 kr per stjärna..

Vi hörs! Kram


Tina min vän..

Gud så duktiga vi var idag. Gick i riktigt rask takt så vi flåsade, med hjälp av stavar.. Först gick vi och sista tio minuterna joggade vi och var så stolta när vi kom hem.. Sammanlagt var vi iväg 45 min.. Inte dåligt.
Anna skulle oxå med men tiden passade inte riktigt. Anna hade matgäster som hon inte visst när de skulle gå hem..

I morgon väntar dataprov, så nu måste jag duscha och sen läsa lite!!

Tjooooohoooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2+1+1

Två cm runt midjan, en cm runt halsen och en cm under bysten.. Så det måste vara mensen som gjorde att vågen stod still..  Det känns skönt..

Moa är sjuk så jag är hemma med henne. Hon har feber.. I morgon har jag dataprov så A och jag är hemma halva dagen var!!

Kram Kram!!

Sjuk??

Just nu känns det som om jag inte sovit på tre år.. Är så himla trött och känner mig allmänt tråkig.. När barnen lagt sig ska jag och älsklingen lägga oss i varsit hörn av soffan och se på tv eller spela någe spel och sen kommer jag somna ganska snart!

I morgon väntar utvecklingssamtal  på dagis med båda barnen.. Sen dubbel lektion i etik där vi ska diskutera dödhjälp!!

Förresten gick hjärt o lung räddningen super bra, jag blev godkänd. Fick lära oss kompressioner och inblås och hur man lägger en medvetslös person i stabilt läge och att använda en hjärtstartare! Mycket intressant måste jag säga. Känns bra med en uppfräschning!

Så idag tänker jag faktiskt inte gå ut för idag känner jag verkligen att jag inte orkar, men snart nya tag!

Sov gott!

HLR!

Idag ska vi ha hjärt och lung räddning med defilibtator. Jag gick ju nyss en sån inför sommaren på Vildmarkshotellet men då utan defilibratorn så det ska bli spännande. Känns tryggt att ha när man är mamma och har folk omkring sig hela tiden. Oxå så klart bra inför framtid som förhoppningsvis kommer innehålla människor!

Ska nu innan HLR lära oss att ta blodtryck på vanadra och även lite andra saker, och det är med favvo läraren Annika så det kan bli livat må ni tro!

Ikväll blir det en rask promenade ign med girlsen, Tina och Anna..

Hörs!

Plus minus noll!!!

Inte något kul resultat direkt men men jag kan väl inte deppa ihop för det eller kan jag det? Har verkligen räknat ch försökt och tränat denna vecka och det kände som om jag hade gått ner lite, men den jävla vågen visade precis likadant som förra veckan.. Nu har jag visserligen precis fått mens och enligt mina erfarenheter från tidigare försök på VV gick jag ner varannan vecka och när jag hade mens och ägglossning stod jag still så jag hoppas att det är därför..

Nu e jag så trött att jag verkligen vill sova fast kl bara är halv nio men det skiter jag i!

På återseende!!

Fars- Dag!!

Glömde att skriva att jag inte köpt någon present till min underbara, hjälpsamma, omtänksamma och fantastisk roliga pappa på fars dag! Gud vilket dåligt samvete jag har men för att lindra samvetet lite tänkte jag bara säga att JAG ÄLSKAR DIG PAPPA PETER WICKSELL... Du e det finaste som finns i pappa väg!!


En bild på pappa och Moa midsommar -06 !!!

VV!!

I morgon är det dags för Viktväktarna igen, första vägningen och jag är så förväntansfull och laddad. Hoppas bara att jag är det även när jag går därifrån efter vägning plus coaching!

Dagen började med lite farsdags firande med barnen o A.. A var på fest till halv två i natt så vi väntade på att han skulle vakna och det gjorde han vid halv nio, då såg han lite halvsliten ut måste jag säga! Barnen hade köpt ett varsitt paket innehållandes en mössa och ett par kalsonger då de gamla börjar tappa både färg och form.. Efter frukosten gjorde vi ordning brudarna som skulle till Ellinor på kalas. Lockade hår, satt upp hårspännen, målade ögonskugga och fixade. E börjar uppskatta det där man gör, det lilla extra när hon ska iväg på någe kul. Det ska ju börjas i tid!

Visning av huset på Hagtornsvägen 8 väntade och mamma o pappa mötte upp.. Huset föll oss inte riktigt i smaken. Lite för litet och lite för mycket att göra. Men det kommer fler hus och fler chanser!!

Till middan kom Palle o Lina en snabbis på väg hem från Nyköping. Och vid sju gick Anna Panna och jag en promis på en halvtimme.. Hoppas nu mina promenader ger utslag på vågen i morgon!!

Nu ska jag duscha och sova. Hörs!!

Åsa Grankvist!!

Familjen Grankvist kom helt oplanerat hit en sväng till lunchen, vilket var mycket uppskattat av både barn o vuxna. Vi ses tyvärr inte så ofta längre så det var kul.. Vi åt pasta och köttfärssås med linser och morötter i, med andra ord ca 4 points per potion! Blev väldigt gott..
A var tvungen att avvika tidigare för en taxi skulle hämta upp honom för att skjutsa honom till en fest i Linköping för enbart Posten folk.. Vi andra gick på en skön promenad till Konsum för att inhandla lite lördagsgodis! De flesta som känner mig kanske vet vilken godis gris jag är.?? Men nu sen tre veckor tillbax äter jag godis på lördagarna och ingen annan dag. Inte heller andra sötsaker så som kakor o glass. En bra sak för att vara mig måste jag nog allt säga!!

Vid fem kom Denice, vi hade bestämt att hon skulle komma och mysa med oss när inte A var hemma.. Vi firade henne oxå, hon fyllde år i Måndags.
Hon fick ett par fina Kitty örhängen.

Hon blev jätte glad.
Sen badade barnen o tvättade håret och nyss har vi ätit kvällsmat, barnen fick önska och ville ha kokt korv med bröd och jag åt en halv potion rester sen lunch och sallad.. Nu ska vi hugga in på kvällens höjdpunkt!! GODISET!!

Ses!!

Underbar dag!!

Det var en alldeles förträfflig dag igår.. Mycket grattis sms, många grattiskort, och många fina presenter och allra bäst många härliga firare!! I torsdags var som tidigare nämnts Tina, Johan, Filippa och Tuva här, då jag fick en vacker orchide. Och igår kryssningen av brudarna, en bok "Leila Lindholm" av Fina Anna med fam, överkast och Marimekko kuddar av Mormor Mona, en blomma av vännen Camilla, sovrummet renoverat av mamma o pappa, ett presentkort av A och barnen, presentkort på Lindex från Magnus o Anna o Harry, tårtböcker av faster Katarina, en fin handduk av Farmor.
 Lite dålig skärpa men man kan ju ana hur fint det blev eller hur??!!

Jag bjöd på pajer och sallad.
Kyckling paj a´la Fisken, Tacopaj och Ost o skinkpaj med broccoli. Och till kaffet en chokladkladdmuffins med creame frosting på! Mums!!

Vi såg på IDOL och hade det trevligt..

Kram

Hurra hurra!!!

Idag är dagen då jag fyller 29 år!! O det känns jättebra faktiskt!! Ingen ångest att jag fyller "tant" nästa år!! Har ju hunnit med en hel del..

Dagen började med att barnen sjöng så vackert att man fick tårar i ögonen.. Och ett fint halsband av Emilia som hon gjort på dagis. Med "briljanter i". Och i köket stod en vas med 10 st röda fina rosor från Andreas... Eller INTE!! men jag kunde ju få hoppas! Däremot fanns ett kuvert med ett presentkort på 500 kr från valfri butik och det fanns många att välja på. I skolan hade vi bara medicinlektion där vi skulle rita mag o tarm kanalen och dess funktion. Intressant faktiskt!! Av mina kära klasskamrater fick jag en kryssning med julbord på Viking Line och en blomma. Tack tack nasty nurses!! :)

I kväll bjuds det på pajer och sallar och varisin Cupcake a la Leila Lindholm..

Kolla in korten jag fick idag av Madde som hon tagit på barnen.. Så otroligt fina..





 Det är så vackert!!

Bajstårta!!

Måste bara lägga ut en bild på den fina tårtan A och barnen gjorde.. Oxå en bild på den vackra blomman jag fick av Tina! Den var jätte fin och gladast blev jag av kortet som satt i!! Tagit en bild på det oxå.. Tack snälla Tina! I love u!!!

Hörs i morgon!!

"Vad e det för dag idag, vad e det för dag idag?? Jo det är Marias fördelsedag hurra hurra hurra!!!






Idag vankas kalas nr 1!!

Idag kommer min fina vän Tina och hennes familj och ska äta mat, o fira mig lite.. Vi ska äta fläskfilé gryta med ris o sallad och Bajstårta till efterrätt.. Det blir nice!!

Och i morgon är det den riktiga dagen,  kommer min kära familj och gummseligummsan Anna och hennes Fisk plus barn.. Då blir det lite olika pajer med sallad, märker ni att det är mycket sallad.. :)

Nu ska jag skriva lite om dödshjälp på Etiklektionen...

Hörs i kväll!!

Kram!

Idag när jag kom till skolan..

...kändes det som en bra dag.. Det gick lungt till hemma med barnen och deras "färd" till dagis, jag hade trevligt sällskap på bussen och jag var i god tid till lektion. Alltså inget stress alls. Det händer inte allt för ofta nuförtiden. Men idag hände det och jag hoppas att det blir fler sådana dagar.. Första lektionen var data och det gick bra. Vi är bara två av sex brudar (vi som umgås) som läser data och när vi sedan träffade de andra till Etik lektionen var två av dem jätte lessna av olika anledningar så då förbyttes min glada dag till tröstande "mamma Maria" dag, det gör ju såklart inget, klart man ställer upp för sina vänner.. Och det blev ju inte bättre för dem när vi på Etiklektionen skulle se en underbar film som hette
"Ps I Love U. Den var så himla bra, en kärleksfilm såklart.

Efter dagis bakade barnen och Andreas en "bajstårta" till mig, vi ska ha den i morgon när vi ska fira mig med några vänner!

Och sen den dagliga raska promenaden med brudarna, Tina o Anna!! Myckt givande o trevligt som vanligt. Så nu efter en skön dusch väntar Mikael Persbrant!!

God natt!!

Känner mig sååååå mätt..

Har ätit en till synes konstig maträtt.. Tonfisk sås med pasta. Så ut ungefär som kattmat i tomatsås.. Luktade lite så oxå.. Men det var faktiskt jätte gott och man kunde äta massor för bara sex points inkl pastan..

Idag har jag ätit frukost: 2 knäcke med en skiva ost och mjölk och en banan..
                      Mellanmål: 2 st morötter
                             Lunch: Kycklingwok med ris och sallad, en halv avocado
                              Mellis: Mandarin
                            Middag: Tonfisk sås och pasta och sallad
Alltsom allt 22,5 points.
Och i mellan alla mål en massa vatten så jag tror att jag snart kissar på mig.
Motionen idag har varit promenad till skolan från resecentrum, lite kringelikrokar på ca 30 minuter och sen från skolan till busshållplatsen vid stockholmsrondellen, det tog oxå ca 30 minuter.

Känns som en bra första dag!!

Nu ska jag jaga i säng Moa som för femtioelfte gången kommit upp från sängen..

Kram!

Det är många...

.. som undrat vad det var jag skulle göra igår.. Jag hade inte tänkt att berätta men för att slipp allt tjat så kan jag väl göra det!! :)


Igår skrev jag in mig på Viktväkarna.. Kände att det var dags nu eller egentligen har det varit dags för länge sen men nu jävlar.. Tänker inte ge några detaljer angående detta men nu vet ni om det ialla fall..

Hoppas att jag åtminstone ska gå ner 10 % av det jag väger, konsulenten sa att man har gjort en stor hälsovinst iomed det!

Skolan har börjat igen och det känns jätte roligt, träffa alla vänner och allt.. Gårdagen började ganska lungt men jag var ändå skit trött när jag kom hem, men då tog jag o Tina en långpromenad i kylan.. Det var dessutom en promenad i rask takt, vilket kändes jätteskönt när jag kom hem..

Nu har jag ätit god lunch och vård o omsorg börjar nu.,..

Hörs!!

En dag vid Älgsjön!!

Idag sov vi länge.. Emilia vaknade först, och hon fick se på tv och vi andra sov vidare. Vid åtta vakande Moa och då är det ju lagom att gå upp nu när allt ska bli som vanligt igen. I morgon är det skola, jobb och dagis.. Alla fyra kommer vara lagom trötta i morgon eftermiddag!

Mor o far ringde o frågade om vi var sugna på att föjla med till Älgsjön och grilla korv och plocka mossa och lingonris. Det lät som en trevlig utflyckt i strålande sol! A hade tvättstugan så han kom senare. Vi pälsade på oss och åkte iväg. Hade en jätte trevlig stund tillsammans... Nu är E på gympan och M ute med Denice och leker i någon lekpark! Jag ska stryka lite sen väntar en promenad med mina fina tjejer.. Tina och Anna!!

Hörs!
  
  

På måndag händer det!

Det är dags! För skolan. På måndag.
Det ska bli så roligt att träffa alla igen! Alla klasskamrater och lärare!!

Madde x 2, Carla, Linda och Emelie, snart ses vi igen!! Tjohoooo!!!


Ska även besöka ett annat ställe på måndag, men det får förbli en överraskning så länge!!!

Kram!

Pippi Galen..

Moa har blivit Pippi Långstrump galen.. Allt ska vara Pippi. O idag skulle Moa klä ut sig till Pippi på mormors "party"..

Pappsen fixade flätor med Ståltråd och fräknar.. Så gullig..


Hallowen!!

I torsdags var det Hallowen fest på dagis.. Så här snygga var barnen!



 Fröken Malin!!

Ikea!

Gillar IKEA väldigt mycket. Önskar jag vore rik så jag kunde handla allt jag såg! Men det blev 30 cm höga sängben, ett svart överkast och en taklampa och en stycke tyg som jag ska göra en tavla av.. Det blir kanon i sovrummet.. Synd bara att det ska kosta så jäkla mycket.. Men överkastet plus mina vinnande bud på tradera fick jag i födelsedagspresent av min underbara Mormor Mona. Tack så mycket!
NY  Stort Kuddefodral  Marimekko  svart  52 * 42cm 

I torsdags hade vi besök av mäklaren för en värdering av vår lägenhet/radhus! Förra gången vi värdera den var den värd 275 tkr och nu hade den stigit med nästa 100 t kr, känns väldigt bra, att det man gör ökar värdet vid en ev försäljning..

Efter det åkte vi till Linköping, Palle och Lina och åt gott o umgicks. Det var länge sen vi sågs allihop. Lina hade gjort en sådan god stek med underbar sås och gelé.. Mycket gott, o till efterrätt äpplepaj med vaniljsås, magen stod i fyra hörn när vi var färdiga.
O i fredags var tanken att vi skulle åka till barnens farfar men han var inte hemma, tyvärr. det blev ett besök på Fenomenmagasinet i gamla Linköping istället. Mycket givande för alla åldrar. Hilma tyckte tillomed att det var spännande!

Idag har jag jobbat på Vildmarken i frukosten, kan behöva lite pengar till jul.. Efter det bar det iväg till mamma o pappa för en underbar kalkonmat.. Och sedan vidare till Söderköping för att tända ljus på farfars grav!

Väl hemma nu åt vi lite och ska se en film med barnen...

Glömde att vi visst hann med en tur till skopunkten. Barnen behövde visst skor nu när det är minusgrader ute..

Puss!!

RSS 2.0